Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Linnéastipendiater 2009

11 juni 2009 (20:17) | att hjälpa andra, Linnéa, livet, tröst&hopp | av: Ludmilla

Idag var det skolavslutning och Linnéas klasskompisar gick ut nian. Det kändes i hjärteroten när betygen delades ut av rektorn som ropade upp namnen ett efter ett. När efternamnen kom till G och sedan tog ett skutt till H utan att ropa upp Linnéas namn så var det tydligt igen.

Det känns ändå bra att det nu gått så lång tid att Linnéas klasskamrater går vidare till en annan skola. Jag hoppas dock att de känner att de gärna kan ta kontakt med mig om de skulle vilja.

Jag fick nu det hedersamma uppdraget att för första gången dela ut ett stipendium ur Linnéas Minnesfond. Det kändes stort och viktigt. Så underbart att vi kunde göra detta som i så positiv anda gör någon skillnad för eleverna och samtidigt så lever Linnéas minne vidare.

Jag var osäker på om jag skulle gråta mig igenom det hela, men som tur var lyckades jag hålla det hela på en lagom nivå – tror jag. Nedan står det som jag sa:

Jag heter Ludmilla Rosengren och står här för att lämna över ett stipendium till två elever, en tjej och en kille, i årskurs åtta.

Vi grundade detta stipendium efter att vår dotter Linnéa Göller tog sitt liv i 30 maj 2008. Linnéa gick då i årskurs åtta i Gluntens Montessoriskola.

Linnéa var en som många ansåg var en god kamrat. Linnéa älskade att lära sig saker vilket gjorde att hon tyckte det var väldigt roligt i skolan. Linnéa var alltid glad och positiv och brydde sig om de hon hade runt omkring sig. Linnéa var en som gärna stöttade de som mådde dåligt.

Stipendiets delas ut till elever som har visat prov på gott kamratskap. Eleverna i årskurs åtta har fått nominera de som de tycker representerar gott kamratskap. Beslutet har därefter tagits av skolledningen.

Det har varit mycket svårt att välja ut eleverna eftersom det finns många personer som är goda kamrater i Gluntens årskurs åtta.

Linnéastipendiaterna 2009 är:

Lukas Lundgren utses till årets Linnéastipendiat av klasskamrater i år 8.
De motiveringar som eleverna lämnar kan sammanfattas med följande ord:
Lukas respekterar och accepterar alla. Han dömer ingen och behandlar alla lika. Han sprider god stämning och förbättrar klassandan genom att se saker från ett positivt perspektiv. Han gör aldrig en min eller blick som får andra att känna olust. Han är hjälpsam mot andra och har förmågan att ge andra självförtroende och är bra på att lyssna. Han är snäll och sprider glädje. Lukas representerar verkligen gott kamratskap.

Ellen Victor utses till årets Linnéastipendiat av klasskamrater i år 8.
De motiveringar eleverna lämnar kan sammanfattas med följande ord:
Ellen är snäll och trevlig mot alla och hjälper gärna dem som behöver hjälp. Ellen har ett härligt humör och sprider glad stämning omkring sig. Med Ellen kan man prata om allt utan att känna att man behöver skämmas. Hon är bra på att se situationer ur olika perspektiv och hon respekterar vad andra tycker. Ellen uttrycker sig positivt om andra. Ellen representerar verkligen gott kamratskap.

(Kuvert med 1000 kr samt motiveringen lämnas över till var och en.)

Jag är mycket nöjd med det hela och ja… och nu är det sommarlov!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Thérèse
11 juni, 2009 kl 11 juni 2009 (20:33)

Så fantastiskt vacker Ludmilla. Ni gör skillnad. DU gör skillnad.

Stor kram <3

Thérèses senaste blogginlägg..Ett år av kärlek

Kommentar från Tizzel
11 juni, 2009 kl 11 juni 2009 (20:56)

Jättefint! Jag hoppas att du kunde känna att du gjorde något fint där, i Linnéas minne!
Kram!

Tizzels senaste blogginlägg..Att gräva i dåtiden… eller: Jag är lite galen!

Kommentar från Annukka
11 juni, 2009 kl 11 juni 2009 (22:36)

Och härmed finns ännu en händelse, en tanke.. som får Linnéa att leva vidare. Det är en sådan fantastisk idé att göra så som ni valt att göra med denna minnesfond. Berörande. Värdefullt. Som ringar på vattnet sprids det goda i Linnéa vidare.

Stor kram
från Annukka

Annukkas senaste blogginlägg..Också sant

Kommentar från Ewa
11 juni, 2009 kl 11 juni 2009 (22:40)

Detta är så vackert tycker jag <3 Att föra Linnea vidare genom andra elever <3
Det behövs för alla våra ungdomar..
Kram

Ewas senaste blogginlägg..Dotter <3

Kommentar från Anna
12 juni, 2009 kl 12 juni 2009 (0:10)

Åh vad fint att ni kan göra det här. förstår att det känns bra att dela ut detta. Stort att få en sådan utmärkelse, de som fick stipendiet måste vara världens stoltaste. kram Anna

Annas senaste blogginlägg..träningsmusik efterlyses!

Kommentar från Maj
12 juni, 2009 kl 12 juni 2009 (8:22)

Fint att ni också gör det, vi har också det på våran skola.

Om jag ska vara helt ärlig, så på våran skola var det FEL personer som fick stipendiet och de gjorde mig arg och besviken. För jag anser att om man är en god kamrat ska vissa inte sorteras bort och anses som idioter. Dessa gruppbildningar och grupptryck, nej det gjorde mig ledsen det.

Fint utav att det var några ifrån er skola, som verkade förtjäna det hela!

Majs senaste blogginlägg..träningsvärk i magen

Kommentar från Lotta
12 juni, 2009 kl 12 juni 2009 (9:17)

Hej Ludmilla!
Va skönt att det gick bra!
Är på väg till kyrkan nu klockan 11 för att dela ut Cstipendium ur Charlies Minnesfond för andra året. Även det till gott kamratskap precis som Linneas. De är säkert stplta över oss. Känslorna är många och jag är supernervös. Men det ska nog gå bra.

Kram Lotta

Lottas senaste blogginlägg..Idag hoppas jag på lugn och ro.

Kommentar från Karolin
12 juni, 2009 kl 12 juni 2009 (10:09)

Ett så fint initiativ och ett så fint sätt att hedra er dotter på.

Karolins senaste blogginlägg..Ikväll går den årliga balkongfesten av

Kommentar från Jag vill sjunga dig milda sånger
12 juni, 2009 kl 12 juni 2009 (10:43)

Linnéas minne lever vidare! Fint! kram

Jag vill sjunga dig milda sångers senaste blogginlägg..Jag fann en blogg

Kommentar från Helena
12 juni, 2009 kl 12 juni 2009 (12:05)

Jag har åxå varit på skolavslutning och jag i princip grät mej igenom…..så enormt vackert och modigt gjort, och ett fantastiskt sätt att hedra Linneá på. Ord låter bara torftigt, speciellt då jag försöker få fram dem, men du vet vad jag menar och jag kan inte nog få fram så fantastiskt bra gjort av dej.Jag önskar jag vågade själv, men detta är ju ngt jag ska göra, har ju Hanna sagt….lägre fram.Jag om ngn vet ju hur det är att kämpa emot sorgen i alla dessa situationer.
STÖRSTA STÖRSTA BAUTAKRAMEN //Helena

Kommentar från Anna
12 juni, 2009 kl 12 juni 2009 (14:49)

jag har lite svårt för såna där stipendier om jag ska vara ärlig för det finns många, många som är värda ett stipendie som kanske inte väljs ut o jag tycker att det kan bli lite av favorisering i detta. alla är ju lika värda o alla är ju bra var o en på sitt sätt efter sin förmåga..

Kommentar från Vb
12 juni, 2009 kl 12 juni 2009 (18:12)

Vilket underbart inlägg.Vilken fantastisk insats ni gör.Linneas sinne i allas minne.Min dotter går ut åttan idag, hon har varit drabbad av mobbing i skolan.Ett par år sedan, nu är hon väldigt engagerad i kamratstödjarna, hon har alltid varit en caring person trots sin ringa ålder.Tack Linnea och Ludmilla som så varsamt och klokt vårdar ditt minne.

Vbs senaste blogginlägg..Rädslan är naken

Kommentar från ann
12 juni, 2009 kl 12 juni 2009 (20:59)

Vilken underbar människa du är,helt fantastisk! Önskar dig det bästa. Kram A

Kommentar från Lisa
13 juni, 2009 kl 13 juni 2009 (10:20)

Måste bara säga att det var både fint och starkt gjort av dig..
Själv blir jag ledsen bara att sitta och läsa din blogg..
Här bredvid mig finns min underbara son och kan inte sätta mig i i det du gott igenom.
Starkt att bara vara med i klassen och känna av alla känslor som ungdomarna känner denna skolavslutning.
Känner att jag tar in din kraft i detta.
Hoppas du känner att jag också ger dig kraft också..

Kommentar från Ludmilla
14 juni, 2009 kl 14 juni 2009 (14:53)

Alla: Tack för uppmuntrande och fina ord!
Anna: Jag kan förstå din skepsis. Vi var väldigt noga med att detta inte skulle bli en popularitetstävling och har däför i riktlinjerna noga angivit hur det ska gå till för att motverka detta.

Skriv någonting