Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

7 år idag.

30 maj 2015 (20:50) | allmänt | av: Ludmilla

IMG_1521.JPG

Idag är det 7 år sedan Linnea tog sitt liv. Hon var 14 år. Linnea hade uttryckt att hon inte ville leva tills hon blev 15 år. Ändå då fick hon permission 8 dagar innan.

Sedan Linnea dog har man lärt sig mycket mer. Idag vet man så mycket mer om hur man ska prata om självmord. Så mycket som hänt sedan 2008 vad gäller Suicidprevention. Det är otroligt mycket som hänt. Det är väldigt bra. Jag är väldigt tacksam för det.

Det är idag så uppenbart vilka brister det var då i vården och hanterandet av en suicidal ungdom som tydligt sa att hon skulle ta sitt liv. Idag vet man också mycket mer om encephaliter (hjärninflammationer) som kan ge självmordstankar från en dag till en annan.

Linnéa, du levde några år för tidigt för din tid…

Idag är det 7 år sedan Linnéa dog. Den 30 maj är en tung dag. Man tänker igenom allt som hände. Det är riktigt jobbigt. Men det är inte alls så jobbigt som det har varit. Det är 7 hela år sedan. Och även om det är väldigt kort tid för att vara utan sitt barn så är det mycket som hänt sedan dess.

Jag är väldigt tacksam för alla meddelanden på Facebook och sms idag. Tack för alla som tänkt på oss.

Hur ser mitt liv ut idag?

Kroppsligt så mår jag bra. Min cancer är borta och jag räknar inte med att den ska komma tillbaka.

Jobbmässigt har jag en dag i veckan på Suicide Zero, ca 10 patienter i veckan i egen regi, och resten av tiden ägnar jag till Linneas simskola och Linneashopen.se.

Min dotter Emelie är 28 år. Hon har två barn 4 och 1 år. Jonas är 17 år och Oscar 15 år. Sophie är redan 5,5 år.

Utåt sett är jag ”lyckad” och har allt man kan tänka sig.

Precis som Linnea. Och så är det säkert ofta.

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Åsa
30 maj, 2015 kl 30 maj 2015 (22:22)

Kära, fina, kloka, goda Ludmilla. Jag känner så med dig. ❤️ Åsa

Kommentar från annsophie
30 maj, 2015 kl 30 maj 2015 (23:14)

Tänk att det måste fallera innan bättring kommer i många avseenden. Att andra måste går före och visa vägen.. och som du så fint skriver blev Linneas tragiska slut..för att man visste för lite och har tagit lärdom efter vägen, efter åren som gått . Med tid kommer kunskap och förståelse och det finns fortfarande massvis att jobba med. Och det du har varit med och dragit igång GÖR skillnad med SZ!! Vilket fint sätt att både hedra och minns Linnea på. Att göra något bra utav det som blev så fruktansvärt tungt..
KRAM

Kommentar från Annika
30 maj, 2015 kl 30 maj 2015 (23:31)

Tror du Linneá och andra som drabbats av suicidtankar drabbades av hjärninflammation ? Hur upptäcks och botas sådan ? Forskas det om detta ? Nyfiken ! Undrar också hur tvångstankar uppstår, att barn plötsligt drabbas av OCD, som min dotter, det är mycket vi ännu inte vet tror jag och det skulle vara värt 1000 Nobelpris om man kunde hejda suicidtankar i tidigt skede.

Kommentar från Tove Birkeland Brandt
31 maj, 2015 kl 31 maj 2015 (8:28)

Kära Ludmilla när min son Kim tog sitt liv 2011 var din blogg en stor tröst för mig och jag har bloggat mycket om min sorg och saknad efter Kim. Har också medverkat i ett kapitel i boken ” Våra älskade orkade inte leva” av Joanna Björkqvist där olika familjer berättar om sina liv efter självmorden. Jag tänker på dig idag och sänder en kram från djupet av mitt hjärta.

Kommentar från Elisabeth Bäärnhielm Pousette
31 maj, 2015 kl 31 maj 2015 (8:32)

Ludmilla och andra
Ni vet väl att vi nu inom förbundet Sane arbetar mycket intensivt för att
Sprida kunskap
Öka medvetenhet
Förbättra vård
kring sk Autoimmuna encefaliter, bl.a. Pandas dvs mycket akut infektionsutlöst OCD och tics mm hos framförallt barn! Vi blir fler och fler och vi ser att tillståndet inte är helt ovanligt! Vård måste sättas in snabbt
Susanne Bejerot gör en studie nu
Är ni intresserade gå in på vår hemsida och bli medlemmar
Ju fler vi är desto mer kunskap samlar vi på oss i detta område
Mvh
Elisabeth BPousette
Vice ordf Sane

Kommentar från Anna
4 juni, 2015 kl 4 juni 2015 (17:35)

stnd att det var just ditt barn som valde att ta sitt liv

Kommentar från Anna
4 juni, 2015 kl 4 juni 2015 (17:37)

Synd mendade jag, det är så starkt av dig att du klarar av de värsta situationerna i ens liv. Du är så stark och fortsätt kämpa!

Kommentar från Kelly
28 juli, 2015 kl 28 juli 2015 (1:44)

Beklagar verkligen sorgen, en annan människa hade lagt sig på en säng och aldrig mer tagit sig upp, du är så stark som istället för att göra det bestämde dig för att hjälpa andra, stor kärlek till dig!

Skriv någonting