Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Kontrollera dina hudförändringar

15 maj 2015 (12:13) | sjukdom, sjukvård | av: Ludmilla

maligntmelanom

Malignt Melanom är en av de cancerformer som ökar mest. Solens UV-strålar är starka och blir starkare med ett minskat ozonlager. Personer med ljus hudtyp är extra känsliga, men alla kan i princip drabbas av hudcancer.

Upptäcks cancern tidigt finns stor möjlighet att man kan ta bort förändringen och så är man helt frisk. Upptäcks förändringarna sent kan de ha spridit sig till andra organ och då är det betydligt svårare att få bukt med.

Kontrollera dina hudförändringar regelbundet och var försiktig med solen!

18-22 maj är Euromelanoma days. Det innebär att t ex Kungsholmens Hudklinik i Stockholm har ett antal tider som man kan boka in sig på utan att ha en remiss, för bedömning och borttagning av hudförändringar man är orolig för.

Du bokar dig direkt här…

Skriv någonting