Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Kroppen – 1 månad efter förlossningen

19 december 2009 (10:42) | Efter förlossningen, vikt | av: Ludmilla

1 månad efter förlossningen...

1 månad efter förlossningen...

En månad efter förlossningen har magen krymp ordentligt. Jag känner mig lätt och smidig jämfört med hur det kändes med den stora graviditetsmagen. Men jag väger fortfarande 80 kg (var uppe på 94, vägde 62 kg innan) och magen har inte dragit ihop sig till det vanliga än. Det är ju inte heller så konstigt eftersom musklerna inte ligger riktigt rätt än och inälvorna håller på att hitta sina rätta platser igen. Dessutom har den varit uttänjd fem gånger.
Man får tänka snällt om sig.

Jag fick ju 40 graders feber och frossa 8 dagar efter förlossningen och var inlagd med intravenös antibiotika. Jag åt sedan tabletter ytterligare en vecka. Stackars bebisens mage… Hon har haft väldigt ont. Sen blev det ganska bra ett tag. Jag började göra enkla Yogapass.

Men sedan i måndags var det dags igen. När jag vaknade på morgonen och ställde mig upp så blödde jag mycket. Det rann till en pöl på golvet. Jag sökte akut och fick både tabletter som skulle dra ihop livmodern och ny antibiotika. Nytt ont i magen för bebisen.

Tyvärr blev det inte bättre så vi sökte akut igår igen. Vi fick vänta i fem (!) timmar trots att vi hade ringt innan och fått en tid. Kontentan blev att vi skulle fortsätta avvakta till i nästa vecka då jag fått ett återbesök.

Lite mycket åka till sjukhuset för min smak…

För övrigt fungerar amningen som den ska.
Mina händer börjar långsamt bli bättre. Jag var hos handkirurgen i veckan och vi beslutade att avvakta ytterligare eftersom det nu går åt rätt håll.
Sömnbristen tar på kroppen men vi försöker vara duktiga att lägga oss tidigt på kvällarna eftersom vi vet att bebisen vaknar åtminstone två gånger och ska äta under natten. Hon äter med ca 3 timmars mellanrum på nätterna. Och det är bättre än två! 🙂

Jag kommer att ge kroppen ytterligare en månad innan jag på allvar försöker att hålla igen på sötsakerna (får sådant sug under amningsperioden) och innan jag mer regelbundet börjar röra på mig.

Är det någon mer som vill hänga på i januari och gå ned i vikt till i sommar?

Jag kommer att gå över till GI-kost som jag gått ned snabbt och effektivt och hållbart även tidigare. Första steget kan du ta redan nu: Att bestämma dig! Sedan kommer jag att berätta mer om hur det fungerar och hur du ska göra, när det blir dags.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Helene
19 december, 2009 kl 19 december 2009 (15:17)

Hej.
Jag hänger gärna med på en gi-omgång…
Du som vet och provat kanske kan lära oss andra med tips och råd : )
Krya på dig nu.
KRAM.

Kommentar från Stina
19 december, 2009 kl 19 december 2009 (16:42)

oj då ammar du fast att du äter antibiotika? Min väninna fick stränga order om att avbryta amningen när hon fick antibiotika i samband med en infektion o har fått ge babyn bröstmjölksersättning o det har funkat hur bra som helst! Skulle aldrig våga ge babyn bröstmjölk med antibiotika i.. men, men man är ju olika men detta med att hon har ont i magen låter ju lite hjärtskärande.. lycka till!

Kommentar från Emelie
19 december, 2009 kl 19 december 2009 (17:43)

Jag kan tänka mig att vara med i en GI-omgång. Behöver inte gå ner nåt särskilt i vikt men _måste_ sluta äta så mycket socker. För om jag fortsätter så kommer jag snart _behöva_ gå ner i vikt.

Vad jobbigt det låter för dig och lillflickan! Hoppas ni kryar på er snart!
Kram!
.-= Emelie´s last blog ..sann mot sig själv =-.

Kommentar från Jessica
19 december, 2009 kl 19 december 2009 (21:54)

JAg skulle verkligen behöva gå ner i vikt… Men jag kan ingenting om GI??
Har försökt läsa lite om det, men jag förstod inte hur man ska göra. Kram Jessica

Kommentar från Dottern
19 december, 2009 kl 19 december 2009 (22:48)

Ush vad jobbigt med alla sjukhusbesök. Hoppas verkligen du får vara frisk nu.

Spännande att följa din viktminskning sen. Njut ordentligt i jul nu då 😉

Kram Anna
.-= Dottern´s last blog ..Julen är snart här…vare sig man vill eller inte =-.

Kommentar från Helene
20 december, 2009 kl 20 december 2009 (9:27)

Ja, jag skulle verkligen behöva gå ner i vikt. Har ca 8-10 kg kvar ner till min vikt innan Aston föddes och trots promenader och så så hänger kg envist kvar. Inte lätt att vara 40 år och få barn. GI har jag inte testat, kanske skulle göra det?
.-= Helene´s last blog ..Dagens foto #354 – 091218 – testar julklappsinköp… =-.

Kommentar från Ludmilla
20 december, 2009 kl 20 december 2009 (10:43)

GI är toppen. Förutom viktnedgången blir man mycket piggare också! Jag kommer att skriva mer utförligt om principerna framöver! Det är inte svårt, men man måste förstå vad man gör!

Kommentar från Linda
20 december, 2009 kl 20 december 2009 (11:29)

Hej, det var du som inspirerade mig till GI efter barn nr 1, det gick jättebra men jag var smal i 2 veckor typ, sedan gravid igen. Jaja. När jag försökte gå på GI medan jag fortfarande ammade tvåan hände INGENTING. På en månad. Mådde sämre, tappade inte ett gram. Så jag la ner, och väntade tills ett par månader efter amningens avslutande. Nu har jag enkelt tappat 7 kg på två månader…. Märkligt va? Som om kroppen inte var redo.

Kommentar från Ludmilla
20 december, 2009 kl 20 december 2009 (11:53)

Linda: Kul att jag har inspirerat dig!
Ja, det är nog så att kroppen behöver ha extra reserver under amningen!

Kommentar från Leena
20 december, 2009 kl 20 december 2009 (13:51)

Jag skall behöva lite hjälp med det där med GI.
Vi försöker minska pasta, ris och potatis och ersätta dom med rotfrukter och grönt.
Men jag älskar bröd, kakor och lösgodis.
Och det märks att träningen hjälper inte att hålla vikten (inte nu längre, är det åldern??).

Så lite ”knuffning” skulle jag behöva…
.-= Leena´s last blog ..Mer snö… =-.

Kommentar från Ludmilla
20 december, 2009 kl 20 december 2009 (14:03)

Leena: det som är bra med GI är att suget försvinner så du kommer inte att sakna det söta. Rotfrukter är inte heller helt bra ur GI-synpunkt. Mer knuffning kommer senare 😉

Kommentar från ullrika
21 december, 2009 kl 21 december 2009 (4:36)

oj så tufft du och lilla tjejen haft det. och resten av familjen också om jag inte missminner mig?

det kan bara gå uppåt nu väl? låter så otäckt det där blödandet… usch. kryas genast!
.-= ullrika´s last blog ..Dagsens tips: Eddie Izzard. =-.

Kommentar från Anna-Karin
21 december, 2009 kl 21 december 2009 (15:01)

Tänk att man skall behöva jaga dig här *ler* Skönt att höra att det verkar vara på rätt väg igen. saknar dig vännen. Kanske jag skulle prova GI, om du vill coacha mig? Jag är ju en hopplös sockeraddict! Hör av dig är du gullig. Kanske vi kan träffas lite innan nyår?? Bamsekram

// Anna-Karin

Kommentar från Annette
21 december, 2009 kl 21 december 2009 (18:18)

Hej !

Tråkigt med allt strul för dig Ludmilla, hoppas att det blir bra denna gång efter medicinering.
Jag hänger gärna på en omgång av GI men måste ha en coach i det så man lär sig .

Kommentar från anna
25 januari, 2010 kl 25 januari 2010 (16:58)

Hej på er mammor
såg inläggen och ville höra hur eran viktminskning fungerar, själv fick jag barn 13 dec och nu har det gått 6 veckor sedan och jag har ca 10 kg kvar ner tills det jag var innan.

Kommentar från Sussi
9 augusti, 2010 kl 9 augusti 2010 (21:34)

Lycka till med allt! Kram

Skriv någonting