Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Vaccinerad!

21 oktober 2009 (19:29) | graviditet, sjukdom, sjukvård | av: Ludmilla

Andra vågen på väg

Andra vågen på väg

Idag tog jag mig över länsgränsen till Märsta vårdcentral för att få min vaccination. Riskgruppsvaccineringen är fördröjd i Uppsala till åtminstone v 45. Man tar vårdpersonalen först i Uppland. Via vårdguiden kunde jag lätt hitta en vårdcentral inom ABC-området som hade vaccin tillgängligt.

Det känns otroligt skönt att vara vaccinerad nya när den andra vågen har börjat ta fart. Det skulle inte vara roligt att få influensan precis före förlossningen. Med mina andningsbegränsningar som jag redan har (lätt astma+mycket liten plats för lungorna att expandera med tanke på stor mage) så känns det inte heller särskilt kul med en ilsken influensaform som svininfluensan som i de flesta fall sätter sig på nedre luftvägarna. Bra också att bebisen hinner få lite antikroppar av mig innan hon kommer ut.

Jag hade räknat med lång väntetid men det gick hur smidigt som helst.
Den äldre sköterskan som vaccinerade mig sa att hon normalt inte brukar vaccinera sig, men hade gjort det i år för även om hon inte var i riskgruppen så vill man ju inte smitta någon annan som skulle bli allvarligt sjuk.

Läsƒäven andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Ingrid
21 oktober, 2009 kl 21 oktober 2009 (23:02)

Precis som sjuksköterskan tänker, så tänker jag också. Vill nte smitta ner någon som kan bli dödssjuk av ”Nya flunsan”. Så här ska vi vaccinera oss så fort vi får om det inte är försent. Här i Värmland har de vaccinerat alla gravida först, men medans de började vaccinera patientnära inom vården så tog vaccinet slut och nu väntas nästa sändning komma in på fredag. Så from måndag fortsätter de vaccinerandet.

Här har de gjort så att hela familjen ska gå till yngsta barnets vårdinrättning (bvc, skolsköterska) för att få sin spruta. Alternativet är att en förälder per barn går till ovan nämnda platser.
Får papper från skolan när det är dags.

Skönt att du är vaccinerad.

Kommentar från Soulsister
22 oktober, 2009 kl 22 oktober 2009 (9:19)

Va skönt att du fått ditt stick….otroligt att det kan vara sådan skilland mellan administreringstiderna beroende på var man bor….

KRMA

Kommentar från U Sandin
26 oktober, 2009 kl 26 oktober 2009 (11:30)

Fick du några biverkningar av vaccinet? Jag fick endast lite ont i armen och möjligen lite småruggig på kvällen, men det kan jag vara ändå ibland så det behöver inte ha varit någon biverkning. Flera på mitt jobb blev faktiskt sjuka med feber o dyl, men det hela gick snabbt tillbaka. Jag har en pappa som är 70 år och har syrgasbehandlad KOL, därmed tillhör han riskgruppen. Med dödsfall inom den gruppen efter vaccination blir jag lite orolig. Han bor dessutom ensam. Rekommenderar du ändå att han tar vaccinet?

Kommentar från Ludmilla Rosengren
26 oktober, 2009 kl 26 oktober 2009 (11:41)

U Sandin: Jag har haf lite ont vis stickstället, inget annat. Jag skulle absolut rekommendera att din pappa vaccinerar sig. Han har ju inga marginaler om han skulle få influensan…
.-= Ludmilla Rosengren´s last blog ..V 38 (37+0) =-.

Skriv någonting