Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Månadens Medmänniska

14 oktober 2009 (20:04) | att hjälpa andra, barn, sorg&saknad, tröst&hopp | av: Ludmilla

Varje månad kommer månadens medmänniska att utses av Ängla-Rosetten.
Vem är månadens medmänniska? Det är du som bestämmer det.

Det kan vara en kollega, mamma, pappa, läkare, präst, sambo, kamrat, gammal som ung mm någon som du tycker gör en viktig insats för andra människor i sorg. Kanske en människa som gör det där lilla extra som värmer ditt hjärta så gott.

Vi vet alla hur svår sorgen är och hur svår den kan vara att bemöta. Om vi uppmärksammar de som har viljan att bemöta det svåra kanske flera vågar följa efter.

Maila din motivering och namn på den du nominerar till info@angla-rosetten.se

Senast den 25:e varje månad vill de ha ditt bidrag.
Vinnaren får en fin och personlig gåva från Ängla Rosetten.

—-
Ängla-Rosetten drivs av Linda Murray som förlorade sin son William. Hon har bland annat tagit fram symbolen med en grön rosett som man kan bära för att visa att man stödjer forskning kring olika tillstånd som kan göra att ett barn dör tidigt. Så här års passar även hennes änglareflexer bra. Förutom dessa saker köpte jag tidigt i min sorg ett vackert halsband med ett hjärta med Linnéas namn ingraverat + en ring där det står ”ängel i mitt hjärta”. En bild på det finns här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Gunilla
14 oktober, 2009 kl 14 oktober 2009 (21:01)

Ett sådant bra pris! Jag fick också det där mailet idag och har mina funderingar. Ska ventilera tankarna med några sorgesystrar så snart jag kan.

Kram Gunilla
.-= Gunilla´s last blog ..Nu är jag vaccinerad mot svininfluensan =-.

Kommentar från Lena
15 oktober, 2009 kl 15 oktober 2009 (14:46)

Vilket fint tips, det är ju oerhört viktigt med ett bra bemötande i sorgen. Det är ju många som går igenom sorgearbete som möter olika människor.
Min erfarenhet av människor i kris är att när man är sig själv och i nuet så blir det mötet så himla bra. Jag tycker det kan vara något väldigt vackert med det mötet. Det är väldigt viktigt med empati.

Hade gott och en underbar dag Lena
.-= Lena´s last blog ..Tips om grön mossa…… =-.

Kommentar från Petra
15 oktober, 2009 kl 15 oktober 2009 (20:27)

fan vad irriterande att inte hemsidan fungerar..

Kommentar från Linda
16 oktober, 2009 kl 16 oktober 2009 (20:24)

Petra nu funkar den igen ; )
så skynda dig att nominera.

Skriv någonting