Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Professorn fälld

17 september 2009 (11:39) | Linnéa, psykiatri, självmord, sjukvård | av: Ludmilla

Idag såg jag i vår tidning, Uppsala nya tidning, att ansvarsnämndens utredning nu efter ett år är klar.
Lite jobbigt att behöva läsa det i tidningen, men jag har nu även fått ta del av det 17 sidor långa dokumentet.

Professorn för Barn- och Ungdomspsykiatrin i Uppsala blev fälld i ansvarsnämnden (HSAN) fick en varning för vården av Linnéa som sedan ledde till hennes självmord.

Jag känner mig upprörd, kluven och lättad. Vi var så frustrerade under vårdtiden redan och det är klart att det känns skönt att få ”svart på vitt” att vi hade ”rätt” i det vi tyckte.

Samtidigt känns det katastrofalt sorgligt.

Jag återkommer med mer detaljer.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Ana
17 september, 2009 kl 17 september 2009 (11:45)

söt bild du har i hörnet
.-= Ana´s last blog ..Bortskämd =-.

Kommentar från annika
17 september, 2009 kl 17 september 2009 (13:15)

Jag förstår dina splittrade känslor…kände detsamma när kritik riktades mot Annas vård efter anmälan till JO, även Socialstyrelsen fick kritik.
Kändes som en bekräftelse att jag hade rätt, samtidigt ett nederlag att jag inte kunde förhindra det som skedde.

Annika

Kommentar från Susanne
17 september, 2009 kl 17 september 2009 (17:04)

Jag såg en notis om det här i tidningen idag och undrade om det möjligtvis kunde vara Linnea det handlade om. Väldigt bisarrt att det skulle behövas och samtidigt otroligt fel att som mamma behöva genomgå något liknande för sitt barn.

Känns dock otroligt bra att ni anmälde och inte lät det försvinna in bland alla anonyma papper.

Lycka till nästa vecka, jag hade gärna varit där och lyssnat om det inte hade varit så otroligt långt bort. Tror inte det finns någon som kommer att gå därifrån utan att ha fått någonting med sig på vägen.

Kommentar från Lisa
17 september, 2009 kl 17 september 2009 (18:21)

Hörde om de på radion oxå…bra att sånt kommer ut.
Lycka till
/Lisa

Kommentar från Katt
17 september, 2009 kl 17 september 2009 (19:06)

Jag läste det där i morse och tänkte genast på dig…
.-= Katt´s last blog ..En låååång torsdag =-.

Kommentar från Louise
17 september, 2009 kl 17 september 2009 (19:57)

Hejsan Ludmilla!

Jag miste min dotter i självmord i april 2007. Jag har pratat med några andra mammor som också mist sina barn i självmord. Du har tydligen skickat en enkät till dom. Jag skulle också vilja ha en sådan om det går bra.
Är väldigt besviken och ledsen på psykvården.
Satt och grät när du stog och pratade i Kulturhuset.
Kram kram Louise.

Kommentar från catarina
17 september, 2009 kl 17 september 2009 (20:14)

jag läste om det i tidningen o anade instinktivt att det handlade om fina Linnéa! förstår att det är med blandade känslor beskedet tas emot. Man blir så arg o upprörd över att det bara kunde bli så fel. som förälder känner man ju sitt barn bäst, BUP som jobbar så nära föräldrar o syskon borde ju lyssna mycket mer på familjen o göra dem delaktig i vården o planera o utvärdera tillsammmans! framförallt lyssna på o ta all oro på allvar. så tragiskt! men samtidigt skönt att han faktiskt blev fälld!

Kommentar från Ludmilla
17 september, 2009 kl 17 september 2009 (20:20)

Louise: Tack för ditt intresse. Jag ska se om jag kan lägga till dig i efterhand.

Kommentar från ullrika
20 september, 2009 kl 20 september 2009 (11:18)

jag kan också verkligen förstå den kluvna ”glädjen”. det jag personligen kan se som positivt i sammanhanget är att saken lyfts fram, att det blir VIKTIGT och INTRESSANT att vårdande läkare har ett ANSVAR (förlåt, nu gapar jag i din blogg…).

samtidigt är det så svårt det där. jag menar, läkare är också människor. men var går gränsen för ”godkända” mänskliga misstag?

krams!

ps. inte långt kvar för dig nu. är du cool eller lite sådär gravidorolig? 🙂
.-= ullrika´s last blog ..Dagsens tips: rösta för präster =-.

Pingback från Ludmillas Blogg » Psykiatridagen 2010
7 augusti, 2010 kl 7 augusti 2010 (21:55)

[…] Men, jag hejdade mig när jag såg vem som skulle föreläsa om ”Depression hos tonåringar: Vad hände sedan?”. Den personen som ska föreläsa anses vara expert inom det området, depression och tonåringar. Undrar varför hon då inte t ex utredde Linnéa bättre! Ja… vad hände sen? Hon dog! Hon tog sitt liv! Och experten fick en varning. […]

Skriv någonting