Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Vi som blev kvar – Hur överlever man?

21 oktober 2009 (19:57) | att hjälpa andra, döden, sorg&saknad, tröst&hopp | av: Ludmilla

Ljusmanifestation i Stockholm lördagen den 24/10 kl. 15.00
Fackeltåg från Mynttorget till Raul Wallenbergs torg.

Arrangör: SAMS – SamArbete för Människor i Sorg

Sorg finns, sorg måste få synas, sorg måste få ta plats.

Fem föreningar har gått samman och bildat paraplyorganisationen SAMS – SAmarbete för Människor i Sorg. SAMS består av Riksföreningen Änkor och Änkemän, SPES – Suicidprevention och efterlevandestöd, Spädbarnsfonden, VIMIL – Vi som mist någon mitt i livet och VSFB – Vi Som Förlorat Barn.

Tillsammans möter dessa organisationer hundratals, ja kanske tusentals familjer i sorg och erbjuder stöd och samtal. Förutom att arbeta med stöd för efterlevande arbetar organisationerna aktivt med prevention och information.

Vi vill göra skillnad för människor som sörjer genom att sätta fokus på frågor som berör oss och arbeta för förändringar som har betydelse för sörjande. Ett sådant arbete som pågår är att försöka påverka sjukförsäkringssystemet, som med dagens utformning kan vara ett stort bekymmer för personer som inte kan arbeta under längre eller kortare tid i samband med en nära anhörigs död. Genom vår ljusmanifestation vill vi synliggöra sorgen, lyfta den till ytan och försöka få människor att förstå att den är en del av oss allihop och att man med bra stöd faktiskt kan överleva den svåraste av sorger.

– ”Jag kände då att vi hade så många känslor som var lika och att dessa känslor av samhörighet var en stor hjälp för mig att orka leva vidare” (medlem i VSFB)

Hjälp oss att hjälpa genom att göra sorgen synlig!

Kjell Westerlund
Ordförande i SAMS
ordforande@vsfb.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Malin
22 oktober, 2009 kl 22 oktober 2009 (9:00)

Hej! Först vill säga att jag är så ledsen att du mist din dotter. Men jag är glad att du har en bebis som snart kommer till dig med lycka! jag förlorade min bror i suicid för ett år sedan. Självklart är livet kaos men jag har två döttar 3 år och 6 månader som hjälper mig genom dagarna. Jag skriver inte varje dag på min blogg. Ibland blir det mer och sen mindre… kika gärna in hos mig om du vill. Ta hand om dig! Många Kramar Robins storasyster MALIN
.-= Malin´s last blog .. =-.

Skriv någonting