Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Finalist 2011 – Beautiful Business Award

28 november 2010 (13:19) | babysim, tävling | av: Ludmilla

Ludmilla Rosengren, Linnéas Simskola
Med en bakgrund som läkare och särskilt intresse för barns utveckling och psykiska välmående såg Ludmilla tidigt ett behov av organiserad simundervisning för små barn. Hon tog det öppna familjesimmet till strukturerat lärande genom ett eget företag år 1993.

Linneas Simskola (www.linnea.se) erbjuder målinriktad simundervisning för barn mellan 3 månader och 10 år. Genom ett välbeprövat koncept ger de barnen motorisk stimulans, livräddande övningar, stor trygghet och glädje. Verksamheten finns i Uppsala, Stockholm, Västerås och Gävle – med visionen att fortsätta vara ledande inom nischen, bygga en egen bassäng samt expandera till fler orter. Just nu är det drygt 800 familjer som tar lektioner varje vecka. Därtill utbildar företaget även nya instruktörer över hela världen och har försäljning av simmaterial och den egna boken Babysimboken, till företag (simhallar) och till privatpersoner via Babysimshopen. Ludmilla har även grundat den ideella organisationen Svenska Babysimförbundet som bedriver kvalitets- och informationsarbete till föräldrar och instruktörer.

Med stor respekt för individen, barnet och föräldern har Ludmilla gått i bräschen och skapat ett unikt koncept som är förebild för andra simskolor runt om i Sverige. Företaget har växt organiskt och de 20 medarbetarnas kompetens är en lika viktig del av utvecklingen.

Ludmilla har med stor målmedvetenhet och nytänkande satt en ny standard i simbranschen med kunskap, kvalitet och utveckling som ledstjärnor.

Läs om övriga finalister här…

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från fanny
28 november, 2010 kl 28 november 2010 (13:50)

denna blogg borde du läsa. Sjukvården har missat hennes cancer som har suttit i i ca 2år och det är förrän nu hon får hjälp. http://salmiaksanne.webblogg.se/

Kommentar från Birgitta Johansson
28 november, 2010 kl 28 november 2010 (19:26)

Hej Ludmilla !Kan du starta en insamling till Lindas man Lars så han kan vara hemma med barnen o besöka Linda som behöver honom nu.Det gick ju bra med USA resan och den andra som Linda hade.Om varje bloggläsare satt i 100:- kan det ju bli något.Hoppas du kan.M.V.H Birgitta

Kommentar från Ingrid
29 november, 2010 kl 29 november 2010 (16:47)

Fina ord 😀
Kunde inte ha sagts bättre 😀

Lycka till!!!!

Kommentar från ulrika
29 november, 2010 kl 29 november 2010 (21:20)

Hej Ludmilla!

Först måste jag bara skriva och säga att jag beundrar dig för din styrka och ditt mod i allt du gått igenom. Jag tittar in här då och då och läser.

Jag har en fråga, kanske omöjligt att få svar på men jag chansar. Jag håller på att titta på möjligheterna att göra en HSAN-anmälan. En närstående tog sitt liv i februari (en ung flicka, 20 år gammal) och nu först har vi fått ut hennes journaler efter påtryckningar.
Har börjat det mödosamma arbetet med att läsa igenom journalerna och det är fruktansvärt jobbigt. Tiden rinner och jag har efter kontakt med Patientnämnden fått veta att det är ok att anmäla fram till årsskiftet. Då upphör ju HSAN och Socialstyrelsen tar då över ärendena. Vet du var man kan få hjälp/stöttning i det hela? det är ju ett oerhört svårt arbete att ta i tu med och det är väldigt svårt att inte veta vilken ände man ska börja i. Jag vet att vi måste göra huvuddelen själv men undrar om du vet någon ”instans” man kan bolla med?

Kan du ge mig ett litet svar så är jag dig mycket tacksam.

Med vänlig hälsning/ Ulrika

Kommentar från Ludmilla
29 november, 2010 kl 29 november 2010 (21:27)

Ulrika: Ja, med de nya reglerna så får ju inte dessa ärenden någon påföljd. Så är det redan nu. HSAN gör utredningar som tidigare men ingen får någon påföljd. Tanken är ju att man ska låta socialstyrelsen titta på de organisatoriska bristerna istället. Ja, detta har jag ju skrivit om tidigare, och vad jag anser om det…
Jag vet inte vad du menar med att ”Bolla”. Om du vill ha hjälp av mig så går det ju bra. Jag har hjälpt många att läsa journaler och titta på vad som gått fel och även sammanställt anmälningar. Är tanken att du ska hinna skicka in det före årsskiftet?

Kommentar från ulrika
30 november, 2010 kl 30 november 2010 (10:54)

Hej Ludmilla!

Tack för ditt svar 🙂
Jo det är ju tanken och varför vi drar i gång först nu är för att där, flickan vårdades, där har de inte släppt i från sig journalerna.

Tror du det är så, att det inte blir någon påföljd alls? inte ens en ”anmärkning” på avdelningen?
Jag vill bara att de ska veta att de inte behandlat flickan rätt och att det kunde ha gjorts mycket mer. Hon finns ju inte i våra liv längre och bara det är en livslångt lidande för oss i familjen. Tyvärr är min familj spridd över landet och de andra sitter på sitt håll och försöker läsa journaler medan jag sitter här i Stockholm. Försöker leta runt på nätet lite.

/Med vänlig hälsning/ Ulrika

Kommentar från Ludmilla
30 november, 2010 kl 30 november 2010 (15:13)

Ulrika: Jag har mailat dig.

Kommentar från Ludmilla
30 november, 2010 kl 30 november 2010 (15:13)

Brigitta: Jag har mailat dig.

Kommentar från Ludmilla
30 november, 2010 kl 30 november 2010 (15:32)

Ulrika:
Nej, det som är bestämt är ju att HSAN ska bort och att allt ska ses som organisatoriska brister som Socialstyrelsen istället ska utreda och anmärka på. Den anmärkningen är dock endast en uppmaning till avdelningen att se över sina rutiner.

Skriv någonting