Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Fortfarande frisk

28 oktober 2010 (9:26) | Cancern, Mindfulness, vikt | av: Ludmilla

Jag kontrollerar fortfarande mitt hCG. Det ska ju göras enligt ett visst schema i 10 år! Just nu är det en gång i månaden.
Det är väldigt liten risk för återfall, men om det kommer så ska man upptäcka det i tid. Störst risk är det under första året.
För mig är risken ännu mindre än väldigt liten, eftersom jag tagit bort livmodern.
Det skulle vara om cancern hade lust att dyka upp i lungorna i så fall där jag ju hade spridning…

Senaste värdet var dock även det helt normalt. Skönt. Jag oroar mig faktiskt inte för återfall för det mesta. Det känns som att jag har haft cancer och jag ser bara framåt nu. Eller så lever jag här och nu. Det är något jag lärt mig tror jag.

Sophie har bara en kontroll kvar. Hon har haft normala värden hela tiden. När hon haft det i ett år så släpps hon. Skönt det med.

Jag mår som sagt mycket bättre över lag.
Jag var väldigt, väldigt sliten i somras och nu efteråt. Både till kropp och själ.
Jag tror nästan att jag även blev deprimerad.
Men det vände på några veckor när jag tog tag i det.

Min kropp gör inte lika ont längre. Jag tror det var cellgifterna som gjorde att jag kände mig stel och hade värk i leder och muskler. Jag gick stappligt och behövde komma igång innan det gick att röra sig normalt. Det är nästan helt borta nu. Jag kan göra nästan alla rörelserna i yogan som jag brukar. Även stå på huvudet och stå i brygga.

Svettningarna finns kvar. Jag hann gå 4 gånger på akupunktur innan jag åkte till USA och det blev bättre av det, men nu har det blivit sämre igen. Det är ju mina äggstockar som har fått sig en ordentlig törn. När man är så gammal som jag kan det också hända att de inte hämtar sig utan att det tippar över mig i klimakteriet för alltid. Jag har ju fött mina barn (och har ingen livmoder kvar) så för mig kvittar det, men vill gärna inte ha svettningarna!!

Mina fötter är fortfarande inte bra. Jag måste gå med inneskor och ha inlägg när jag har ytterskor. Slarvar jag så märks det direkt. Det är fettkuddarna som är sönder efter vår semester i Abisko förra sommaren och sedan en inflammation i en slemsäck under hälsenan. Det verkar vara svårt att bli av med för det började i mars…

Jag är fortfarande lite svullen. Kanske är det mer klimakteriebesvär än kortisonet nu. Det är ju svårt att veta vad som är vad i allt som min kropp har fått ta emot.

Vikten går stadigt nedåt. Inte med någon jättefart, men det går hela tiden åt rätt håll. Under resan var det svårt att hålla GI-diet så då släppte vi allt. Men jag gick inte upp något under resan utan stod stilla. Nu sedan vi kom hem har jag fortsatt gå ned. Jag har gått ned 10 kg och 10 cm runt magen. Jag har 10 kg kvar. Det ska jag väl klara till i sommar om inte annat. Då ni! 🙂

Hur går det för er andra som började med GI i somras?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Louise
28 oktober, 2010 kl 28 oktober 2010 (13:01)

Hej Ludmilla!

Jag har gått ner 7 kilo. Började i slutet av juli. Först hände ingenting. Det tog faktiskt ett tag. Men sen. Blivit av med mitt sötsug. Nu har jag stått stilla ett tag. Men ska ner 10 kilo till.
Kan du inte skriva några tips på vad du äter till frukost, lunch och middag.

Massor med kramar till dig/LOUISE

Kommentar från Linda
28 oktober, 2010 kl 28 oktober 2010 (19:08)

Jag är nöjd, väger som jag gjorde innan barnen kom. Det blev väl minus 8-10 eller så totalt, jag vågade inte väga mig när vi startade. Ska hålla det bara nu, men är inte särskilt orolig….Jätteskönt i alla fall 🙂

Kommentar från Ludmilla
28 oktober, 2010 kl 28 oktober 2010 (20:35)

Louise: BRA jobbat! Jag ska försöka skriva lite mer om vad jag äter. Har du skaffat någon bok med recept?
Linda: Det var också väldigt BRA jobbat! Att väga som innan barnen kom det är inte illa!

Kommentar från Soulsister
29 oktober, 2010 kl 29 oktober 2010 (4:27)

Min viktnedgång har avstannat men jag kämpar på, jag äter ju inte strikt GI utan tillför lite kolisar. Just nu lägger jag om träningen till en högre intensitet för att bränna av mina sista 15 kg till målvikt. Ibland känns det som att dagarna går ut på att ”jaga proteiner” haha, men det är det värt. -45.3 kg nu 🙂
Skönt att du mår bättre
KRAMISAR

Kommentar från Ludmilla
29 oktober, 2010 kl 29 oktober 2010 (8:14)

Soulsister: 45,3 kg!!!!!! WOW!!!! *respect*

Kommentar från Elma
12 november, 2010 kl 12 november 2010 (6:27)

Hej Ludmilla!
Du kan läsa mitt inlägg och om hur jag tappade gravidkilona. Nej detta är inget spam 🙂 Jag bara skrev mitt inlägg och kom på att du håller på med kilona just nu och att kanske du blir intresserad av detta.

IAF önskar dig lycka till.
MVH Elma

Skriv någonting