Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


V 35 (34 + 0)

5 oktober 2009 (19:02) | barn, graviditet, livet, sjukvård | av: Ludmilla

6 veckor kvar...

6 veckor kvar...

Du blev gravid ungefär Tis 24 feb 2009
Du är på dag 238 av 280. (85%).
Du är i vecka 35.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 16 nov 2009
Du har 42 dagar kvar till beräknad förlossning.

Källa: familjeliv.se

Ja, nu kommer lillasyster ”snart”. De tidigare fyra förlossningarna har varit punktliga. Emelie 1 dag sen. Linnéa 4 dagar tidig. Jonas 1 dag tidig. Oscar 1 dag sen. Så sannolikheten för att lillasyster ska komma just kring den 16 nov är ju ganska stor. Det är 6 veckor från idag.

Jag har börjat oroa mig för förlossningen mer. Jag läser många bra böcker, som inte fanns när jag födde barn senast (-00). Vi har varit på Auroramottagningen (enhet för ”förlossningsrädda”) i Uppsala vid två tillfällen och berättat vad vi är oroliga för och vad som behöver göras för att undvika att det händer igen. Denna vecka ska vi även besöka Auroramottagningen på Danderyds sjukhus. Vi har ännu inte bestämt var vi ska föda lillasyster.

Anledningen till vår oro är att det vid framför allt Oscars födelse kändes mycket otryggt. Jag hade ett hjärtfel som medicinerades, vilket påverkade även Oscars hjärtrytm. När mina barn har fötts har det varje gång varit lite krångligt att få ut axlarna, vilket vi hade påpekat. I slutet av Oscars förlossning så hade mitt värkstimulerande dropp gått subcutant (i vävnaderna istället för in i blodet) och barnmorskan var inte på plats. Oscars huvud föddes fram utan att vi hade någon närvarande, och sedan satt han ju fast… Oscar var väldigt påverkad när han kom ut och de gick iväg med honom. Efteråt var både Johan och jag väldigt skakade trots att Oscar sedan ändå mådde bra. Vi bestämde oss för att inte föda fler barn.

Men, sådant kan alltså ändras… Man vet aldrig något om någonting…

Mina graviditetsbesvär blir fler och fler. Jag blir så otroligt frustrerad över att inte kunna göra det jag vill och leva som vanligt. Jag är väldigt stilla eftersom jag har så ont i mina fogar. Jag brukar inte vilja vara särskilt stilla i vanliga fall… Jag är väldigt trött hela tiden… Som tur är så sover jag i alla fall bättre nu mellan alla kisspauser och vändningar.

Det som är mest på tapeten just nu är dock mina händer. Jag har fått en ny tid till neurofysiologiska undersökningar och nytt läkarbesök akut imorgon och sedan ställningstagande till operation. De vill alltså operera redan den här veckan. Det görs i lokalbedövning och man klyver ett ligament i handleden. Sedan tar det minst 3 veckor innan man börjar kunna använda händerna igen…

Jag känner mig jättegnällig… Suck…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Tonårsmorsa / Fatou
5 oktober, 2009 kl 5 oktober 2009 (19:10)

Jag förstår din oro, samtidigt som det är oerhört spännande!! Ser att hon ”blev till” runt den 24:e Februari. Kanske var det rent av på Mabou´s födelsedag, den 23:e?!

Lycka till och ta hand om dig själv ordentligt. Det är det bästa du kan göra nu, så gott det går! Kram! ♥
.-= Tonårsmorsa / Fatou´s last blog ..Jag är kär i mina bloggläsare!! =-.

Kommentar från mergime
5 oktober, 2009 kl 5 oktober 2009 (20:11)

ingen liten mage det.
Hoppas nu att förlossningen går bra.
kramar 🙂
.-= mergime´s last blog ..Bild bomber =-.

Kommentar från Gunilla
5 oktober, 2009 kl 5 oktober 2009 (21:51)

Du blev gravid ungefär Tis 24 feb 2009. Ha, ha…på min födelsedag *ler*

Kramar om dig
.-= Gunilla´s last blog ..Det har gått… idag också =-.

Kommentar från Soulsister
6 oktober, 2009 kl 6 oktober 2009 (6:02)

Du får lov att vara gnällig. Skickar ett gäng styrkekramar åt ditt håll!
.-= Soulsister´s last blog ..Skogstokigt julkort och rosa bandet =-.

Kommentar från Marianne
6 oktober, 2009 kl 6 oktober 2009 (6:37)

Hej! Jag trodde at besvären kunde försvinna efter graviditeten? Jag är operert for närv i klem i ve. albåge for cirka 5 veckor sen. Alla domningskänslor är borta. Och själva operationen gick verkligen över all förventning bra! I början kändes det hopplöst ut då man är riktig svag. Men nu börjar kraften komma tilbaka och jag använder nästan handen som före jag blev dårlig. Själv om jag måste träna upp musklerna mera. Jag fick venta på operation i 6 mnd. Så vart 3 månaders garantien tog vägen vet jag inte! Lycka till! Jag har läst din blogg i längre tid. Själv har jag en pappa som tog sitt liv för 11 år sen. Han var också inlagd på psyk. Kram Marianne

Kommentar från Hanna
6 oktober, 2009 kl 6 oktober 2009 (7:23)

vad lik Linnéa du är på bilden, trodde nästa att det var hon som satt där.

kram

Kommentar från Ludmilla
6 oktober, 2009 kl 6 oktober 2009 (7:39)

Marianne: I de flesta fall försvinner det efter graviditeten men inte om nerven varit i kläm för länge. Jag är ledsen att höra om din pappa…
Hanna: Oj… det har jag svårt att se själv…

Kommentar från Sara
6 oktober, 2009 kl 6 oktober 2009 (7:59)

Vilken helt underbar mage!! Så fantastiskt fin.
Kram!

Kommentar från Ingrid
6 oktober, 2009 kl 6 oktober 2009 (11:41)

Gnäll på du 😉 Du får göra det. Det är 6 veckor kvar, de värsta pga att tiden står still för man väntar så intensivt 🙂 på att få se och lära känna sin ”inneboende”. Det är snart över. 6 veckor av totalt 40 – det har gått fort ändå, eller hur? Snart har du din tjejja i famnen.

Styrkekramar!!!

Ps. Såg Efter 10 med Malou idag. De pratade om sorg efter att ha förlorat barn pga sjukdom. Här är länken: http://www.tv4.se/2.747/efter_tio

Kommentar från karolin
6 oktober, 2009 kl 6 oktober 2009 (12:10)

Jag önskar dig lycka till med händer, aurora och förlossning och att du får ett par sköna sista veckor i väntan på den lilla tjejen.

Kommentar från Lena
6 oktober, 2009 kl 6 oktober 2009 (12:47)

Hej
Fin mage, men vad stor den är. Blir en stor tjej. När jag skulle ha Min son 9 månader efter att min dotter avlidit, bestämde jag Mig för att jag inte skulle lida under förlossningen. Det blev epidural och det var bra, men när de väl ska ut så känns det ändå. Se till att Ni får det tryggt och bra personal med Er under förlossningen. Ni har så mycket med Er i bagaget ändå, så absolut inget går fel för er.
P.S Vad lik du är Linnea på bilden, en avbild

Häls

Lena

Kommentar från ullisar
7 oktober, 2009 kl 7 oktober 2009 (21:08)

jösses! du är inte gnällig Linnéa – du är gravid. och i sorg. och har ont. fullständigt oförklarligt att du inte gnäller mer!?

krams!
.-= ullisar´s last blog ..7.10 – om vuxenförmiddag, å så några Maalisar. =-.

Kommentar från Trebarnsmamman
8 oktober, 2009 kl 8 oktober 2009 (11:40)

Wow, vad häftigt att det snart är dax!!!!
.-= Trebarnsmamman´s last blog ..Förra året… =-.

Kommentar från Tizzel
11 oktober, 2009 kl 11 oktober 2009 (16:41)

Du är vacker!!!!!
.-= Tizzel´s last blog ..Har sagt det förut… =-.

Skriv någonting