Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Trötthet

4 mars 2010 (14:29) | Cancern, sjukdom, sjukvård | av: Ludmilla

Trött, gammal, gråhårig, överviktig cancerpatient.

Jag är så TRÖTT!
Och så är jag så trött på att vara trött.
Jag är trött på att inte kunna vara jag.
Trött på att vara fast i en trött kropp!

Trötthet i form av ett syndrom, fatigue, är väldigt vanligt hos cancerpatienter.

Tröttheten kan i mitt fall orsakas av cellgiftsbehandlingarna i sig, blodbrist, infektionerna, sömnbrist och den psykiska pressen det innebär att ha en dödlig sjukdom. Jag hade dessutom en trötthet redan före förlossningen efter en jobbig graviditet och trötthet av alla blödningar efter förlossningen. Och innan dess så var jag trött av sorgen.

Jag känner mig seg, muskeltrött, sömning, svårt att tänka klart, yr, vimsig, ledsen, olustig, som att vara i dvala, orkar inte röra mig, svårt att koncentrera mig och ta tag i saker.

Jag hade hoppats på att den blodtransfusion jag fick igår skulle göra mig pigg igen. Men inte då…

Försök till att hotta upp mig med peruk och smink. Lyckas inget vidare.
Försök till att hotta upp mig med peruk och smink. Lyckas inget vidare

Jag har blivit informerad om att man kan bli mer sliten allt eftersom behandlingen fortskrider. Och att verkligheten kommer i fatt rent psykiskt. Just nu är jag sannolikt någonstans i mitten av min behandling. Det gör mig ännu mer trött att tänka på att det nästan är lika lång tid kvar…

Hur ska jag orka?

Före sorgen och cancern...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Anna-Maria
4 mars, 2010 kl 4 mars 2010 (14:40)

Du kommer att orka! Solen kommer mer och mer och våren är snart här med mer energi till dig och din familj!
Jag har inte varit i din situation men jag tänker mycket på dig och försöker skicka energi genom luften!

Kramar
från en tacksam babysimsmamma.

Kommentar från JAG
4 mars, 2010 kl 4 mars 2010 (14:51)

Klart att du orkar – det finns ju ett slut, ett friskt liv!!! Allt är svart i vissa stunder men efter ett tag kan du skymta grå nyanser och det är då det är på väg att vända!!!
Alla sjukdomar som kan botas är visst alldeles förfärliga MEN det finns ju de sjukdomar som INTE kan botas och som i högsta grad har en fatal utgång. Jag sitter själv med alfa1brist, är 40 år och har 2 barn. Mina lungor är på väg att kapitulera men jag försöker att le någongång varje dag – åtminstone för mina barns skull.
Kram och du….det vänder….det gör det alltid….

Kommentar från K
4 mars, 2010 kl 4 mars 2010 (15:28)

Eg tenker på deg, og finnes her!! <3
Varm klem <3

Kommentar från Ingela Isaksson
4 mars, 2010 kl 4 mars 2010 (15:45)

Följt din blogg ett tag nu och kikar in varje dag. Skriver inte ofta men tänker på dig och din familj desto mer. Har nog bara skrivit en gång då vi fick barn samtidigt. Jag fick en tös den 18 november. Jag är så otroligt imponerad av din styrka, du ger mitt liv perspektiv. Du är så klok & du har så många fina egenskaper, så godhjärtad. Jag försökte själv ta mitt liv runt samma tidpunkt i livet som din Linneá. I mitt fall var det ett rop på hjälp. I efterhand undrar jag ”var det verkligen så illa” Jaaa just då var det det. Det blev en desperat handling. Många varma kramar & du förresten du är så vacker på bilden ovan (med peruk & smink) så nog lyckades du alltid. Med ett så vackert inre kan resultatet inte bli annat 😉

Kommentar från Catarina
4 mars, 2010 kl 4 mars 2010 (15:47)

Jo du kommer att orka men det är så mastigt när man kommit i en kropp man inte alls kan förlika sig med. Sjukdom ,skador vad det må vara bara att acceptera detta nya lägen man hamnat i som inte alls är till nån fördel, inte mycket iallafall. Klart man blir arg, ledsen och allt vad det heter för det är ju inte det jaget man hade innan. Men det är konstigt egentligen VAD man orkar. Å du är ju ett levande bevis att orken sträcker sig vida. Allt det du gått igenom på denna korta tid från Linnea till nu, Du är en riktig krigare!!!!! Å jag hoppas verkligen efter detta att du får lugn och ro för du har haft din beskörda del så det räcker gånger 10.
Stärkande och energigivande tankar genom cyberrymnden till dig att orka resten av tiden .

Kramisar!!
.-= Catarina´s last blog ..Idag betalar man av notan =-.

Kommentar från Anna
4 mars, 2010 kl 4 mars 2010 (15:51)

Du orkar – en dag i taget, en timme åt gången… Ingen kan orka åt dig men många finns vid din sida och tänker på dig varje dag. Försök njuta av de små sakerna, snart är våren här, snart är det inte många behandlingar kvar. Skickar lite extra energi! Stora varma kramar

Kommentar från Sara
4 mars, 2010 kl 4 mars 2010 (15:54)

Jag skickar dig all positiv energi jag kan frambringa!
Du kommer att orka. Det kommer att bli bra. Du har en fin familj som finns med dig och vi är många, många som tänker på dig och följer din resa. Du är tapper!
Och du är vacker, både med och utan peruk och smink. Jag tycker mig se ett ”go” i blicken och det gör mig glad. Du fixar det här.

Fina du.
Kram!

Kommentar från Susanne
4 mars, 2010 kl 4 mars 2010 (16:36)

Du kommer att orka detta eftersom du har en jättefin familj omkring dig och du kommer få så mycket stöd av oss här som läser bloggen!! Snart kommer ju våren också med allt positivt som den har med sig! Sol o värme, vårblommor, grönt gräs, fika ute, Sophies första vår mm mm mm 🙂

Styrkekramar i massor kommer här!!Kraaaaaaaaaaam!

Kommentar från Kristina
4 mars, 2010 kl 4 mars 2010 (16:56)

Hej. Det var ett tag sen jag orkade skriva även om jag följt din blogg. Jag känner igen mig i dina ord och tankar. Trötthet är så förlamande och suger energin. Fantastiskt att du orkar sminka dig. , men det är sant att man blir tröttare för varje behandling, man har väl mindre att ta av. Och hjärnan är trög.Hoppas och ber att du ska få bättre dagar då tröttheten är mindre,det finns såna emellanåt.
.-= Kristina´s last blog ..Mister Röntgen =-.

Kommentar från Camilla
4 mars, 2010 kl 4 mars 2010 (18:04)

Ludmilla du klarar det bra även om allt de där jävliga sveper med sig mycket av de du vill ha kvar eller återta som ditt utseende eller orken eller Linnea. Trötthet kan verkligen driva en till vansinne där har jag verkligen erfarenhet för de symptom du beskriver är de jag har men jag har hypotyreos, kan ju tyckas när man läser om den sjukdomen att den inte verkar så hemsk——-den är fruktansvärd!!!!!!!!!!!!!!! och obotlig!! Att acceptera att resten av livet leva med att kroppen inte någonsin kommer vara helt i balans är inte lätt 🙁 dock tar den sannolikt inte mitt liv…acceptans de ordet kan jag verkligen hata ibland, jag vill inte acceptera, jag har rätt till ett liv som jag vill ha och om jag inte får det så blir jag påverkad i form av depression och sänkt livskvalité, sånt är livet vissa perioder. Tack och lov vet man inte hur ens liv ser ut framåt…de inger ibland hopp och ibland förtvivlan…så nu har ja babblat av mig lite Ludmilla, tack =)

Kommentar från Angelica
4 mars, 2010 kl 4 mars 2010 (18:07)

Du kommer att orka för att du är du.. och det är helt fantastiskt!

Kommentar från Erica ung fru och tvåbarnsmamma
4 mars, 2010 kl 4 mars 2010 (19:11)

jag lider med dig=( Men jag tror att du kommer orka, du har så mycket att kämpa för!!
kram från mig
/Erica
.-= Erica ung fru och tvåbarnsmamma´s last blog ..Guava =-.

Kommentar från Ann
4 mars, 2010 kl 4 mars 2010 (21:21)

Tänker på dig och lider med dig. Styrkekramar i massor.Ann

Kommentar från Görel
4 mars, 2010 kl 4 mars 2010 (21:36)

Är med dig i tanken o sänder all kraft o styrka jag kan uppbåda.

Du är en viktig referenspunkt och ger inspiration och kraft till så många med din personlighet via din blogg – tack för att du fortsätter att skriva!
.-= Görel´s last blog ..Åh Herregud! – Tack Jonas Gardell för bra TV =-.

Kommentar från J
4 mars, 2010 kl 4 mars 2010 (22:49)

Förstår att du är trött, vem skulle inte vara det efter en sån resa som du har varit med om…. Men jag måste säga att du ser förvånansvärt frisk ut endå! Om jag nu får säga så… vet ju att du är jätte trött! Sen tycker jag att du är fin utan peruken. Du passar i kort frisyr. 🙂 Peruken är också fin förstås! Kram/J

Kommentar från Maria
4 mars, 2010 kl 4 mars 2010 (23:08)

Jag ville bara säga att jag tänker på dig! Många Kramar!!

Kommentar från Soulsister
5 mars, 2010 kl 5 mars 2010 (8:20)

Min fatigue kom och gick i omgångar och kommer fortfarande över mig ibland. Det är bara att acceptera att så här är det ett tag o att orken kommer tillbaka. Tyvärr kommer man ingen vart genom att pressa sig, det slår bara tillbaka mot en senare o då ligger man pall.
Men tanka energi där du kan. KRAM
.-= Soulsister´s last blog ..Så här gör man =-.

Kommentar från Linda
5 mars, 2010 kl 5 mars 2010 (9:17)

Den där tröttheten är verkligen jättejobbig och jag känner igen mig precis i det du skriver. Sen är det ju inte konstigt att man ÄR trött! Vi har båda varsin graviditet bakom oss, en liten bebis och så allting runtomkring med infektioner, behandlingar, tankar, oro…! Men vi ska klara detta. Det måste vi. Styrkekramar till dig! 🙂
.-= Linda´s last blog ..SKÅL =-.

Kommentar från Elin
5 mars, 2010 kl 5 mars 2010 (10:32)

Åh, vad jag tycker synd om dig. Men vändningen är ju inte långt bort nu!!
Tänk på att det är de starkaste människorna som får de tuffaste prövningarna, andra skulle inte klara av dem!!
Varma kramar och en härlig helg
// Elin

Kommentar från Livsnjutaren
5 mars, 2010 kl 5 mars 2010 (22:01)

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.14219646

Kommentar från Cancerbehandling
5 mars, 2010 kl 5 mars 2010 (23:42)

Hej Ludmilla.

Jag vet inte om du känner till det, men det finns en effektiv alternativ behandlingsmetod för cancer. Den tillämpas av speciella terapeuter på olika ställen i världen och på vanliga sjukhus i Japan.
Jag har lagt upp information om den på min sida för det verkar inte finnas så mycket på svenska. De flesta läkare känner inte till den därför att den är baserad på näringslära, någonting som de inte skolas i.
Ta gärna en titt och om du känner att det är någonting som du vill prova så kan du göra det efter din regulära behandling. Den kommer att stärka din kropp rejält.

Lycka till!
Barbara

Skriv någonting