Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Jag är jättearg…

4 januari 2009 (14:07) | död, döden, Linnéa, psykiatri, självmord, sjukvård, sorg&saknad | av: Ludmilla

De senaste dagarna har jag och min man ägnat oss åt att läsa Linnéas journal igen.

Vi gjorde två anmälningar till HSAN i september och nu ska vi kommentera BUPs yttranden. Att gå igenom journalen igen är säkert jättebra terapi, men samtidigt så blir jag så fruktansvärt upprörd. Det är så mycket som har gått fel. Det är otroligt att det får gå till så här.

Vi var upprörda redan innan Linnéa lyckades ta sitt liv och hade tänkt göra en anmälan i vilket fall. Men vi ville inte göra det medan hon var kvar där. Man är ju rädd att det ska påverka vården.

Det är alldeles för mycket tyckande inom psykiatrin och alldeles för lite medicinska bedömningar. För få läkare och för otydlig struktur. Det värsta är att det blir ett moment 22. För många läkare med mig vill inte arbeta på en plats där det är så otydligt och bristande resurser. Det leder till att det blir för få läkare som vill jobba inom psykiatrin. Den personal som stannar accepterar ju otydligheten och den lösa organisationen vilket gör att den underhåller sig självt.

Jag kommer att skriva mer om detta sedan när utredningarna är klara.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Soulsister
4 januari, 2009 kl 4 januari 2009 (18:41)

Jag förstår att du är arg, jag hade varit rasande!
O du har rätt vi har ont om läkare inom psykiatrin, har precis jobbat helg och fick upp en bakjour som inte förstod ett ord av vad jag sa, och som dessutom inte kunde göra sig förstådd med patienten….det blev allt annat än bra, suck!

Soulsisters senaste blogginlägg..Ett Gott slut och underbart Nytt……

Kommentar från BeckaBus
4 januari, 2009 kl 4 januari 2009 (20:06)

Förstår verkligen att du är arg!
Jag blir oxå rasande på den sk ”psyk vården”!
Enligt mig e det ingen vård och om det e nånting överhuvud taget så e det FÖRVARING!

Tänker på er!
Kram från Becka

BeckaBuss senaste blogginlägg..Borderline – feels like I’m goin’ to lose my mind!

Kommentar från anki/barbakvinna
4 januari, 2009 kl 4 januari 2009 (23:25)

Jag förstår att ni måste ha det jobbigt att läsa allt nu och se att det kunde göras annorlunda av sjukvården. Jag tycker att det är bra att ni gjort anmälan och att ni fortsätter för det måste ske en förändring..
stora kramar anki

anki/barbakvinnas senaste blogginlägg..110 km/h med halva kroppen utanför är lite puckat

Kommentar från ullrika
5 januari, 2009 kl 5 januari 2009 (1:46)

så hemskt för er att inte bara behöva bära på all olidlig sorg utan också tvingas kånka runt på ilska. antar att läkare i många fall är rädda att ta beslut de sen tvingas stå till svars för. vilket får mig att fundera på viljan att arbeta som läkare överhuvudtaget. men, det är lätt att döma och kasta sten ur sitt glashus utan att själv behöva hamna i den situation jag fördömer..

tänker på er.
krams!

Kommentar från Inger
5 januari, 2009 kl 5 januari 2009 (8:37)

Kämpa vidare, ibland är det som gör att man orkar vidare.
Kan inte förstå varför alla dessa fina ungdomar och barn inte fått stanna kvar här med oss.

Kommentar från Sandra Solros
5 januari, 2009 kl 5 januari 2009 (9:58)

Kanske ilskan är bra, för den bryter en känsla till en annan, ja du vet ju hur sorgeprocessen fungerar. Och jag kan själv tycka att det är skönare att vara arg än ledsen.
Kram, önskar dig en fin dag!

Kommentar från lillemor
5 januari, 2009 kl 5 januari 2009 (12:27)

jag förstår hur det är o kämpa jag kämpar med min dotters utredning o har fått rått att att det var beh fel kram ehline mamma

lillemors senaste blogginlägg..En ny svår dag av saknad efter min älskande ehline

Skriv någonting