Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Arbetsdag med Suicide Zero

15 april 2014 (18:47) | att hjälpa andra, självmord | av: Ludmilla

arbetsdag

I söndags träffades en samling entusiaster (och lilla Sophie) i Stockholm för att konkretisera vad Suicide Zero ska arbeta med framgent.

Det var fantastiskt fint att det var så fin uppslutning och att alla hade så konstruktiva och fina idéer. Det ger hopp om att faktiskt kunna göra den skillnaden som vi vill göra.

Suicide Zero är en organisation att räkna med och vi har redan fått en hel del gjort. Alfred Skogberg som är vice ordförande och journalist har fått in flera bra artiklar i tidningar, bland andra SvD Opinion och tidningen Journalisten. Alfred träffar politiker regelbundet och förser dem med information och väcker debatt. Vi föreläser för att sprida information om självmord och hur man pratar om självmord. Vi gör just nu en undersökning om rektorers attityder till självmord och planerar en liknande med skolungdomar.

Mattias Sunneborn är vår senaste ambassadör för Suicide Zero. 

Vi har många fler projekt på gång för att kunna minska självmorden radikalt. Men vi behöver även ditt stöd.

Bli medlem på www.suicidezero.se och gilla oss på facebook här! Sprid budskapet om att vi finns och dela våra inlägg på facebook och twitter. På så sätt kan även du vara med att påverka och minska självmorden! Tack!

suze 13 april sz 13 spril

 

 

Kommentarer till inlägget

Kommentar från rymdtjej
22 april, 2014 kl 22 april 2014 (16:56)

Vet du om man kan se programmet på Kunskapskanalen efter att det har gått (ser att det går nu på tv men kan inte se hela just nu)? Skulle gärna vilja se det när jag har tid, om det går?

Kommentar från Ludmilla Rosengren
22 april, 2014 kl 22 april 2014 (17:56)

Hej Rymdtjej. Du kan titta på det här: http://urplay.se/Produkter/182467-UR-Samtiden-Kan-man-prata-om-sjalvmord-Fakta-och-upplevelser-av-sjalvmord

Kommentar från Renee
24 april, 2014 kl 24 april 2014 (14:51)

Var på badhuset för ett tag sedan och då satt det en skylt där, där det stod linneas simskola och jag tänkte genast på henne och dig.. Du är verkligen en stark människa, som har gått igenom så mycket men ändå lever! Massa kramar!

Kommentar från S
27 april, 2014 kl 27 april 2014 (3:27)

När jag är så ledsen att inget annat hjälper går jag in och läser om Linnéa. Om den 30:e maj, om innan, om efter, om och om igen. Det ger mig tröst, varför? När allt annat känns meningslöst. Hur lär man sig leva med sorgen?

Tack för allt du gör!

Kommentar från Anna Karlsson
29 april, 2014 kl 29 april 2014 (16:36)

Tack för att du och många andra sprider kunskaper! intressant och lärorikt! Tack för att du finns Ludmilla! Jag står bakom dig!

Skriv någonting