Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Willefonden

1 februari 2010 (22:45) | att hjälpa andra, barn, död, sorg&saknad | av: Ludmilla

Stöd Willefonden du också!

Stöd Willefonden du också!

Idag var Helene och Mikk Cederroth med på Efter 10 på TV. Se inslaget här… (dra till 21.05)

De berättar hur de förlorade sina tre barn Wille, Hugo och Emma under loppet av 3 år. Det var i en okänd hjärnsjukdom. De bildade sedan Willefonden för att forskningen om just dessa okända hjärnsjukdomar ska komma vidare.

Helene berättar för mig:

Ludmilla,
Tack för att Du delar med dig av dina erfarenheter och kloka tankar om sorg, läser alltid dina inlägg på ung-i minne där jag också är med och har varit inne på Linnéas sida och din blogg flera gånger. Vill också bra säga att jag tycker att Linnéa är så vacker, så gudomlig på något sätt.

Mina tre yngsta barn dog på ett helt annat sätt än Linnéa men ändå flätas våra liv ihop på ett egendomligt sätt genom att min yngsta dotter Emma var född ett år senare än Linnéa, och Hugo ett år tidigare och deras storebror Wille, dog ett år äldre än Linnéa.

Våra tre yngsta barn drabbades av en sjukdom som läkarna inte kunna hitta orsaken till.
Man visste att det var en hjärnsjukdom, men trots alla prover och trots att vi sökte över hela världen kunde ingen hitta orsaken till varför våra barn blev sjuka och vad som gjorde dem ännu mer sjuka. Först trodde läkarna inte att det var en ärftlig sjukdom, inte förrän Emma föddes.

Men INGEN trodde att sjukdomen var dödlig.

Det dröjde tills 1997 då Wille plötsligt blev sämre och sämre. Två år senare, 1999, orkade inte hans kropp längre. Han var då 16 år. Lilla Emma dog ett år senare, 6 år gammal. Och Hugo två år senare, 10 år gammal.

Fortfarande kunde ingen läkare hitta någon orsak – våra barn led av en okänd/odiagnosticerad hjärnsjukdom.
Ca 500 barn i Sverige är drabbade av okända hjärnsjukdomar. 30 barn om året insjuknar varje år och ungefär lika många barn dör av en okänd hjärnsjukdom.

Därför har min man och jag bildat www.willefonden.se för att göra allt vi kan för att försöka hjälpa dessa familjer.

Tack Ludmilla för att jag får skriva om Willefonden här och jag hoppas många vill hjälpa oss med fonden genom en länk eller gåva. Willefonden gratis eller gå med i Willefonden på facebook för att visa att man stödjer fonden.

Tänker så på Dig Ludmilla och du skriver så fint om att sorgen hur den alltid är med oss. Vill sända cyberkramar till alla som förlorat barn nu när det är jul och alla andra bara rusar på och inte tänker på de som förlorat någon!

Kram

Helene

—————————–
Tack Helene för att även du vill berätta er historia! Det är helt ofattbart hur hårt livet drabbar vissa personer. Så fint att ni gjort en fond till barnens minne som dessutom kan hjälpa forskningen framåt med dessa grymma okända hjärnsjukdomar.

Stöd Willefonden genom att sätta in en gåva på PG 90 05 44 – 8

Kanske är det en bättre julklapp än att köpa något till någon som ändå har allt?

Läs mer på Willefondens hemsida här…
——————————
Ung-i-minne är en maillista som föräldrar som förlorat ett barn, oavsett orsak, är med på. Läs mer här…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Karolin
15 december, 2009 kl 15 december 2009 (15:03)

Helene, lilla ”Ma” kastar snö över Örebro idag. Jag tänker alltid på henne när snön kommer. Som vanligt finns Wille, Emma och Hugo i mina tankar. MÅnga kramar från Karolin, mamma till ängel Elliot 2/11 2001 och hans syskon.
.-= Karolin´s last blog ..Viktigt meddelande till allmänheten(eller iallafall till omgivningen) =-.

Kommentar från Helene C
2 februari, 2010 kl 2 februari 2010 (10:46)

Karolin, vad glad jag blir när jag hör att Du kommer ihåg Emma och hennes snö som hon kastar ner på oss! I år har hon verkligen haft mycket att stå i! Jag hoppas att vi med inslaget i Tv inte sprider ledsamhet utan hopp! Att Det finns något för oss alla att göra för att mota dessa sjukdomar så fler familjer inte blir drabbade som vi genom att stödja Willefonden!! Sen hoppas jag att inte allmänheten ska bli ledsna, självklart är det sorgligt att Wille, Emma och Hugo inte lever men jag ÖNSKAR att de kunde som vi tänka på hur mysigt vi hade det alla stunder. Se på foton på hemsidan och se livet i barnens ögon. och TÄNKA på WILLEFONDEN med en länk eller gåva. Kram Karolin . Tänker på er och självklart Elliot. Helene

Skriv någonting