Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Dag 9-GI

14 juli 2010 (10:09) | vikt | av: Ludmilla

Igår var det alltså vägning. Jag blev besviken!
Jag har följt programmet helt utan att fuska och så hade jag bara gått ned ett halvt kilo. Jag hade räknat med 2 kg för så var det förra gången.

Men så har jag funderat lite och inser att kroppen nog är rädd om sig nu efter allt vad den varit med om. Cellgifter och kortison påverkar ju ämnesomsättningen. Dessutom har jag inte motionerat så mycket som jag skulle både pga av restriktioner efter operationen och pga av hettan. Nu kan jag börja motionera lite mer så det är bara att fortsätta enligt programmet. Jag vet ju att det fungerar.

Igår åt vi fläskotletter till middag. Till det en coleslaw sallad (vitkål, majonäs, creme fraiche, senap, rödlök) och en roquefort-nöt-röra (persilja, basilika, vitlök, valnötter, olivolja som mixas och sedan blandas roquefortost och parmesanost ned) till. Mums!

Ikväll ska vi ha gäster till middag!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Hanna Forsberg
14 juli, 2010 kl 14 juli 2010 (10:15)

Hihi, låter gott med gäster!! (ikväll ska vi ha gäster till middag) 😉

Kommentar från Lisa
14 juli, 2010 kl 14 juli 2010 (10:44)

Jag förstår din besvikelse. Jag brukar också vilja ha bra ”resultat” på vågen åtminstone de första veckorna för att känna att det funkar. Jag tycker också att det känns som om det inte händer så mycket men vår våg har lagt av så jag måste åka och köpa en ny så att jag kan väga mig imorgon! Som du säger så är det bara att fortsätta kämpa så ska det nog lossna 🙂

Kommentar från Soulsister
14 juli, 2010 kl 14 juli 2010 (10:51)

Du ska se att det snart släpper, ett halvt kilo mindre i alla fall. Det är inte illa 😀

kram

Kommentar från Lillemor
15 juli, 2010 kl 15 juli 2010 (4:07)

Prova LCHF det håller jag på med man går ner kram lillemor

Kommentar från Ludmilla
15 juli, 2010 kl 15 juli 2010 (8:56)

Lillemor: Det är ju det jag håller på med! 🙂

Kommentar från Lillemor
16 juli, 2010 kl 16 juli 2010 (5:00)

Läste att du håller på med gi med det ska ju vara bra det med

Kommentar från ak
16 juli, 2010 kl 16 juli 2010 (20:58)

Gått upp ett halvt kg, hur sur blev inte jag…
Iof sig äter jag lite kolhydrater, men har helt slutat med godis, kakor, läsk o socker i olika former, äter mindre portioner också av maten. Dessutom har jag börjat motionera mer än jag brukar. Så det känns knepigt, att gå upp…
Undrar varför det är på detta viset?

Kommentar från Ludmilla
16 juli, 2010 kl 16 juli 2010 (23:22)

Ak: Jaså minsann. Kan det vara vätska i värmen? Det skulle jag tro. Om du ska köra GI ska du inte äta mindre. Om kroppen hamnar i svält så drar den ned på fettförbränningen. Om du vill ned snabbt ska du utesluta kolhydraterna i stort sett helt under minst 2 veckor.

Ge inte upp!

Kommentar från ak
17 juli, 2010 kl 17 juli 2010 (15:06)

Detta är 3 e gången jag satsar på att lägga om min kost, för att må bättre o tappa kg. Första gången höll jag ut i 9 månader, andra i 5.
Jag försökte verkligen att följa alla ”regler” åt inte mindre då heller…
Men, fakta kvarstår, min kropp verkar inte vilja släppa ifrån sig dessa överflödskilon.
Har ingen förklaring till varför det inte funkar för mig.
Så att jag provade att denna gång äta mindre portioner, även om man inte ”ska” göra det, var ytterligare ett försök att hitta sätt att faktiskt gå ner.
Mortionerar, äter så rätt det går, försöker att sköta om mig psykiskt o fysiskt, men…
Får väl fortsätta ett halvår till, kanske är det 3 e gången gillt.
Men att inte få något kvitto på, att det man gör, lönar sig, är ganska så tufft.
Lycka till ni andra, med GI kosten!

Kommentar från Ludmilla
17 juli, 2010 kl 17 juli 2010 (20:09)

Ak: Jag förstår att du tappar sugen. Jag kände likadant när jag inte hade gått ned mer än ett halvt kilo. Men, jag lovar att du kommer att gå ned om du bara fortsätter konsekvent. Har du någon bra bok så att du kan följa ett schema med recept?

Kommentar från ak
19 juli, 2010 kl 19 juli 2010 (19:05)

Jodå jag har ett par böcker. Sedan har jag läst allt vad jag kan komma över på nätet, bloggare som håller på med GI och all information som går att finna. Så jag tror jag har rätt så bra koll på vad som gäller.
Men alla är vi ju olika… så jag får se hur jag gör. En dag i sänder.
Hoppas du börjar tappa kg och mår bättre o bättre Ludmilla!

Skriv någonting