Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Kur 5, dag 8

15 mars 2010 (14:20) | Cancern, sjukdom, sjukvård | av: Ludmilla

Giftiga giftet!

Just nu ligger jag i sjukhussängen och får mina gifter för denna vecka. Dag-8-kuren består av två gifter och de går in under 4 – 5 timmar. Jag är snart klar och får åka hem igen. Länge leve giftet! 🙂

Nålen som sitter genom huden in i port-a-cath-dosan, kopplad till cellgiftsflaskan.

När man ligger här och får in cellgifterna in i blodet känner man sig lite frusen, matt, trött och lite illamående.
Samtidigt så känns det bra att få dem. Det är ju en milstolpe varje gång. Ett steg fram. Ytterligare en dag att lägga bakom sig. En dag mindre framför sig!

Jag tar emot gifterna för att kunna fortsätta med mitt liv!

Pojkarna har studiedag i skolan och är här. Det är härligt att ha dem nära.
Johan och Sophie är just nu på Astrid Lindgrens barnsjukhus och tar HCG på henne och sedan ska hon på sin månadskontroll på barnonkologen. Vi räknar med att hon är frisk. För varje gång vi får ett bra värde så minskar risken för att det finns några celler i henne som plötsligt börjar växa. Men hon kommer ändå att kontrolleras i ett år.

Väntande pojkar!

Konstig tillvaro vi har.

Två intressanta artiklar om cancer:

Cancer kan stoppas av bröstmjölk!
Unga som haft cancer mår bättre än sina kamrater.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Heléna
15 mars, 2010 kl 15 mars 2010 (15:02)

Att du är så fruktansvärt stark! Stå på dig! Brukar tända ett ljus för både dig och din underbart vackra dotter!
Varma vår kramar från Heléna i skåne!

Kommentar från Linda
15 mars, 2010 kl 15 mars 2010 (16:49)

Skönt att ha ännu en behandling att lägga bakom dig! Mysigt att ha pojkarna där under tiden. 🙂 Kram!!
.-= Linda´s last blog ..FÖRSTA BESÖKET HOS FRISSAN =-.

Kommentar från Sara
15 mars, 2010 kl 15 mars 2010 (18:18)

Så härligt att du har fått ha dina fina pojkar hos dig idag!
Skönt att det rullar på, snart har du lagt ännu en kur bakom dig! 🙂

Kram!
.-= Sara´s last blog ..Surprise! =-.

Kommentar från Cherie
15 mars, 2010 kl 15 mars 2010 (18:24)

Vad fina och glada pojkarna verkar! Och vad skönt att du kan ha dom hos dig! Hoppas att lillsnuttan hade fina värden också!

Kram i vårsolen fina du!

Kommentar från Assíduus
15 mars, 2010 kl 15 mars 2010 (19:00)

Vad härligt att du ser det så. Min svägerska har precis fått en cancerdiagnos. Det är illa men hon vägrar cellgifter, eftersom hon inte vill må dåligt sin sista tid. Vi får respektera det men det är samtidigt svårt.

Kommentar från Spaceann
15 mars, 2010 kl 15 mars 2010 (20:52)

Du är tapper och stark! En superkvinna, ett föredöme för oss andra..
.-= Spaceann´s last blog ..Jobb intervjuer.. =-.

Kommentar från Susanne
15 mars, 2010 kl 15 mars 2010 (23:26)

Du är stark Ludmilla! En dag i taget…

Kommentar från Gunilla
16 mars, 2010 kl 16 mars 2010 (8:45)

Du är en sann fighter!
KRAM
.-= Gunilla´s last blog ..Jag har fått mail =-.

Kommentar från Karolina
16 mars, 2010 kl 16 mars 2010 (13:22)

Hej Ludmilla! Du har något att hämta inne hos mig =). Om du skickar ett mail till mig så kan jag skicka en inbjudan till min blogg till dig så att du kan hämta…ja vad det nu kan vara!

Kramar Karolina

Kommentar från Johanna
16 mars, 2010 kl 16 mars 2010 (17:20)

Hej! Tack för att du delar med dig av ditt liv. Jag tänker mycket på dig. Jag jobbade knappt ett år inom psykiatrin (i vuxenpsykiatrin på en sluten avdelning) Vi hade många pat. som ville och hade försökt ta sitt liv. Jag reagerade mycket på att avdelningen bara var en ”förvaring”, Jag är arbetsterapeut och ville jobba med rehabilitering så gott det gick men det gick inte riktigt hem hos chefen. Jag kan inte förstå detta eftersom jag märkte att patienterna uppskattade mitt arbete med dem.

Vi har en annan sak än erfarenheter av psykvården. Jag har samma jävliga diagnos som du. Jag trodde jag var gravid men tji fick jag. HCG på över 700 000 (ja du läste rätt!) Skiten spred sig till lungorna och jag behandlas med två olika cellgifter. Är så trött på detta.

Ta hand om dig och tack för en superbra blogg!

Skriv någonting