Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Som en nåldyna

20 februari 2009 (20:27) | allmänt, sjukvård, tröst&hopp | av: Ludmilla

Nåldyna

Nåldyna

Jag är naturvetare. Jag har gått läkarlinjen. Under utbildningen lärde vi oss att akupunktur kunde hjälpa i vissa lägen. Det var alltså inte ”buffel och båg”. Sedan dess har den traditionella kinesiska medicinen kombinerats med skolmedicinen allt mer.

Till exempel så används på många ställen akupunktur som smärtlindring vid förlossningar. Sjukgymnaster använder sig ofta av akupunktur som hjälp vid till exempel huvudvärksbehandling med mera.

Jag har med åren, och särskilt efter det som hänt med Linnéa, blivit mer ödmjuk inför saker som vi inte vet så mycket om. Jag fick hjälp av akupunktur när jag hade en långvarig huvudvärksperiod för många år sedan. Därför har jag nu gått till PANS kinesiska klinik för att få hjälp att känna balans i kroppen.

Han tittar mig på tungan och på örat och kan på så sätt se vad jag lider brist av. Som läkare är jag i grunden mycket skeptisk till detta, men han har förvånansvärt mycket rätt om det han säger.

Jag ligger en halvtimme på rygg med nålar över hela kroppen. Sedan vänder jag mig om och ligger på mage ytterligare trettio minuter. Under tiden slappnar jag av som aldrig förr samtidigt som jag lyssnar på kinesisk musik. Jag är i någon typ av meditativt tillstånd som känns mycket välgörande.

Open minded! : )

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Åsa
20 februari, 2009 kl 20 februari 2009 (21:09)

Personkännedom, är det inte mycket det som det handlar om?

Jag tror att ”vi” har överhöga förväntningar på läkare och sjukvården. Jag tror att vi oftare än ”vi” själva tror har många svar inom oss, med ”livserfarenhet, självkännedom och instinkt/magkänsla” vet mycket om oss själva. Liksom jag tror att de som jobbar aktivt med människor utanför ”skolsjukvården” utvecklar många kunskaper som inte alltid går att verifiera.

Jag tror att olika sätt att känna in/behandla är komplement snarare än konkurrens. Den som söker den finner, är ett av få uttryck jag tycker är bra. Jag tror vi ofta vet mer vad vi behöver och vill ha än vi vågar ge uttryck för utåt.

Jag är ekonom, en rätt så krass, kanske negativt realistiskt ekonom, står tungt på marken med en ibland skrämmande verklighetsförankrad syn på tillvaron. Men ibland kan vi inte förklara beteenden/önskemål/känslor med att x+y=z. Oavsett om vi är naturvetare eller ekonomer eller…. Livet och det runt omkring är något annat….

Så här mycket ”tro” brukar jag inte använda. Men vi vet inte, så det handlar om den stora kraften i att tro, så tror jag.

Önskar dig och din familj en fin helg!

Åsas senaste blogginlägg..Jag…

Kommentar från Emilia
20 februari, 2009 kl 20 februari 2009 (23:23)

Hörde av pappa att ni var till fjälls 🙂 Hoppas ni har trevligt!! Kram

Emilias senaste blogginlägg..Dagens tre positiva

Kommentar från Soulsister
21 februari, 2009 kl 21 februari 2009 (8:16)

Jag har fått akupunktur för min migrän och är sååå tacksam! Förr hade jag anfall 3-4ggr/månad och nu (peppar peppar ta i trä) max 2ggr/år….o då oftast när jag slarvat med sömnen.

KRAM

Soulsisters senaste blogginlägg..Ljuslykta och snölek

Kommentar från Tuija
21 februari, 2009 kl 21 februari 2009 (11:44)

Jag har fått akupunktur för mina sömnproblem. Första gånge, jisses, jag sov som en stock natten efter! helt fantastiskt bra.

Det är bra att prova sig fram med olika alternativa behandlingar oxå.

Kramen Tuija

Kommentar från catarina
21 februari, 2009 kl 21 februari 2009 (13:28)

Akupunktur är gott för mycket men kan vara stor skillnad vart man går för att få bra resultat. Den akupunktur som ges i vården är ju inte som den kinesiska. Det är stor skillnad. Och PANS klinik ska ju vara ”one of a kind”. Han är mycket skicklig. Jag har själv gått för länge sedan och fått just denna kinesiska akupunktur mot svåra mensvärkar.Blev grymt facinerad hur de bara vred bort smärtorna med nålarna. Från att ha legat och kräkts och rullat i plågor på golvet på 10 sekunder var smärtan borta. Fick även som ett häftstift instannsat i örat så jag kunde stimulera när smärtorna kom hemma, fungerade ypperligt. Men flera år efter var jag till en sjukgymnast för min nacksakada som satte nålar mot värken. Tyvärr glömde hon bort mig med nålarna i och jag blev liggandes i 45 minuter full med nålar innan hon upptäckte mig. Hela jag skakade och mådde rejält illa och var svimfärdig och efter detta klarar jag inte längre att få akupunktur. Så fort en nål sätts in börjar hjärtat slå volter,illamående och vill som svimma. Vet inte vad som hände den gången .Men funderar starkt på att gå till PAN och se om han kan se vad som gått snett i min kropp. Har flera nära anhöriga som gått där och blivit botade från diverse saker. Är många som rekommenderar honom så du är i trygga händer efter allt gott jag hört.

catarinas senaste blogginlägg..En lugn och skön lördag blir det här!

Kommentar från mergime
21 februari, 2009 kl 21 februari 2009 (19:06)

hoppas det hjälper dig..
hur mår du föresten ? 🙁
ha en fin kväll, ta hand om dig. kraam!

mergimes senaste blogginlägg..Frågestund !

Kommentar från Camilla
21 februari, 2009 kl 21 februari 2009 (22:17)

Ja, han har ju varit lite vaken innan operationen men då var han mest arg och så…fast man får väl se med tiden. FÖrst måste han överleva.

…var roligt att du tar upp om akupunktur. Under tiden jag var inlagd fick jag det av speciellt en personal som då var utbildad inom detta, riktigt skönt faktiskt” bl.a när jag hade huvudvärk (läkemedelshuvudvärk hela tidden pga att jag tagit för mycket) och då försvann den när ”X” tryckte på någon punkt i huvudet, helt otroligt! Från att ha haft ont i huvudet hela dagen till ingen huvudvärk alls.

Hoppas du har det någorlunda okej.
Kram/C

Camillas senaste blogginlägg..21 Februari – maxdos av mediciner

Kommentar från Tonårsmorsa
22 februari, 2009 kl 22 februari 2009 (11:28)

Det viktiga är ju att det funkar! 🙂

http://tonarsmorsa.se/2008/04/16/hokuspokus/

Tonårsmorsas senaste blogginlägg..Livet har sina goda stunder, det har inte Lisa Magnusson just nu…

Kommentar från Mats Svensson
25 februari, 2009 kl 25 februari 2009 (23:44)

Jag har provat akupunktur några gånger men det fungerade inte mot min värk som jag haft i 6 år.
Började med fiskleverolja för två månader sedan och har inte haft ont sedan dess. En röntgensyster på karateträningen sade häromdagen att läkarna där hon arbetar genast vid en operation ser om någon tar omega 3 för att senor och leder rör sig mycket lättare!
Prova!
mvh
Mats

Pingback från Ludmillas Blogg » Kinesiskt
27 april, 2009 kl 27 april 2009 (15:08)

[…] har tidigare berättat om att jag gått på akupunktur och att jag även blivit gravid under den behandlingen trots att en av landets främsta […]

Kommentar från Lesly
23 november, 2009 kl 23 november 2009 (14:14)

Trevligt att du har hittat en alternativ metod som hjälper. Det känns bra att höra att fler läkare är mindre skeptiska emot TKM och sådant. Det är det vi behöver för att Integrativ medicin ska kunna slå igenom. att vi är enade om att båda funkar 🙂 ha en bra dag.
.-= Lesly´s last blog ..Kinesiska behandlingar [del 2] =-.

Skriv någonting