Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Sophie 9 månader

25 augusti 2010 (22:30) | barn | av: Ludmilla

Sophie 9 månader

Tiden rusar… Den 17 aug blev Sophie 9 månader gammal.

9 månader har gått sedan hon föddes. Lika lång tid som hon låg inne i mig. Och innan jag blev gravid var det 9 månader som Linnéa hade varit död. Det betyder att det har gått 27 månader sedan Linnéa dog.

Sophie är en solstråle, nästan jämt. Något som dock har blivit väldigt tydligt är att den lilla damen har en mycket stark egen vilja. Hon har ett starkt temperament och säger tydligt till när det är något som inte passar!

Sophie är i ständig rörelse. Hon kryper snabbt som bara den och ställer sig upp mot allt. Hon klättrar gärna lite för att komma ända fram till målet. Hon står själv kortare stunder och tog sina första steg redan innan hon klev över 9 månadersgränsen. Den här veckan blir det 2 – 3 steg i taget, men det går fortfarande fortare att krypa.

Sophie somnar runt 19.30-20.00. Hon sover antingen hela natten fram till ca 6.00 eller så vaknar hon vid 5-tiden och får en flaska och så somnar hon om någon timme. Hon sover rätt lite under dagen. Ca 30-45 min en gång och så ett lite längre pass på 1,5-2 h vissa dagar. Ibland blir det bara halvtimmar i taget. Hon har liksom inte tid att sova!

Sophie äter mild havrevälling. Hon har fått en del smakportioner men vi har tagit det väldigt lugnt. Hon har trots allt allergitendens och hennes mage verkar väldigt känslig. Men ibland får hon lite barnmat eller gröt också. Då skrattar hon stort. Det är så roligt att känna olika smaker och konsistenser i munnen.

Sophie säger:
-Mammammamma
-Papppapppapp
-Boooove (Hund)
-Titttttttttttahhh
-Däää!

Hon förstår naturligtvis mycket mer än vad hon pratar själv.

Den lilla damen har humor också. Hon gömmer sig och leker titt-ut med oss och ser väldigt nöjd ut. Hon kan gömma nappen under en filt och ta fram den. Hon stoppar nappen i vår mun och skrattar stort.

Sophie älskar sina bröder. Så fort de kommer i närheten blir hon alldeles ifrån sig. Och de älskar henne… 🙂

Ja, nog är hon vår lilla solstråle alltid. Det känns helt rätt att vi tog beslutet att skaffa ett till barn. Hon kommer naturligtvis aldrig att ersätta Linnéa, och det har aldrig varit vår avsikt. Men rent fysiskt och tidsmässigt fyller hon upp en del av det stora hål som Linnéa lämnat efter sig.

Sophie har sett bilder av Linnéa och vi pratar om Linnéa på samma sätt som de andra familjemedlemmarna för henne.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Soulsister
26 augusti, 2010 kl 26 augusti 2010 (7:06)

O jag ser att hon redan nu får jobba och göra rätt för sig där hemma 😉
Underbar bild!

kram

Kommentar från Susanne
26 augusti, 2010 kl 26 augusti 2010 (8:42)

Låter som en underbar liten tjej. Sååå söt hon är! 🙂

Kommentar från Helene
26 augusti, 2010 kl 26 augusti 2010 (9:57)

Vilken fin familj du har !!
Va rädda om varandra…
Kram HELENE.

Kommentar från Alexandra
26 augusti, 2010 kl 26 augusti 2010 (17:16)

Vilken liten solstråle! Förstår att hon livar upp er vardag även om hon aldrig kommer kunna ersätta älskade storasyster. Kramar

Kommentar från Linda
26 augusti, 2010 kl 26 augusti 2010 (19:54)

Härligt att läsa om er lilla solstråle! Hon är så himla söt!! 🙂

Och vad tidig hon är. Vår lille Erik blir ju också snart 9 månader, men han kan inte ens sitta stadigt själv än. Men det kommer säkert. Nöjd och glad är han för det mesta!

Kram kram!

Kommentar från Cassandra
29 augusti, 2010 kl 29 augusti 2010 (13:18)

Jag har följt din blogg väldigt länge och jag har läst alla dina inlägg. Jag är grymt imponerad av att du är så stark som du faktiskt är. Du orkar vara mamma, du försöker komma igång med jobbet och allt. Jag beundrar dig! Jag kom bara och tänka på att du skrev ”vi har aldrig tänkt att Sophie skulle ersätta Linnéa” och då tänkte jag bara att jag verkligen hoppas att ingen som läser här tror det. Det har märkts väldigt tydligt utan att du har skrivit något om det. Det var bra min tanke:P Det är verkligen inget fel med att skaffa ett till barn när man har mist ett av sina tidigare. Linnéa kan aldrig bli ersatt, det kan ingen människa för alla är unika. Kram!

Skriv någonting