Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Valet

13 september 2010 (16:28) | livet | av: Ludmilla

Ja, även i min värld är det snart riksdagsval.

Jag har inte haft ork att följa politikens olika växlingar och vad de olika partierna står för i alla olika frågor. Men jag vet ju vad jag tycker i grundläggande värderingsfrågor.

Det har därför varit toppen att göra lite olika valbarometrar på nätet där man får en hint om vilket parti som mest liknar de egna åsikterna. Kritiken om dessa tester har handlat om att vissa frågor som är specifika för vissa partier får större viktning än andra osv.

SVTs valbarometer tycker jag verkar bäst. Där kan man välja vilka partier man vill jämföra sina åsikter med och även vilken typ av frågor. Om man känner sig osäker på sakfrågan finns det möjlighet att klicka på bakgrundsfakta och argument för och argument mot. Riktigt bra faktiskt!

Du kan också korrelera dina svar med de valbara kandidaterna i din kommun så kan du se vilka personer som mest tycker som du.

Testa dig själv här…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Skriv någonting