Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Tisdagen den 15 april 2008

15 april 2009 (19:59) | barn, depression, döden, Linnéa, psykiatri, självmord, sjukdom, sjukvård | av: Ludmilla

Linnéa var inlagd och för precis ett år sedan skulle även Emelie läggas in.
Detta var planerat eftersom hon så länge haft ont i magen och kräkts och hon utreddes för inflammatorisk tarmsjukdom. Det lutade åt diagnosen Crohn men hon skulle genomgå en colonoskopi i narkos som slutgiltig undersökning.

Jag bokade av patienterna denna vecka eftersom jag nu hade två barn att vara med på sjukhuset. Dessutom skulle jag ju fortfarande skjutsa och hämta pojkarna från skolan.

På förmiddagen var jag med Emelie på sjukhuset. Vi gick även och hälsade på Linnéa. Systrarna fick vara själva en stund. Linnéa hade denna gång varit ”som vanligt” och berättat förtroeligt för Emelie att hon inte skulle leva tills hon blev 15 år.

På eftermiddagen fick jag ett möte med kuratorn på BUP. Hon är en mycket duktig och erfaren person som jag hade och har fullt förtroende för.

Jag sov över på BUP igen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Becka
15 april, 2009 kl 15 april 2009 (20:32)

Jag har länge undrat hur det e med Emelie nu. Både med hennes hälsa o efter det som hände hennes syster…jag tänker ofta på hur/om jag skulle klara av om min lillasyster dog…

Ha en bra kväll.
Kram

Beckas senaste blogginlägg..Ångest & Självmord

Kommentar från Erika’s Viktresa
15 april, 2009 kl 15 april 2009 (20:50)

Hej!
Du är nu nominerad till VECKANS BLOGG hos mig. På måndag utses vinnaren. Tills dess får du ragga röster hur du vill. De får ej vara anonyma och måste inneha blogg/hemsida adress. Och rösta en gång/person. Allt står i ett inlägg hos mig.

Lycka Till.

Erika’s Viktresas senaste blogginlägg..Är du nominerad?

Kommentar från Ludmilla
15 april, 2009 kl 15 april 2009 (20:50)

Becka: Tack för att du frågar. Emelie mår lite bättre nu. Hon får hjälp både med sin mage och sorgbearbetningen. Hon har dock haft det väldigt tufft eftersom hon har varit sjuk samtidigt som hon skulle försöka bearbeta det som hänt med Linnéa… Allt tar sådan tid…

Kommentar från Soulsister
16 april, 2009 kl 16 april 2009 (6:34)

Hur tog Emelie det att Linnéa berättade för henne att hon inte tänkte leva tills hon var 15 år? Tung börda för en syster….

Soulsisters senaste blogginlägg..Öronakupunktur

Kommentar från Ludmilla
16 april, 2009 kl 16 april 2009 (6:40)

Soulsister: Emelie försökte motivera Linnéa och peppa henne att det skulle bli bättre. Hon tyckte de skulle göra var sin tatuering när det hela var över. Linnéa tog upp frågan med mig och jag var inte förtjust…

Emelie gjorde en tatuering efter att Linnéa dog. Hon har skrivit Linnéas persiska namn Shabnam på undersidan av överarmen, omringat av Linnéablommor och datumet 30/5-08.

Kommentar från Bella
16 april, 2009 kl 16 april 2009 (15:51)

Har Emelie ngn blogg eller något sånt, där man kan läsa om hur hon har det 🙂

Kommentar från Ludmilla
16 april, 2009 kl 16 april 2009 (15:57)

Bella: Tyvärr! Jag kanske kan tipsa henne om det. : )

Kommentar från Bella
17 april, 2009 kl 17 april 2009 (10:41)

Åh, ja gör det 🙂 jag vill gärna höra från hennes synvinkel hur hon har det 🙂

Bellas senaste blogginlägg..5 månader…

Kommentar från Petra
10 augusti, 2010 kl 10 augusti 2010 (15:58)

Du skriver i en av kommentarerna att Emelie gjorde en minnestatuering till Linnéa, kan du inte lägga upp en bild på den?

Skriv någonting