Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Märkligt och viktigt möte

26 februari 2009 (12:47) | film, livet, självmord, tonåringar, tröst&hopp | av: Ludmilla

För ett par veckor sedan fick jag ett mail.
Det var från Ann Zacharias. Jag kände väl igen namnet. Hon är skådespelerska och regissör och har även barn med Ted Gärdestad. Ted Gärdestad var en av Linnéas stora idoler och vi hade även med hans Sol, vind och vatten på begravningen. Ted hade schizofreni och tog sitt liv 1997 framför ett tåg, 41 år gammal.

Ann hörde av sig angående ett projekt som gäller suicidprevention. Vi träffades igår. Jag pratade i många timmar med denna varma, innerliga och karismatiska kvinna och fick klart för mig att hon önskade att jag skulle vara med i projektgruppen.

Projektet heter ”Jag är inte som du” och drivs i samarbete med Pirjo Stråte SPES Stockholm, Ann Zacharias, RFSL Ungdom, Allmänna Barnhuset och studieförbundet SENSUS. Det går ut på att implementera en modell för att sprida ”livskunskap” i skolor och att utbilda lärare i att upptäcka tidiga signaler hos barn och ungdomar. Dessutom ska det göras en film på samma tema.

Ett mycket spännande projekt som jag med glädje deltar i.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från annika sandberg
26 februari, 2009 kl 26 februari 2009 (13:43)

Vilket bra initiativ!
Jag har haft strofer ur Ted och Kenneth Gärdestads fina låt som slutar ” Häng en sol på barndomens vägg” i annons under ” in memorian” .
När min dotter gick ut nian ( då hade depressionen börjat visa sig , OCD hennes egentliga diagnos) sjöng och spelade några flickor den underbara ” Himlen är oskyldigt blå, som ögon när barnen är små…”

Annika

Kommentar från Erika
26 februari, 2009 kl 26 februari 2009 (17:09)

Oh, Vilket underbart spännande projekt! Helt fantasktiskt! Jag hade ju så gärna velat skriva min c-uppsats om suicidtankar alternativt depression i högstadiet, men mina handledare vågade inte låta mig göra det… Men mitt mål var ju att visa på att vi behöver gå in och stötta mer i högstadiet. -Hjälpa till att öka ungdomarnas självkänsla!

Kommentar från Soulsister
26 februari, 2009 kl 26 februari 2009 (17:10)

Vilket bra initiativ och engagemang – härligt att höra. Kram

Soulsisters senaste blogginlägg..Ännu en torsdag, en regnig sådan

Kommentar från Leena
26 februari, 2009 kl 26 februari 2009 (20:07)

Detta behövs…Hoppas det går att sprida projektet över hela landet.
Och för oss anhöriga är detta ett sätt leva vidare, känna att barnets självmord var inte helt i onödan.
Vårt samhälle behöver personer som orkar engagera sig trots sin enorma förlust…så stark du är!
Kram

Leenas senaste blogginlägg..Tufft att vara ung

Kommentar från helena
26 februari, 2009 kl 26 februari 2009 (21:23)

Hej Ludmilla!

Vad kul att du kommer att vara med i detta arbete och har fått denna förfrågan. Tror att du har mycket att dela med dig av dina erfareheter både som erfaren läkare, KBT-terapeut som mor till 4 barn och inte minst dina erfarenheter av det tragiska som hänt med Linnéa. Har ju haft turen att få lära känna dig och se din kapacitet och din begåvning och kan tänka mig att kan göra stor nytta i detta. KRAM på dig och de dina!

Kommentar från Lotta
26 februari, 2009 kl 26 februari 2009 (22:48)

Oj, så häftigt!
Tittar in med en liten godnattkram!
Lotta

Lottas senaste blogginlägg..Robin har fixat datorn till mig..

Kommentar från Paulina
27 februari, 2009 kl 27 februari 2009 (9:04)

Jag är inte ett dugg förvånad. Du sticker ut i mängden, Ludmilla, och verkar otroligt driven och engagerad!

Paulinas senaste blogginlägg..Ett moln blir till

Kommentar från Gunilla
27 februari, 2009 kl 27 februari 2009 (22:01)

Mäktigt! Ted är en av mina stora idoler! Jag har vuxit upp med hans musik.

Gunillas senaste blogginlägg..Måtte det bli Carl Jan som får ryka ikväll,

Kommentar från Psyk
28 februari, 2009 kl 28 februari 2009 (15:37)

Det låter spännande och något som jag gärna skulle vilja ha mer information om, när ni kommit lite längre.

Pingback från Ludmillas Blogg » Mycket om Linnéa
28 februari, 2009 kl 28 februari 2009 (20:07)

[…] här veckan har jag förutom mötet med Ann Zacharias även träffat en […]

Pingback från Ludmillas Blogg » Därför får sommarljuset personer att ta sitt liv
8 juni, 2009 kl 8 juni 2009 (17:39)

[…] tror att det har med sömnbristen att göra. I denna artikel uttalar sig även Kenneth Gärdestad. Ted Gärdestad hade mycket svårt att sova och hörde därmed sina röster dygnet […]

Skriv någonting