Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Graviditetsvecka 25 och nya fötter

29 juli 2009 (21:31) | barn, graviditet, sjukdom | av: Ludmilla

Vecka 25

Vecka 25

Du är på dag 170 av 280. (60,7%).
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 1 full dag (v24+1).
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Beräknat förlossningsdatum Mån 16 nov 2009
Du har 110 dagar kvar till beräknad förlossning.

Jag blir bara tjockare och tjockare. Men det är väl som det ska.
Jag har svårt att sova på nätterna. Jag har fem kuddar som jag pallar upp min valformade kropp med!
Jag går upp och kissar ett antal gånger och varje gång vaknar den lilla flickan och tycker att det ska dansas runt ett tag. Hon är pigg och glad och sparkar åt alla håll!

Jag har också fått problem med mina händer. De domnar bort och värker på natten. Det är ju karpaltunnelsyndrom. Inklämning av en nerv (N Medianus) pga av hormoniella förändringar och vätskeansamling. Jag har köpt handledsstöd på apoteket och det hjälper en del.

Till på köpet så kan jag nästan inte gå eftersom jag trampat bort fettkuddarna under hälarna under vår fjällvandring. Mycket orutinerat! Jag var hos en fotterapeut häromdagen för att jag fått en behandling i födelsedagspresent. Helt fantastiskt! I två timmar satt jag hos Anna Öhman på Ny Hälsa i Täby. Hon masserade, peelade, inpackade, filade och jag vet inte allt. Jag fick ett par nya fötter med mig hem. Målade naglar och allt! Hon tipsade dessutom om ett par inlägg i skorna. Så det börjar bli lite bättre faktiskt.

Målade naglar... för första gången på 20 år?

Målade naglar... för första gången på 20 år?

Spännade med graviditetsbesvär va?!

Annars har solen lyst på oss idag. Härligt! Jag har läst att det har varit den regnigaste juli på 50 år. Men SÅ dåligt har det väl inte varit?? Jag är i alla fall jättebrun och känner att jag fått mycket sol.

Hur har du haft det med vädret i sommar?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från K
29 juli, 2009 kl 29 juli 2009 (22:55)

Åååå! Så fin magen din er! Ta godt vare på deg selv, kjære venn. Tenker på deg. Uansett. Alltid. Stor klem fra meg.

Kommentar från Ingrid
30 juli, 2009 kl 30 juli 2009 (2:00)

Din mage är jättefin. Kuddar är bra. Har du någon amningskudde kan du ju ta fram den redan nu. Annars så är det ett jättebra tips att köpa en nu innan amningen. Den kudden är toppen när man ska hitta en bra sovställning.

Låter hur skööönt som helst med någon som tar hand om fötterna. Fotmassage är helt sagolikt.

Vädret ja, hrmpf, eller nåt. Det blir ju alltid väder hur man än bär sig åt och i år har det varit otroligt fuktigt väder. Här i Karlstad tror jag nu att vi är uppe runt 200 mm regn totalt under sommaren *djup suck*. Det chippar om fötterna när vi går på gräsmattan. Nåja, det är ingen idé att klaga. Det kommer flera somrar med nya solchanser även om det känns som en hel evighet tills dess.
Just nu är det blåbär, gummistövlar och kantareller som gäller 🙂
Styrkekram

Kommentar från Ludmilla
30 juli, 2009 kl 30 juli 2009 (7:51)

Ingrid: Kantareller minsann! ; ) Amningskuddar har jag införskaffat 2 redan och de finns med i det valuppehållande arbetet…

Kommentar från Marina
30 juli, 2009 kl 30 juli 2009 (15:40)

jag hade helt stela handledsskydd (typ blå plast) på nätterna, det hjälpte jättemycket mot domningarna 🙂

Vet också de som sover med en saccosäck i sängen 😉 risken är väl att det blir svårt att komma upp igen 😀

Kommentar från Tina i Falun
30 juli, 2009 kl 30 juli 2009 (17:58)

Din mage växer så det knakar och den är så fin. Det är roligt att få följa utvecklingen här! Fötterna ja, har jag faktiskt också känt av på sistone, så nu är det skor även inne som gäller. Och det hjälper verkligen. Kramis!

Kommentar från Lisa Olveby
30 juli, 2009 kl 30 juli 2009 (19:13)

Jag tycker din mage är jättefin, ser ut som du ska få när som helst och inte att det är 15 veckor kvar haha. Förstår att det börjar bli tungt och jobbigt, framför allt på nätterna. Tycker om när du har in magbilder så vi får följa din graviditet.
Kram

Kommentar från ullrika
31 juli, 2009 kl 31 juli 2009 (14:57)

vi är om jag inte räknat helt fel ungefär tvärtom, har gått ungefär lika många dagar som du har kvar 🙂
.-= ullrika´s last blog ..Grattis Mallias!! =-.

Kommentar från Mamma Melissa -ung änglamamma och gravid
1 augusti, 2009 kl 1 augusti 2009 (14:07)

Tänk att det är en liten lillasyster däri… härligt!:.)) Och vad du växer -precis som du skall!

Livet har verkligen en hel del i beredskap åt oss… utan att vi har en aning om det:.))

tack för kommentaren också!:.))
.-= Mamma Melissa -ung änglamamma och gravid´s last blog ..Önskan om antalet barn =-.

Kommentar från anki/barbakvinna
2 augusti, 2009 kl 2 augusti 2009 (8:41)

Jag tejpade mina fötter och använde salonpas plåster under hälarna för att bedöva smärtan..

Kan kanske funka men du ska nog inte gå så mycket nu… kanske simma som träning/motion för då blir det inte samma belastning.
.-= anki/barbakvinna´s last blog ..När fiskbilen kom till stan =-.

Kommentar från Trebarnsmamman
4 augusti, 2009 kl 4 augusti 2009 (4:29)

Graviditetsbesvär = kärt besvär. Glöms bort hur fort som helst efteråt 🙂
Däremot var jag rätt säker på att du skulle skriva om svullna fötter när du började med andra graviditesbesvär 🙂

En tanke, dels är det din 5:e graviditet, dels är du över 40, hur mycket mer tycker du det frestar på kroppen???? Jag tycker kroppen blev klart mer sliten för var graviditet (nu hade jag iofs bar 5 år mellan 1:a och 3:dje).

Annars har vi haft bra väder här ute i skärgården. Ser allt som oftast regnmolnen torna upp på fastlandet, men har bara haft regn några gånger och då nattetid de senaste 3 1/2 veckorna. Temperaturen både i luft och vattnet ligger stadigt runt 20 grader.
.-= Trebarnsmamman´s last blog ..Förra veckan =-.

Kommentar från Ninja Ister
4 augusti, 2009 kl 4 augusti 2009 (20:34)

Mina trasiga fettkuddar (+ hälsporre) fixades med några veckors tejpning av fötterna – det var helt underbart att få fötterna tejpade, smärtan försvann omedelbart! I mitt inlägg kan du se en video hur man tejpar.
http://isterister.wordpress.com/2009/04/21/atta-kilometer-med-tejpad-hal/
.-= Ninja Ister´s last blog ..Rehab-jogging =-.

Kommentar från Ludmilla
7 augusti, 2009 kl 7 augusti 2009 (17:06)

Trebarnsmamman: det var så länge sedan jag var gravid så jag har svårt att jämföra. Jag minns att grav 1, 3 och 4 var jobbiga av olika skäl. Linneas grav och förlossning var lätt… Konstigt nog.
Men då svullen som jag är nu kommer jag inte ihåg att jag varit tidigare…

Pingback från Ludmillas Blogg » V 28
18 augusti, 2009 kl 18 augusti 2009 (20:43)

[…] kan jag skryta om fortsatta besvär med karpaltunnelsyndrom, fettkuddarna under hälarna har ännu inte läkt och så foglossning. Det blev säkert inte […]

Skriv någonting