Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Smärtsamt nu

13 april 2009 (18:56) | döden, Linnéa, psykos, självmord, sjukvård, sorg&saknad | av: Ludmilla

Jag kan inte släppa tanken att det är den 13 april idag. Trots att det är en måndag och det förra året var en söndag så känns det ju som en söndag eftersom det varit ledigt idag.

Söndagen den 13 april. Helvetets dag… På natten lades Linnéa in. Det betyder att det bara var en enda natt efter det som hon sov hemma. Lakanen finns kvar i hennes säng fortfarande…

Linnéa skriver:

Hallå där!
The day är den 13/4-08, helvetets dag. Oh yes. Klockan är 12.53. Helvetets tid. Jag vill, vet inte. Vet ju inte ens vad jag vill. Jag väntar på den där vändningspunkten, men icke. Men, man kan ju inte bara vänta, man får ju agera. Jaa? Men vid ångestattacker ska man ju bara vänta. Nu luktar pennan sådär bläck. Jag har sovit mycket, men känner mig så trött ändå. Hittar ingen skön ställning.

Vad vill jag, då? JAG VET INTE! JAG VILL BORT! Jag vill ha bort det tunga, kliande. Jag vill bort, kanske dö. Ja, det vill jag. ”Det är att rymma, att ge upp”. Okey. Jag ger upp.

Jag orkar inget mer!! Det räcker nu! Jag bryr mig inte. Jag vill inte. Vad väntar jag på? Att hänga sig är väl inget svårt? Jag fixade ju snaran, right? HELVETE!! Tror jag att det kommer att bli bättre? Har jag hopp kvar?

”Det sista som lämnar människan är hoppet”

Bla, bla. Men dåså. Jag ska se till att få bort det sista. Sluta plåga mig själv. Bli fri. Jag menar, varför inte? Jag vill verkligen inget mer. ”Det finns andra utvägar”. Vad då? Psykolog? Det har ju bara blivit värre! Jag fattar ju att det tar tid, ja. Men åh!!! ORKAR INGET MER! FATTA!! Sluta klamra dig fast. Släpp och bli fri! NU!! Men hur? Hängning? Måste hitta ett bra rep. Och ett bra fäste. Och någon tid då de inte är hemma. Det fixar sig. Enda gången jag är lugn är då jag planerar för hur jag ska bli fri. Är det det? Att jag egentligen inte vill dö? Men att planeringen gör mig lugn? Jag vet inte. Orkar inte. Vill inte. Allt känns så dött. Grått.

Du borde göra det.

Sedan är det flera sidor där hon ritat och skrivit osammanhängande.

”Linnéa Göller 1993-2008” står det på flera sidor, fullt.

”Jag vill nu dö bli fri inte fylla ej 15 år never helvete” – Enstaka ord utspridda hårt klottrade.

”be, me, like, lights, free, wild, attitude, rocks, knocks, gratidtude, pretend, art, all, it, art, she, behind, line, life, art, me, yeah, care, fear, might, share, unfair, damn, attidue, alone, throne, gratitude, aside, art, all” – står högst upp på samma sida.

Ja, det är en del av det som Linnéa upplevde Helvetets dag – den 13 april 2008.

Hon höll ut i nästan 8 veckor efter det här…
Det är de jag måste igenom nu.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Erika
13 april, 2009 kl 13 april 2009 (19:24)

Linnéa vännen! Det var inte lätt! Inte rättvist att en så fin tjej som du skulle må så dåligt, finns ingen som förtjänar det och allra minst du!
Tänder ljus för dig här hemma! Hoppas du har det bra där du är nu!
Många kramar e

Kommentar från Soulsister
13 april, 2009 kl 13 april 2009 (19:31)

Tufft att läsa….

Soulsisters senaste blogginlägg..Måndag…………

Kommentar från Petra
13 april, 2009 kl 13 april 2009 (19:50)

Åh Linnéa .. Jag känner så mkt för henne… hon hade det så tufft.

Kommentar från Gunilla
13 april, 2009 kl 13 april 2009 (20:00)

Det gör ont att läsa…
Åh Ludmilla.
KRAM

Gunillas senaste blogginlägg..Ta hand om honom så länge…

Kommentar från Kristin
13 april, 2009 kl 13 april 2009 (21:08)

Kjære, kjære venn.
Så vondt å lese, så vondt å forstå…
Eg tenker på deg – alltid!
Klem fra Norge.

Kommentar från Lotta
13 april, 2009 kl 13 april 2009 (21:12)

Så smärtsamt och tungt…
Kramar till dig Ludmilla!
Lotta

Lottas senaste blogginlägg..Ta hand om varandra idag, i morgon kan det vara försent…

Kommentar från ulle
13 april, 2009 kl 13 april 2009 (21:27)

Vilken tung läsning, och hur ska det då inte kännas för dig din stackare! Du har en tuff tid framöver förstår jag…
Skickar med kramar och hoppas du står ut och tar hand om dig ordentligt nu.

ulles senaste blogginlägg..Traderapyssel

Kommentar från Susanne
13 april, 2009 kl 13 april 2009 (21:41)

Håller med om att det var tung läsning….
Hoppas det nya livet i dig ändå kan göra livet lite ljusare för er alla.

Kramar!

Kommentar från Erika’s Viktresa
13 april, 2009 kl 13 april 2009 (22:16)

Vill du ha chansen att bli veckans blogg? Ta då en titt in till mig och skriv en kommentar att du vill vara med om en chans till nomineringen som sker på onsdag kväll. LYCKA TILL!

Hemskt o läsa vissa inlägg hos dej. Stackare som förlorat din dotter såhär.

Erika’s Viktresas senaste blogginlägg..Veckans Blogg, -Tävling.

Kommentar från Helena
14 april, 2009 kl 14 april 2009 (8:56)

Hej! Jag har läst din blogg ett tag och tycker det är bra med alla dem som vågar, kan och vill prata också om detta. När jag läser vad din dotter uttrycker vill jag bara säga: skuld hör inte hemma i detta sammanhang. Det är så skrämmande och svårt för en människa som upplever sådana här tankar och känslor, att hon naturligtvis gör det hon gör bara för sin egen skull. Jag tycker du är stark som visar fram hur hemskt livet ibland kan te sig. Särskilt som människor i allmänhet inte har en susning om vilken plåga som ligger bakom ett självmord. Jag önskar dig också lindring och bot i sorgen, och din familj. Allt gott till dig /Helena

Kommentar från Jag vill sjunga dig milda sånger
14 april, 2009 kl 14 april 2009 (9:38)

KRAM!

Jag vill sjunga dig milda sångers senaste blogginlägg..Det finns liv och det finns hopp

Kommentar från Tuija
14 april, 2009 kl 14 april 2009 (15:02)

Ludmilla, fina du. Så man vevar i tillbakablickar, gång på gång. Smärtsam läsning. Skickar dig all styrka jag kan uppbåda.

Kram

Tuijas senaste blogginlägg..Bra citat.

Kommentar från Tonårsmorsa
14 april, 2009 kl 14 april 2009 (17:55)

Jag läser och känner smärtan, samtidigt som jag inser att jag inte kan föreställa mig den smärta du känner…! Jag är verkligen ledsen för att du får gå igenom allt detta och jag är ledsen för att Linneá inte gav livet mer chans. En varm kram till dig! ♥♥♥

Tonårsmorsas senaste blogginlägg..Veckans Kåseri (24)

Kommentar från Anna
14 april, 2009 kl 14 april 2009 (18:45)

det finns inga bra ord… vill bara skicka lite värme, styrka och många tankar!
Kram
A

Kommentar från Leena
14 april, 2009 kl 14 april 2009 (20:22)

Ludmilla,
Så ont det gör i mitt hjärta…är det så Aino också tänkte den dagen, eller dagarna innan. ”Hur gör jag?”
Svårt att föreställa att allt känns så svart att det inte finns någon utväg, bara DELETE, ta bort…
Kram

Leenas senaste blogginlägg..Leva i presens…

Kommentar från Li
15 april, 2009 kl 15 april 2009 (18:13)

Hej! Den osammanhängande texten påminner mycket om den text Lotta skrivit under intensiv psykos. Lösryckta ord efter varandra, ibland rimmar de, ibland ej. Kram , sköt om dig!

Kommentar från Ludmilla
15 april, 2009 kl 15 april 2009 (20:04)

Alla: Tack för uppmuntrande ord. Jag kan behöva det under den här perioden.

Pingback från Ludmillas Blogg » 15 maj igen
15 maj, 2015 kl 15 maj 2015 (20:05)

[…] 13 april blev Linnéa inlagd (läs mer…). Den 15 maj var hon hemma på permission själv och försökte skära av sig halsen (läs […]

Skriv någonting