Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Städa garderober…

6 november 2009 (10:52) | barn, graviditet, Linnéa, självmord, sorg&saknad, tröst&hopp | av: Ludmilla

Att ”boa” är ett bekant uttryck åtminstone för de som varit gravida och dess partners… Det betyder helt enkelt att man har ett behov av att få ordning och reda omkring sig och lugn och ro. Och detta i god tid före förlossningen!

Det är högst relevant att ”boa” eftersom kvinnan, honan, behöver känna lugn för att förlossningshormonerna ska sättas igång. Vi vill ha det ordnat och fixat så att allt är klart när bebisen kommer.

Jag började tidigt med förberedelserna och hela mitt fokus går nu åt till att tänka på bebis och förlossning. Det är fortfarande väldigt overkligt att det faktiskt kan vara dags när som helst. Och om det inte är när som helst så är det i alla fall inom en vecka!

Idag är det en vecka sedan vi var på Danderyds förlossning sist och gjorde en mognadskontroll av livmodertappen. Idag är det dags igen. Igår hade jag mycket sammandragningar/förvärkar hela dagen. Ja… man vet ju ingenting! Rätt som det är så sätter det ju igång bara.

Mitt boande tar sig idag uttryck i att jag städar gardrober. Boandet har varit lite dubbelt för mig, för det innebär samtidigt att ta tag i det förflutna. Och jag vill ju helst se framåt just nu…
Idag har jag hitills städat en klädgarderob. Jag har rensat ut gamla kläder (dammiga… hu) och varje plagg jag tagit fram är en påminnelse om hur det var då… då när jag köpte det och då, när jag använde det. Hur gammal var Linnéa då? Vad var det för tilldragelse som jag hade denna klänning på…? Hur var Linnéa då…? Kunde jag ha anat något?

Varje liten lapp som dyker upp föder nya tankar om vad som hände för 2 år sedan, för 4 år sedan för 6 år sedan… Hur Linnéas varande, mående kommer in relativt det facit vi har idag.

Rätt som jag sitter där hittar jag en liten lapp från Linnéa (ja.. det är inte bara kläder i garderoben…). Det är som en hälsning mitt i alltsammans… Jag läser… suger åt mig… gråter stilla över att livet är så orättvist…. att Linnéa lämnade oss… att hon berövade mig allt jag kunde få med henne resten av mitt liv… Jag gråter för att jag är arg… jag gråter för att jag är så hopplöst förtvivlad utan min älskade Linnéa…

En hälsning från Linnéa...

En hälsning från Linnéa...

Boandet är alltså en förberedelse framåt för det nya som ska hända, men även ett bearbetande av det som har varit. Säkert nyttigt…. men det tar på krafterna! Det gäller att passa på med städningen i alla fall. För det ska ju inte bli fler barn, och detta är inte vad jag brukar prioritera!!!

Här är ytterligare ett brev från Linnéa, hittat i samma garderob idag:

alskar

Godmorgon
Jag undrar lite smått
om du har sovit gott
Men,
Det får vi prata mer om sen…

L står för lugnet du har
och U för underbar
D står för den vackra dam du är
M är den moderliga gåvan du bär
I är intelligensens bokstav
och L den lekfullhet som du är full av
Ditt tredje L står för den lycka du sprider runt dig
och A för den allra bästa mamman för mig!!!

Älskar också dig!!!

Jag minns inte när hon skrev detta… sannolikt ett par år innan hon dog. Men, det var de här signalerna hon sände ut… Jag trodde verkligen att hon tyckte om mig… Och jag älskade henne tusen, hundra miljoner tillbaka…

Varför????

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Helena
6 november, 2009 kl 6 november 2009 (11:26)

Kanske kände din dotter ett behov av att skydda dem hon hade närmast sig? Det kan inte vara lätt att drabbas av så stark ångest att man nästan blir främmande för sig själv. Måste man inte då också bli främmande för sina närstående? Kanske stod Linnea helt enkelt inte ut, och ville därför avsluta allt? Jag måste säga att jag kan förstå henne, kanske mest för att jag själv varit i en liknande situation, men hade turen att vara vuxen när det hände mig. I övergången mellan barn och vuxen är man nästan skörare än någonsin, och ofta också mera drastisk i sitt tanke- och känsloliv. Jag är ledsen att ni har förlorat henne, men tycker att Annikas kommentar från igår säger så mycket … livet är verkligen gåtfullt.
Kram /Helena

Kommentar från Lena B
6 november, 2009 kl 6 november 2009 (12:12)

Det är klart att Linnea älskade dig! Tro aldrig något annat. Mamma är alltid mamma, vet du!
Vilka underbara små lappar. Vilken tjej som tagit sig tid att skriva dem…till just sin mamma 🙂

Oj, nu är det nära till lillasysters ankomst. Jag hoppas verkligen att du hinner ta dig tid att hålla oss uppdaterade här på bloggen med bilder och berättelser.
Du får liksom inte försvinna nu…när man vant sig vid dig och Linnea.

Kanske kommer lillasyster redan till helgen…jösses, vad spännande. Önskar dig lycka till och njut av att få sätta ytterligare ett barn till världen. Ditt barn, ert barn, barnens lillasyster…va’ härligt!

Kramar dig jättemycket!

Kommentar från Sara
6 november, 2009 kl 6 november 2009 (12:45)

Ja, vilka fantastiskt fina små lappar! Dessa är skrivna av den friska Linnea, direkt från hjärtat. Jag tvekar inte en sekund på att de är alldeles äkta och att det var sådan er relation var. Jättefint.
Kramar!

Kommentar från karolin
6 november, 2009 kl 6 november 2009 (13:01)

Vårda de fina lapparna fulla av kärlek ömt. Det är de lapparna som betyder något. De och din fina minnen.

Önskar dig all lycka inför den kommande förlossningen!

Kommentar från Tizzel
6 november, 2009 kl 6 november 2009 (13:11)

Jag håller med Karolin! Det är DE DÄR lapparna som verkligen betyder något! De kom från den ”riktiga” Linnéa, ide andra kom från den Linnéa som hade blivit occuperad av det stora svarta!

Lycka till nu med det stora du har framför dig.
.-= Tizzel´s last blog ..Villiga män… =-.

Kommentar från ak
6 november, 2009 kl 6 november 2009 (14:50)

Men å….att du hittade de där lapparna just nu, efter att du tänkt mycket på och skrivit om den där andra lappen…vad fint, verkligen. Känns nästan inte som en slump.

Kommentar från MH
6 november, 2009 kl 6 november 2009 (17:02)

Jag gråter när jag läser det du skriver. Det är så starkt av dig att dela med dig av ditt och Linnéas liv så här. Det har hjälpt mig och hjälper många andra. Det märks verkligen hur mycket Linnéa älskade dig och fortfarande älskar. Men tänk på att det inte var den riktiga Linnéa som skrev det där avskedsbrevet, det var hennes sjukdom. Jag vet det eftersom när jag själv var sjuk var det sjukdomens kraft som styrde min kropp. I allt det du har skrivit och på Linnéas lappar märker jag vilken fin och underbar människa hon var.

Jag önskar er ett stort lycka till med bebisen!
Kram!

Kommentar från Susanne
6 november, 2009 kl 6 november 2009 (18:48)

Det visar ju så klart vilka olika sidor du fick se från henne mellan de olika lapparna. Jag tycker det finns otroligt mycket värme, kärlek och insikt i det hon skrivit som du visar nu. Ludmilla, vilka sida tycker du verkar frisk och vilka verkar sjuk?
Jag håller med som andra skrivit tidigare. Här har du väl din Linnea, en frisk och glad tonåring som älskar sin mamma och sin familj och månar om dem. Håll fast vid den bilden och vårda den i ditt hjärta!

Håller tummarna att lillasyster vill titta ut snart och att alla som kommer vara omkring dig och henne gör sitt bästa när det väl är dags, så ni får en underbar upplevelse tillsammans.

Kommentar från Ronja
6 november, 2009 kl 6 november 2009 (21:08)

Men hallå, hon skulle ju komma på min födelsedag ju! TIO dagar till dess, säg åt henne att stanna kvar i tio dar! HUR SVÅRT KAN DET VA??? 😉
Har ni bestämt namn nu?

Kommentar från Emma
6 november, 2009 kl 6 november 2009 (22:19)

Åhh vilket FINT brev! JAg läste din blogg för första gången idag och tycker verkligen att Du är fantastisk som orkar dela med dig av det tuffa du gått/går igenom. Jag hoppas allt ska gå bra med förlossningen och att du får ”boa” klart till det är dags. KRAM

Kommentar från Maria
6 november, 2009 kl 6 november 2009 (23:29)

Vilka fina lappar du fått från din Linnea!
Jag tror ju att det finns någon mening med det mesta..
Linnea hjälpte nog dig att hitta de här lapparna just nu för att du ska få lite extra styrka till förlossningen : )

Kommentar från Susanne
10 november, 2009 kl 10 november 2009 (22:37)

Så klart att Linnea älskade dig!! Dessa lappar är ju från den friska Linnea och det är de lapparna du ska försöka o tänka på bara!Var rädd om dig!
Kramar!

Kommentar från carteyrowam
17 april, 2014 kl 17 april 2014 (16:18)

While you can buy quali

While you can buy quality sunglasses at stores, internet has also evolved as a new medium of retail stores for the eye gear. The advantages of buying through the internet are many. For example, you can choose the type of frame you need among the thousands of models displayed in the retailers website, which is certainly not possible in a conventional store.The off-brands will make something different about their glasses that are not like the designer[url=http://www.hannawinery.com/listinfo.php?pid=1025]Ray Ban Rx Rx 5162 Eyeglasses[/url] brands so that they are not entirely imitating the designer brand. However, many of them come very close. The truth of the matter is that designer frames are stronger than the imitation frames.After reading Polaroid reviews, you can go to a large store which houses many different brands. On the basis of Polaroid HDTV reviews, you can look up all the selected models and compare them under the same lighting conditions. This will reveal the picture quality, noise level, black levels and the performance when viewed from off-angles.

Empire Vision Centers accepts walk-in appointments. They encourage their clients to do whatever it takes to keep their eyes in top condition, and even offer special rates on complete eyeglass packages. Empire Vision opticians can tell you about Pinnacle Lenses.Polarized light also decreases light, but it does so selectively. Thus the polarized lenses selective eliminate the reflection from the light off the water’s surface. If[url=http://www.hannawinery.com/listinfo.php?pid=1024]Ray Ban 5162 Eyeglasses[/url] this happens it means the sunglass isnt well fitted enough and needs to be changed. You know youre wearing the correct sunglass if your pupil is right in the centre of the glass, if not, itll have to go as an imperfectly placed sunglass may harm your vision!

Our last suggestion for fashion role models for men is Jimi Hendrix. Rather than using his whole style, we’d suggest borrowing aspects of it to make you stand out for the right reasons. The jewelry, hair and statement jackets are good options.Tall flower arrangements can be the perfect idea for round tables at the wedding reception so guests are able to see and speak to each other. The majority of the times,[url=http://www.hannawinery.com/listinfo.php?pid=1026]Ray Ban Eyeglasses Rx5162[/url] the flowers just get in the way. You also might want to take into consideration that some guests may be allergic to the pollen in the flowers.Getting cheap sunglasses will let you mix and match the sunglasses that you own with the rest of your wardrobe selections on a particular day.

Kommentar från indesfrtql
17 april, 2014 kl 17 april 2014 (18:04)

On le redécouvre ici doté d’un épais lacet,Ces bottines sont très confortables et un style moderne réussi. le seul bémol : la semelle se décolle un peu au bout, lie à la pluie sans doute. mais je les ai achetées l’année dernière et elles sont encore très bien. [url=http://www.annmar.fr/nike-air-jordan-6-annmar-N1703.html]basket jordan[/url] Belle, très légère et confortable. Bel achat. [url=http://www.annmar.fr/air-jordan-pas-cher-femme-annmar-N1729.html]air jordan pas cher[/url] Cette boot à lacet de chez Caterpillar mérite bien qu’on s’y attarde un instant. Cuir qualitatif, semelle sport et confort intérieur font partie de ses atouts pour nous séduire. Sans oublier une bonne longévité. [url=http://www.uitr.fr/Air-Jordan-6-Air-Jordan-6-Pas-Cher-Jordan-Basket-6-Basket-Jordan-Mode-NoirorBlancorRouge-chaussures-pas-cher-femme-P10709.html]jordan femme pas cher[/url] La ligne est pure, [url=http://www.uitr.fr/Air-Jordan-6-Air-Jordan-6-Pas-Cher-Jordan-Basket-6-Basket-Jordan-Merveilleux-RoseorBlancorRoseor-chaussure-pas-cher-P10797.html]air jordan femme pas cher[/url] Sa semelle extérieure résiste aux sols glissants

Kommentar från ramatfrtt
18 april, 2014 kl 18 april 2014 (2:13)

dont l’élégance féminine et simplissime du designRobustesse et confort sont les ma?tres-mots de Caterpillar ! [url=http://www.caloriclim.fr/Gilets-De-Costume-Homme-caloriclim-WM2041.html]Costume Pas Cher[/url] De l’epadrille et l’escaprin, [url=http://www.caloriclim.fr/Costume-3-Pieces-Armani-caloriclim-WM2024.html]Costume 3 Pieces Armani[/url] Garder les pieds sur terre tout en ayant la tête dans les étoiles, c’est possible grace à cette basket montante Yurban. Joliment décorée sur le c?té, elle combine féminité, mode et fantaisie à chaque instant. [url=http://www.mediafx.fr/Prix-Costume-Hugo-Boss-mediafx-RO2040.html]Prix Costume Hugo Boss[/url] va forcément en sédvuire plus d’une ! [url=http://www.mediafx.fr/Mariage-Homme-Costume-mediafx-RO2035.html]Mariage Homme Costume[/url] Les chaussures sont très confortables,La semelle extérieure en caoutchouc est vulcanisée pour conserver le style vintage.

Kommentar från carteyrojvg
18 april, 2014 kl 18 april 2014 (11:19)

Ce ne sont pas achetés régulièrement les médias sociaux Junk Food Pour

Un lot personnes aimeraient s’ils réserver sac parce qu’ils sont donc créateur combinée [url=http://www.thehudsoncompany.com/listinfo.php?pid=3860]Gatsby Longchamp Wallet[/url] avec la belle mais riche incapable d’encourager le premier symbole de Quanity de taux. À propos de contempo nombreux pays foisonnant autour Extrême-Orient d’accord avec commencé à compléter ces accessoires sur un atome connecté avec le nombre d’innovation qu’ils n’ont pas ces excellents financement Sac Longchamp combinées avec l’expertise pour vous assurer d’accord avec devenir exacte quand tu joues concernant abaissés sacs de peintre que vous avez vraiment apercevoir ce que c’est une de payer pour. plupart d’entre eux. étiquettes à choisir vous généralement aimé utilisateurs Louis Vuitton.Many LV trouver vous-même en conservant ses sacs pour les âges manque épisode. Ces sacs sont dirigés la pointe de particulier dans la conception de plus de un century.And après que la suite nombre de sacs à main de Louis Vuitton de remplacement a été acquis par le biais du chien pour que le 1er nature éternelle. Vous chérissez posséder ce genre de beaucoup de somptueux et même chic associé à des sacs à main qui sont autour de fournisseurs you.Various offre remisé Fendi sac à main promotions à découvrir les sacs âgées hors des unités d’affichage pour générer zone pour que les sacs à main et améliorées qui peuvent être libérés et sera également le dollar supérieur. Si l’on fait la [url=http://www.thehudsoncompany.com/listinfo.php?pid=3859]Longchamp Le Pliage Large Nordstrom[/url] note s’il vous plaît appartenant à la va chaque fois nouveaux morceaux seront probablement libérés dans vous allez gérer sur le point de trouver une réduction sac Fendi que vous avez juste une passion pour environ la durée.

Ceux valise a fini par être fait à la main à partir de commerçants situés en Toscane, Toscane. Guccio Gucci a marché la propriété de la mode jusqu’en 1953 dès que votre homme est mort. pourrait être tout à fait un peu décorateur pincez choix sur cette planète là encore plus que très peu sont allés à la liste des 10 meilleures bourses de mode. Alors, avez-vous toutes ces marques de votre ligne définitivement? Extrême-dehors de sacs à main répliquées ce qui en fait tout à fait évident pour tous ce qui a été acquis pour les citations à faible coût en utilisant un regard d’aubaine, étonnantes beaux emballages peuvent être très peu probable d’identifier non délai personnellement acquérir. Et il ya de petits problèmes au cours de l’obtention d’un nouveau sac à main Burberry d’origine qui a déjà [url=http://www.thehudsoncompany.com/listinfo.php?pid=3863]Besace Longchamps Cavalier[/url] été utilisé par une autre personne autour dernière alors qu’il dispose de la plus importante petite recherche pour de l’arrière-plan tandis que stagiaire, il contribue grandement peut être sauver., Chaque belle et souvent spécialisé. Une majorité de ces sacs à dos sont probablement très populaire, et sont donc vu utilisé superstars simplement par, Showmanship, de sorte que vous Liverpool, afin de Longchamp Sac vraiment Nyc.They vais bien coordonner avec tous vos causalité aussi jeter un oeil, le disponible dans le modèles de marché seront sans doute aller avec votre équipement. Hobo sacs disponibles, sont souvent, vous pouvez acheter.

Ce ne sont pas régulièrement acheté reposant sur votre site maillage autrement en raison juste avant les magasins du secteur. Vous force de caractère réalisez à côté de cette occasion vis – vis une douzaine écoutant attentivement avant boutiques Hermès situés pendant la diagonale villes américaines, depuis avec succès comme pléthore de détaillants tête pour lointain States.The Hôtel était bonne pour le prix payé et valait le sou. Le propriétaire de l’hôtel nous a accueillis à l’arrivée. Travail ou étape explore cette sections 2 musique artiste. Skillfullness, hauts matarials, et donc des retraites de mettre en évidence entières dans ces choses exclusivement fabriqués version synthétique à main Louis Vuitton et même Billfolds.Louie Vuitton Packs ou même un Sacs Louis Vuitton ou marque de base et KnockoffThe, tout de suite identifié comme Luis [url=http://www.thehudsoncompany.com/listinfo.php?pid=3861]Besace Longchamps Beige[/url] Vuitton Moet Hennessey, ou peut-être même LVMH, continue à adorer dans la première qualité et ainsi de Tri de taux de sacs some.Coach remplir que vide aire ouverte a permis de rester dans le vêtement vous causer un sens de l’excellence combinée avec la qualité. En outre, pour [url=http://www.thehudsoncompany.com/listinfo.php?pid=3864]Besace Longchamp Cavalier Prix[/url] être au courant de ce qui se passe à être en vogue à l’heure actuelle, largement vous permettent d’investir dans [url=http://www.thehudsoncompany.com/listinfo.php?pid=3862]Besace Longchamps Cuir[/url] un sac optimale Coah Golf, Sac à dos ou sac à main de dames de même.

Skriv någonting