Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Ny avhandling om tåg och självmord

19 oktober 2008 (9:23) | allmänt, död, självmord | av: Ludmilla

Cirka 80 personer om året omkommer eller bli allvarligt skadade genom olyckor eller självmord på järnvägsspår i Sverige. Helena Rådbo vid Karlstads universitet disputerar nu med sin avhandling som kartlägger var och i vilka situationer självmordsförsök och olyckor sker.

Läs mer…

Helena Rådbo har skrivit 4 artiklar i ämnet som syftar till att med denna kunskap kunna minska antalet personer som tar sitt liv framför ett tåg. Det är är 1500 som tar sitt liv varje år och av de är det 5% som gör det framför ett tåg. Det innebär stora driftsproblem för trafikpersonalen och är ett stort trauma för lokförarna.

Hör radioinslag från idag…

(Utanför detta forskningsområde ligger ju också all smärta det orsakar anhöriga såklart.)

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Cecilia
13 november, 2008 kl 13 november 2008 (17:56)

Väldigt värdefull sida, en sådan har jag länge letat efter. Eftersom min älskade pappa tog sitt liv 2007 bara 41 år gammal.

Cecilias senaste blogginlägg..helt vanlig torsdag

Kommentar från Stefan
21 maj, 2011 kl 21 maj 2011 (12:59)

Tack för en bra sida. Min älskade bror avslutade sitt liv i kungsbacka 2011-05-18

Skriv någonting