Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Linnéastipendiater 2017

25 juni 2017 (17:51) | att hjälpa andra, Linnéa, självmord, skolan, tonåringar | av: Ludmilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För åttonde året i rad delade vi ut Linnéastipendiet på skolavslutningen. Två ungdomar i årskurs 8 på Gluntens Montessoriskola får utmärkelsen pga av att de anses vara goda kamrater. I år var det Josefine Westander och Melker Hedman som röstats fram som stipendiater. Det är med stor stolthet som jag delar ut stipendiet i Linnéas namn.

Jag heter Ludmilla Rosengren och står här för att lämna över ett stipendium till två elever, en tjej och en kille, i årskurs åtta. Vi grundade detta stipendium efter att vår dotter Linnéa Göller tog sitt liv för nio år sedan. Linnéa gick då i årskurs åtta i Gluntens Montessoriskola. Sedan dess har två personer i 8an fått stipendiet varje år.

1500 personer tar sitt liv varje år i Sverige. Helt i onödan. För självmord är onödigt och kan förhindras. 9 av 10 som försöker ta sina liv dör inte i självmord utan av helt andra orsaker senare. När en person som försökt ta sitt liv kommit ut ur sitt mörker är denne glad och tacksam över att den lever.

Ett barn eller ungdom tar sitt liv varje vecka i Sverige. Tyvärr mår ungdomar i Sverige inte så bra. En del i detta är att man lär sig att allt ska vara så lyckat och att man ska vara lyckad. Inte minst sociala medier bidrar till att hålla upp denna illusion. För livet ser ju inte ut så att man går omkring och skuttar på rosa moln hela tiden. Livet går upp och ner, för oss alla, och oftast så är det så där mittemellan.

Linnéa var en som många ansåg var en god kamrat. Linnéa var alltid glad och positiv och brydde sig om de hon hade runt omkring sig. Linnéa var en som gärna stöttade de som mådde dåligt. Samtidigt fanns en annan sida som hon inte visade utåt. Hon höll upp en fasad och det är viktigt att ni alla tänker på att det inte håller i längden. Berätta hur du mår och att dela med dig till andra är läkande. Riktig nära vänskap bygger på just sådana förtroliga samtal.

Att stå upp för sig själv och inte ge upp sitt jag för att andra ska vara nöjda är också väldigt viktigt.

Linneastipendiet delas ut till elever som har visat prov på gott kamratskap. Eleverna i årskurs åtta har fått nominera de som de tycker representerar gott kamratskap. Beslutet har därefter tagits av skolledningen. Detta är en del i värdegrundsarbetet på Gluntens Montessoriskola.

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Kosttillskottguiden
16 augusti, 2017 kl 16 augusti 2017 (9:56)

Grattis till stipendiaterna!

Skriv någonting