Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Resa i regnet

4 maj 2011 (19:16) | boktips, tävling | av: Ludmilla

”Genom porten och ut på gatan gick den gänglige mannen. Han såg upp mot fönstret tre våningar upp. Det rörde sig bakom gardinen och han såg det bara bröstet skymta bakom den tunna väven. Han hade sett henne där varenda morgon de senaste veckorna, kanske månaderna. Hon följde honom med blicken. Han kunde känna det långt efter det att han lämnat huset och gått över gatan. Hon tittade efter honom men han visste inte varför. Han hade aldrig sett hennes ögon men väl skymtat hennes mörka lockar i höjd med de bara brösten. Hon måste vara vacker, tänkte han.
Han skyndade nerför gatan och småsprang i regnet för att undvika att bli alltför våt och alltför sen. Han var försenad även denna morgon…”

Så börjar Tina Knutsons novell som handlar om livet och att hitta sig själv i det. ”Med ett svävande, skimrande vackert språk gestaltar Resa i regnet den sökande, nyfikna människans behov av att hitta sin plats i världen.”-skriver juryn i Novelltävlingen Nutidsnovellen. Vill du läsa fortsättningen? Läs den här… och glöm inte att rösta om du tycker om det du läser! Det kan du göra här…

Tina har kommit att bli en nära vän. Trots att vi egentligen inte träffats så många gånger. Men våra olika livsöden har fört oss samman och vi har delat med varandra på internet. Tina har stöttat mig mycket under de senaste åren.

Tina är också läkare och har varit kursare med Johan. Hon är dessutom militär (Överstelöjtnant). En annorlunda kombination för att vara kvinna!

Tack för att du är du Tina!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Tina K
5 maj, 2011 kl 5 maj 2011 (6:29)

Fina, underbara Ludmilla…
Vi är många som har Dig att tacka för mycket! Allt gott…

Kommentar från Thierry
6 maj, 2011 kl 6 maj 2011 (17:22)

Hela mitt liv har jag haft en dröm om den dagen då jag får bättre ekonomi. Då ska jag förverkliga min dröm genom att hjälpa svårt drabbade barn i världen. Idag är jag där och är redo att bidra. Jag har producerat en låt enbart för det ändam…ålet och hoppas att mina vänner kan hjälpa mig genom att sprida denna låten vidare… Jag är inte ute efter pengar utan bara ute efter att väcka er till att öppna era ögon och se det jag ser… All kärlek till er som vill hjälpa mig att uppnå min dröm. Fyll tårar och glädje med denna låt och de bilder du ser. Berätta om detta till dina vänner för det är bara så det kan spridas runt i världen. Tack än en gång. ♥ kärlek till er ALLA. ** LET´S DO SOMETHING **
http://www.youtube.com/watch?v=AhXTJeVB5-Q

Skriv någonting