Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Lite trött…

23 januari 2011 (21:40) | arbete, babysim, Cancern, livet, tävling | av: Ludmilla

Det var det där med att hålla sig inom sina marginaler… Det är svårt!
Jag är så pigg och stark nuförtiden så jag glömmer bort att mina marginaler är små, mycket små.

De senaste dagarna har det varit lite för mycket för mig. Roligt, men för mycket. Vi har haft Kick-off för instruktörerna. Vi har en stor personalgrupp nu och trots att alla inte hade möjlighet att vara med så var vi över 20 st. Det var väldigt trevligt och vi fick mycket nyttigt gjort samtidigt. Vi fokuserade på att prata om kommunikation. Det är så otroligt värdefullt att få lite tips om hur man bemöter personer i sin omgivning, inte minst våra kunder.

Inför kick-off som var två dagar med övernattning, var det ju en del förberedelser. Det hopade sig så att det blev 3 nätter på rad för mig som jag inte fick sova så mycket. Därpå lite stress… efter att ett antal missöden tornade upp sig i sista stund. Allt löste sig förstås – som det alltid gör – men min stresströskel är tyvärr inte helt optimal.

Nu efteråt känner jag mig nöjd yrkesmässigt, men personligen är jag slut. Nu ska jag ju dessutom förbereda mig inför finalen på tisdag. Då måste jag ju vara pigg och alert, eller hur!?

Veckan efter denna är det konferensen för psykisk ohälsa som jag ska föreläsa på. Det måste också förberedas.

I morgon måste jag åka till sjukhuset och ta prover igen. Jag borde ha gjort det redan förra veckan men hann inte…

Det är nu man måste försöka hålla huvudet kallt. Ta ett djupt andetag och försöka komma ihåg vad som är viktigt här i livet. Det är så lätt att allt bara rullar på i alldeles för snabb takt igen. Jag minns så väl min reaktion när jag pratade med den kvinnan som också haft Choriocarcinom för 6 år sedan, som jag fick möjlighet att prata med i början av min behandling. När hon berättade att hon jobbade för mycket tyckte jag att det kändes helt ofattbart! Hur kan man jobba för mycket när man gått igenom detta? Hur kan man låta oväsentligheter ta över? Men, man anpassar sig till vardagen läskigt snabbt och måste påminna sig själv gång på gång för att inte förlora sig!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Leena
23 januari, 2011 kl 23 januari 2011 (21:58)

Ludmilla,
Ta hand om dig <3

Har själv varit tvungen att stoppa mig och fundera vad jag håller på med. Stressen, allt som händer håller på att ta slut på krafterna på mig…livets ekorrhjul som rullar vidare!
Det är så lätt att följa med…och glömma bort sig själva, familjen, allt det viktigaste.

Kram

Kommentar från Ulla
23 januari, 2011 kl 23 januari 2011 (22:48)

Skärpning Ludmilla 🙂
Vi skulle ta det med myrsteg, visst var det så Carolina sa?? Nu kliver du iväg med bautasteg.. Även jag har en tendens att ta ut stegen alltför mycket.. Handbroms i!!

Kommentar från Ludmilla
24 januari, 2011 kl 24 januari 2011 (19:01)

Ulla: *skäms* Jag vet… Jag har dragit åt nu. Hårt!! Tack!!!

Kommentar från Anna
24 januari, 2011 kl 24 januari 2011 (20:03)

Visst är det läskigt med livet som rullar på ibland så snabbt att man inte hinner med och alla måsten som hopar sig. Jag känner igen mig så väl i det du skriver… jag kämpar med det varje dag… men DU var den som hjälp mig att se livet med andra ögon… så jag vet att du kan hitta tillbaks till att prioritera rätt igen 😉 Ta hand om dig! Stora varma kramar
Anna

Kommentar från ullisar
24 januari, 2011 kl 24 januari 2011 (23:53)

Vardagen är alltid närmre än man tror. Särskilt sin egen vardag i sitt eget liv… men du, försök lugna dig lite. Det går! Jag lovar!

Kommentar från Cecilia
25 januari, 2011 kl 25 januari 2011 (9:50)

Var rädd om dig!

Kommentar från Reb
25 januari, 2011 kl 25 januari 2011 (12:09)

Jag gillar din blogg, den är väldigt intressant. Tycker dock du saknar något, någonting för oss läsare. Exempelvis omröstning eller liknande. Själv gör jag mina omröstningar på http://www.valresultatet.se till min blogg

Glöm inte att besöka min blogg också! 🙂

Skriv någonting