Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Få vara med på förlossningen

3 januari 2011 (17:09) | att hjälpa andra, barnbarn, förlossning | av: Ludmilla

Emelie är nu i vecka 31. Hon är beräknad till den 8 mars.
Jag har blivit tillfrågad att vara med på förlossningen. Det är verkligen ett hedersuppdrag!

Hennes man har svårt för sjukhus och smärta och är inte säker på att han orkar att vara det stöd han vill. Därför kommer jag att vara där och kan lösa av honom och även stötta honom i den mån det behövs.

Jag har tidigare varit med en vän på samma sätt. Hennes man var också med, men orkade inte vara aktivt med hela tiden. Det fungerade utmärkt.
Dessutom har jag varit med på flera förlossningar under min läkarutbildning. Förutom mina egna fem förlossningar.

Jag hade egentligen också gärna haft en ”doula” med på förlossningen. En kvinna som fött barn tidigare och vet vad man går igenom. Men det har inte blivit så och de tre män som jag har fött barn med har varit ett bra stöd. Samtidigt har jag upplevt att barnmorskan varit för lite på salen. Förutom med Sophie då hon var med precis hela tiden… (Läs mer här)

Hur som helst så är detta något som känns fantastiskt att få vara med om. Jag har varit tydlig med att om de ändrar sig så är det också ok.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Ingrid
3 januari, 2011 kl 3 januari 2011 (18:41)

Ååååh, vad mysigt och spännande.
Vilken ära 😀 och vilken förtroende 😀

Kram

Kommentar från Linda
3 januari, 2011 kl 3 januari 2011 (19:26)

Wow, vilken ära! Så underbart att få dela denna speciella stund med din förstfödda. Blir alldeles rörd av värmen och kärleken.

Kommentar från Misan
3 januari, 2011 kl 3 januari 2011 (21:14)

Ni måste ha en väldigt bra relation! Den sista jag skulle vilja ha med på förlossning är min mamma.

Kommentar från Ulla
4 januari, 2011 kl 4 januari 2011 (14:44)

Sååå spännande, vilket hedersuppdrag du fått!! Jag bara ryser….

Kommentar från Moa
4 januari, 2011 kl 4 januari 2011 (22:44)

Jättespännande och mysigt! Säger som en tidigare, ni måste ha en jättebra relation och det är härligt. Jag är lika gammal som Emelie och hade verkligen inte pallat att ha med min mamma på en förlossning…

Kommentar från Ludmilla
5 januari, 2011 kl 5 januari 2011 (13:38)

Vår relation har varit upp och ned. Därför känns det extra värdefullt att jag får det här förtroendet.

Kommentar från Ann-Sofi
5 januari, 2011 kl 5 januari 2011 (15:52)

Åhh vilken stor ära att du får vara med =)
Själv skulle jag oxå vilja vara med på en förlossningen då jag själv aldrig har fått uppleva någon fast jag har två barn men det är för att jag är stelopererad i ryggen och dom söver mig =( men jag har två underbara barn och får njuta av dom.

Kram
Ann-Sofi

Ps Jobbar förresten åt Carina Norén Ds

Kommentar från Marie-Anne
8 januari, 2011 kl 8 januari 2011 (9:28)

Vilken fantastisk gåva och ära att få lov att vara med om sitt barnbarns födelse; det är kärlek det 🙂

kram till dig från mig

Skriv någonting