Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Yoga hemma

1 augusti 2010 (10:15) | vikt | av: Ludmilla

Nu är jag igång med träningen!
Varje dag ser jag till att bli svettig och få upp pulsen.

Vi har en ganska stor trädgård och det finns massor att göra som är bra motion i den vill jag lova. Wii fit är kul och omväxlande. Och så har vi yogan!

Jag har tidigare berättat om att jag praktiserat en del yoga, här… Mest på egen hand hemma.

Yogan gör att man får bättre hållning och smidiga muskler. Jag märker redan att min enorma gravid+kortisonmage har gått tillbaka en hel del. Jag har ett par appar till min IPhone som underlättar en hel del. När man tränar själv är risken att man inte håller ut positionerna tillräckligt mycket och då är det bra med en tränare. På det här sättet får man en personlig tränare. Jag har t ex Yoga Stretch och Yoga Relax. Man kan följa defaultprogrammet om man vill eller så bygger man upp en egen serie från de positionerna som finns. Du väljer själv vilken musik du vill ha från ett bibliotek i programmet eller från din IPhone. Du kan välja om du vill ha rösten (engelska) som ger instruktioner och om du vill ha detaljerade instruktioner eller inte. IPhonen sätter jag på armen i mitt sportarmband och så sätter jag i hörlurarna så att jag inte stör någon annan. Jag kan snegla på IPhonen och se bilden på positionen om jag vill. Hur bra som helst!

För Iphonen att ha om armen

Yogan ger mig möjlighet att hitta balansen mellan kropp och själ. Att stanna upp och gå in i mig själv. Hitta de olösta knutarna och komma i kontakt med mitt innersta. En liten stund yoga varje dag gör den stora skillnaden!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Linda
1 augusti, 2010 kl 1 augusti 2010 (10:47)

Jag har aldrig testat Yoga, men det kanske man skulle göra. Funkar det även när man har ont i ryggen?! Eller är det bättre att vänta tills det förhoppningsvis blivit bättre med mina smärtor?

Kram kram!!

Kommentar från Cherie
1 augusti, 2010 kl 1 augusti 2010 (12:08)

Under min förlossning med Viggo fick jag flertalet gånger höra: ”Ja men här har vi en yogare hör jag! Bra jobbat med andningen…..”

Å då hade jag inte ens gått på sk gravidyoga! Just det här med att komma i kontakt med sitt innersta och känna efter…underbart!

Kram från västkusten

Pingback från Tweets that mention Ludmillas Blogg » Yoga hemma — Topsy.com
1 augusti, 2010 kl 1 augusti 2010 (14:04)

[…] This post was mentioned on Twitter by Iphonefeeds.se, Iphonefeeds.se. Iphonefeeds.se said: Yoga hemma (Ludmillas Blogg): Nu är jag igång med träningen! Varje dag ser jag till att bli svettig och få upp p… http://bit.ly/bfJ4cL […]

Skriv någonting