Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Dag 6-GI

11 juli 2010 (21:33) | vikt | av: Ludmilla

Hjälp vad varmt det är! Det är inte lätt att motionera när det är så varmt!
Vi tog en 55 min promenad i lugn takt på kvällen istället för på förmiddagen.

Glöm inte att dricka mycket vatten!

Idag åt vi laxfiléer (frysta som tinades) panerade i sesamfrön, salt och peppar. De stektes några minuter på varje sida och sedan in i ugnen 175 grader tills de var färdiga. Så blir de extra saftiga.

Till detta gjorde jag en gurksallad. Jag vispade upp creme fraiche fluffigt och blandade i rivet skal av en citron samt en gurka skuren i tärningar efter att kärnhuset tagits bort.

Tips på mellanmål: tonfisk blandat med creme fraiche, salt och peppar!

Jag börjar fundera på min födelsedagsmiddag på fredag. Förrätt, varmrätt och efterrätt i GI-stil!

Hur har det gått för dig idag?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Lisa
11 juli, 2010 kl 11 juli 2010 (22:57)

Det blev väldigt mycket ägg idag! Till frukost: äggröra, parmaskinka och paprika mellis: avokado m en klick skagenröra. Sedan skulle jag och barnen ner till stranden några timmar och vad ska man ta med sig då??? Det enda som jag kom på och som fanns hemma var att koka några ägg och ta med lite rökt skinka. Så när barnen mumsade i sig grillkorv och åt glass satt jag där med mina ägg! Korven kunde jag väl vara utan men glassen tittade jag suktande på. Har något tips på något att ta istället för glass. Till middag blev det grillad kyckling med grönsaker som jag hade marinerat i olja, vitlök, lime och lite sambal olek. Stekte det snabbt i pannan och det blev väldigt gott. Tog paprika, zuccini, aubergine och massor av champinjoner! Tack och lov blev det kvar så att det räcker till lunch på jobbet imorgon så slipper jag fundera på det. På kvällen blev det massor av jordgubbar med en klick grädde. Åt ingen mörk choklad idag och det är fascinerande att mitt sötsug (som brukar vara STORT) känns som bortblåst! Men trots att jag tycker att jag har ätit som jag ska känner jag mig svullen men det hoppas jag bara är värmens fel 🙂

Kommentar från Jennie
12 juli, 2010 kl 12 juli 2010 (18:29)

I lördags åt vi nötfärsbiffar med gräddsås och kyckling med kesoröra, båda med sallad till. Idag blev det också kyckling, och min sambos goda fläskkotletter igen.

Jag har märkt att det krävs rätt mycket av proteinerna för att bli mätt (iallafall jämfört med innan när man tryckte i sig jättemycket potatis till) men i gengäld är jag mätt förbluffande länge. Hade laddat kylen med GI-vänliga saker att snacksa på, men hittills har det bara blivit ett par babybell-ostar (de där små röda goda som man köper i nät) och ett halvt äpple. Jag är inte sugen helt enkelt!

En annan positiv sak jag har märkt är att om jag tar en liten tupplur på dagen så är jag inte längre det där sockersugna monstret som så fort jag vaknat går och letar efter något onyttigt att höja blodsockret med. Om det ens blir fler tupplurar, jag känner mig inte alls lika trött längre. Jag är jätteglad att vi börjat med detta.

Det verkar som om jag redan gått ner nästan två kilo också, men det kan lika väl bero på all vätska man svettas ut i värmeböljan. Vi har 31,9 grader i skuggan klockan halv åtta på kvällen här nere i Skåne, pust!

Stor kram till dig.

Kommentar från Ludmilla
12 juli, 2010 kl 12 juli 2010 (21:42)

Lisa: Vad bra du jobbar på! Vad härligt att du redan märkt att sötsuget är bättre. Glassen var du sugen på i alla fall. Det kommer också bli bättre. Jag skulle ha en flaska LOKA eller liknande till hands. De finns ju i flera smaker och kan kylas. Glass går ju att göra GI-mässigt med sötningsmedel men det finns viss risk att man håller kvar sötsuget om man använder sådant som smakar sött trots att det inte är socker i. Massor med jordgubbar kanske inte är helt optimalt under intensivfasen eftersom det finns en del socker i dem men det är gott och betydligt bättre än så mycket annat!

Jennie: Det kan kännas som att man behöver äta mer för att bli mätt innan kroppen har ställt om. Sedan är det bra om man har någon röra till köttet eller det man äter så att man inte bara behöver äta köttet.
Vad härligt att du redan känner dig piggare. Bra jobbat!

Kommentar från Carolynbenamon
27 maj, 2012 kl 27 maj 2012 (19:01)

pantos opoios thleei na autoktonhsei mporei na akousei justin bieber ahahahahahahah tha paithanei kateuthian den tha anteksei hahaha ..ena exw na pw oso kai na niwtheis thlimenos egatalelhmenos ,apogohtevmenos ,monos, distixos, na eise se apognosh den eine lush h autoktonia autoi pou aftoktonoun prwton kanoun megalw amarthma . gia th na mhn mporoun na koitaksoun ethia h zwh den teleionei eine wrea uparxoun toso wrea pragmata na kaneis ..prepei na kseftomaste panta esiodoksa kai kala oti kako kai na pathoume prepei na to prospername kai na sunexisoume kai na eimaste panta me to xamogelo sto prwsopo .uparxan fores pou hthela kai egw na aftoktonhsw ala me eswse h dilia mou fovame na kanw kako sto neafto mou ki eftixos epidh twra mono pou to skeftome pws eithela na aftoktonhsw mounztonome kai vrhzwme eleos as ksupnisoun merikoi ki as doun th zwh me allo mati me kalhtero giati thn exoun parekshghsh !!!!!!!!!!!

Skriv någonting