Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Weekend

5 december 2010 (21:05) | livet | av: Ludmilla

Johan och jag brukar vara duktiga på att åka iväg bara han och jag 1-2 gånger per termin. Nu var det ett år sedan och då var faktiskt även Sophie med. Hon var inte många veckor gammal då!

Det gångna året har som ju alla vet varit lite turbulent så det har liksom inte varit läge. Men nu gjorde vi det!

Sophie, Oscar och Jonas sov hos mormor och morfar och Johan och jag åkte till Österbybruk och en herrgård som heter Gammeltammen. Här kommer vår recension!

Vi tog för givet att det var just herrgården man skulle bo på och såg fram emot det och den 6-rättersmiddag som ingick.

Det visade sig att vi skulle bo i det enkla annexet och att det överhuvudtaget inte fanns gästrum i herrgårdsbyggnaden. Rummet var litet och mycket spartanskt. Det fanns ingen TV, minibar eller annat. Badrummet hade orange plastmatta. Väggarna var också i 70-talsstil. Överallt var det nedslitet.

Dessutom så förklarade de att det inte alls fanns någon 6-rättersmiddag eftersom de hade julbord. Vi visade bokningsbekräftelsen men han fortsatte hävda att det inte fanns. Då blev vi ju lite besvikna. Det kan vara jättegott med julbord, men när vi åker iväg så här vill vi gärna bo bra och äta en god tillagad flerrättersmiddag.

Plötsligt så gick det att ordna middagen ändå, mellan julbordssittningarna. Det var riktigt god mat! Vi valde ett vinpaket till maten. Men när det var dags för efterrätten så kände jag inte att jag orkade och ville inte heller äta mer socker. Jag undrade då om jag kunde byta ut efterrätten och tillhörande alkoholhaltig dryck mot ett glas vin och betala den eventuella mellanskillnaden. Det gick absolut inte. För om man har beställt ett paket så är det det man får. Väldigt oflexibelt.

Frukosten var väldigt sparsam jämfört med hur det brukar vara på weekendställen. Det fanns t ex inte småvarmt som äggröra.

Vårt omdöme för Gammeltammen blir tyvärr inte det bästa. Vi rekommenderar INTE att man åker dit. Priset var som det brukar vara på weekendställen men kvaliteten var undermålig… tyvärr…

Hur som helst så hade Johan och jag väldigt mysigt och njöt av att få tid för bara oss, och det var ju verkligen det viktigaste!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Annika S
7 december, 2010 kl 7 december 2010 (7:14)

Lite som när jag och min fd pojkvän bokade weekend i Odense, dubbelrum, och döm om vår förvåning då 2 enkelsängar var fast monterade i var sin enda av rummet…men maten var superb och läget mitt i Odense likaså.
Mysigt med weekendresor till Danmark, vi brukade ta tåg.

Kram/ Annika

Kommentar från Fideli
7 december, 2010 kl 7 december 2010 (10:48)

Halloj. Vad tråkigt att det inte var så bra i Ö-bybruk. Högbobruk har fått jättefina recentioner. Kanske värt att prova. Men vad duktiga ni är som ändå kommer iväg och vårdar ert tvåskap. Har alltid sagt att som förälder skulle man behöva en etta m kokvrå,hehe Antingen få vara bara ensam el båda. Sköt om dig/er och ha en bra Jul och hoppas på ett underbart år 2011//fideli

Skriv någonting