Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Att vara i nuet

10 oktober 2009 (15:24) | KBT, livet, Mindfulness, tröst&hopp | av: Ludmilla

Vårt paradis. Utsikt från huset.

Vårt paradis. Utsikt från huset.

Jag har skrivit om mindfulness på bloggen tidigare.
Att vara här och nu helt enkelt. Fast så enkelt är det ju inte.
Men principen är den att om man lyckas krympa sitt tidsfönstret till bara NU så har man väldigt stora förutsättningar att må bra. För oro är ju att man funderar över sådant som har varit eller sådant som kan hända.
Sådant som har varit, har ju varit. Man kan inte göra det ogjort, därför leder det inte till något positivt att orosfundera över det. Framtiden vet vi ju ingenting om. Det tjänar ingenting till att oroa sig för sådant som kanske skulle kunna hända för vi har ingen aning om det verkligen skulle hända.

Om man kan skära bort det förflutna och framtiden och istället fokusera på här och nu, finns alltså de största förutsättningarna till att känna harmoni.

Detta är något man kan träna sig till. En bra bok som skriver på ett lättsamt sätt är ”Vem är det som bestämmer i ditt liv” av Åsa Nilsonne.

Jag har känt mig väldigt orolig och rastlös några dagar men försöker att inte älta det som hänt med Linnéa och jag försöker att inte oroa mig för förlossningen och det som komma skall.

Idag har jag lyckats fokusera på nuet. Jonas och jag tog en paddeltur i sjön.

Jonas i kanoten

Jonas i kanoten

En härlig höstdag!

Våra goda vindruvor!

Våra goda vindruvor!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Cherie
10 oktober, 2009 kl 10 oktober 2009 (19:49)

Vad härligt det ser ut! Sverige är fantastiskt fint på hösten med alla färger och den höga klara luften. Vi i våran lilla familj var å hälsade på Pelle Svanslös i hans hus idag och levde i nuet fast för läääääänge sen. Vi vuxna satt och läste i gamla nummer av Hemmets Journal och drömde om hur det var att leva under den tiden….Kändes nästan som en kulturchock när vi tre timmar senare kom ut i ”den riktiga världen”.

Seis the day – ett uttryck som verkligen håller i sig…..Tänker på dig i din förlossningstid, lyckas man leva i nuet när man föder barn har man nog en fantastisk upplevelse att bevara i minnet.
Kram

Kommentar från Tizzel
11 oktober, 2009 kl 11 oktober 2009 (16:40)

Trots att man förnuftsmässigt förstår sanningen i det här med att vara i nuet, att det är det enda sättet att förhålla sig till det som är… så är det oerhört svårt! Svårt att släppa sorgerna som man bär med sig från förr. Svårt att släppa oron för vad framtiden innebär. Jag tror inte man kan begära att någon ska kunna leva i nuet precis hela tiden. Men att kunna hitta stunder – så som du gjorde nu med Jonas och paddelturen – det är stort! Stort och vackert!
.-= Tizzel´s last blog ..Har sagt det förut… =-.

Skriv någonting