Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Obra medborgare

18 december 2008 (16:22) | allmänt, barn, livet | av: Ludmilla

Jag är inte duktig alls.

Jag hade bråttom idag när jag skulle till Oscars läkare. Jag var förstås sen. Full fart från kontoret till skolan för att hämta upp honom. Jag genade på en väg som är enkelriktad för bilar (men inte för buss och taxi). Jag tar samma väg åt det andra hållet (som man får åka) varje morgon.

När jag nästan var framme vid skolan så ser jag polisbilen bakom mig. Den börjar blinka och jag förstår att det är till mig så jag saktar in. Suck! Jag har ju jättebråttom. Två minuter kvar till Oscars läkartid…

Den kvinnliga polisen kommer fram till bilen och jag frågar uppgivet:
-Vad har jag gjort för fel?
-Ja… Du åkte där du inte fick. Det kostar 1000 kr. Du kan välja mellan att få ett inbetalningskort här eller låta det gå till rättegång.

Det verkar ju inte så svårt… Men, framför allt så ville jag att det skulle gå fort så vi hinner till läkartiden… Suck!

-Har du sett en ordningsbot förut…
-Nej…
-Vems är bilen?
-Den är skriven på min man.

Boten i handen och vidare i inte lika full fart till Oscars skola. Plockar upp honom och vidare till läkaren. Jag sa till Oscar på skämt att då blir det inga julklappar. Han svarade att det var viktigare att komma till doktorn… : ) Kommer tio minuter sent. Det vet man ju vad man tycker om patienter som kommer sent…

Det blev ett bra möte i alla fall.

När läkarbesöket är slut så ser jag att jag fått ett SMS av min man:

”Det gör inget älskling. Var inte ledsen.”

Hur 17 vet han vad som hänt? Jag ringer upp honom och han säger.
-Polisen ringde och berättade att min bil var på vift. -Nä, jag skojade bara. Du hade glömt knapplåset så du ringde upp mig och jag hörde när du berättade för Oscar om boten!!!

Jag undrar vad de som står i min telefonbok har hört mer. För min telefon är jättesvår att hantera. Den kan allt utom det enklaste nämligen att ringa eller att låta bli ringa till folk. Det är en touch-telefon…

Säg gärna till om jag råkar ringa just dig… : )

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Sandra
18 december, 2008 kl 18 december 2008 (18:03)

Jag kan tyvärr inte skylla på min telefon när jag smsar fel..utan mer på min egen tankspriddhet. 🙂
Finns man i min telefonbok, och råkar vara i närheten av den jag har tänkt smsa..så kan det hända att allt blir galet fel. :).
Det var en rolig historia i alla fall!
Kram

Sandras senaste blogginlägg..En julklapp till mamma

Kommentar från Lisa Olveby
18 december, 2008 kl 18 december 2008 (19:26)

Ja, som jag sagt förut så kan jag se hur du stressar fram överallt, men se det positivt, staten fick 1000 kr i julklapp av en snäll medborgare haha 😉

Kram på dig rallystjärnan

Kommentar från Anna-Karin
18 december, 2008 kl 18 december 2008 (22:56)

*skratt* en på jobbet som åkt med mig kallar mig rally-doktorn (jag har fler mindre smikrande epitet med, tur man inte är för känslig!). Fick idag en P-bot på 300 när jag parkerat på p-plats på jobbet och betalat. Ringde argt upp och fick förklaringen, man har infört parkeringsförbud där kl 6-9!! Hur f**n kom man på den ideen? Vem kollar efter såna skyltar innan man parkerar? Jaja… När man heter Anna är man van att få många intressanta ”fick-ringningar”. Tur man inte är nyfiken kanske? Har hört många mysko samtal 🙂 Du får gärna felringa mig nån dag… Skulle ringt dig tänkte jag, senaste dagarna flera ggr! Men något kommer emellan, konstigt nog… Kan det vara demens? Kanske tom kunde ses i helgen?? Hör av dig!

Kram // Anna-Karin

Kommentar från Ingrid
19 december, 2008 kl 19 december 2008 (10:46)

Ja till mig har du inte ringt…

Men min sambo ringer ibland, Telefonen i fickan lyckas trots knapplås att ringa upp. Ibland är det lite kul att lyssna men oftast så är det bara datasnack och då lägger jag på… hihi

Kram

Kommentar från Karl
26 januari, 2010 kl 26 januari 2010 (23:09)

Tänkte bara upplysa dem som vill veta..
Polistjänstemän som alla andra statstjänstemän är till för att stå till medborgarnas tjänst. De är våra tjänare glöm inte det.
För att polisen ska kunna utfärda ordningsbot/böter förutsätts att de har ditt samtycke. Om de säger att du kan välja mellan ordningsbot eller att ta det till domstol är det helt enkelt bara de två TJÄNSTERNA de kan erbjuda dig. Det gör dig emellertid Inte skylldig att vällja något av de allternativen. Du har ett till allternativ. Du behöver bara säga ”Jag samtycker inte!”
Skulle de inte förstå vad du menar och du får en bot hemskickad med post räknas ditt samtycke bara om du betalar innom 30 dagar. Frågan är, vill du samtycka?
En sak till som är bra att komma ihåg
Mästaren ställer frågor. Tjänaren svarar …tänk på det!

Skriv någonting