Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Graven

12 maj 2011 (14:52) | döden, Linnéa, självmord | av: Ludmilla

20110512-035142.jpg

Sophie och jag fixade lite vid graven igår. Sophie tyckte att det fanns väldigt många fina sandlådor där… Och hade ingen förståelse för varför hon skulle hålla sig till Linneas.

Sophie på sin systers grav…

Sophie och Linnea…
Systrar som aldrig fick träffas.
Del av varandras liv samtidigt som var och en av dem fick två separata liv.

20110512-035151.jpg

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Marie-Anne
12 maj, 2011 kl 12 maj 2011 (20:51)

Ja, det är mycket märkligt i livet ”efter”. Det är ännu märkligare att livet tar oss vidare och att det går att införliva den oerhörda smärta som det innebär att ha förlorat ett barn, i livet ”efter”…

STÖRSTA kramen från mig till dig

Kommentar från Catarina
12 maj, 2011 kl 12 maj 2011 (22:12)

Så vacker det är hemma hos Linnea. Jag tycker alltid det är en egendomlig känsla på nått vis när man går till någons grav. Många tankar som kommer och tycker man blir lite ledsen även fast det gått lång tid. Men gott att ha denna plats att rå om lite extra så där ..för på nått konstigt vis tycker jag man kan känna en närvaro på nått sätt när man är vid någons grav. Men så otroligt sorgligt att få besöka sitt barns grav, så orättvist på alla sätt.
Kramar om lite extra denna dag!

Kommentar från Bahar
12 maj, 2011 kl 12 maj 2011 (22:25)

Det mycket synd är om dotter som skall leva stället i plats för Linnea. Sophie måste ha egen liv utan sin flicka som är död. Du skal berätt men inte visa. Och så skal du prata med sin doktor för sänslor huvud att du är skuk och bara tänker mycket på Linnea. du är mamma till flicka den leva. Och andra barn jag tror. Alla barn är sig. Du får tänka sedan annan som kommer när dina barn har blivit stor och kan följa. Nu du är inte frisk och måste se hjälpen. Bra doktor som är lakare. I liv här så du skada barn som inte vet och inte kan fostå. Din flicka slutadt. Annan barnen vill ha mamma. Forget dead baby.

Bahar N

Kommentar från Catarina
13 maj, 2011 kl 13 maj 2011 (0:51)

Fy så otroligt osmakligt skrivet?

Kommentar från Linnea
13 maj, 2011 kl 13 maj 2011 (7:38)

Linneas grav är jättefin, tror att det betyder mycket för syskonen att få vara delaktiga i smyckningen av graven så långt de själva vill.
Jag har många gånger gråtit över att jag inte har en grav att pyssla om, älskade pappa ligger i minneslunden och det är inte alls samma sak att lägga blommor eller tända ljus där som att kunna lägga små minnesaker, stenar mm på en grav.

Kan inte annat än skaka på huvudet åt Bahar´s kommentar, han/hon verkar bara vara ute efter att vara elak och tjafsa.

Kram från en annan Linnea

Kommentar från Ludmilla
13 maj, 2011 kl 13 maj 2011 (9:08)

Bahar: Det är uppenbart att du inte har följt min blogg. Du ser inte det liv jag lever och hur jag är med mina barn. Linnea har en viktig plats i mitt liv men jag lever ett liv i nuet med de som lever. Mer än de flesta skulle gjort i min situation.

Kommentar från Britta
13 maj, 2011 kl 13 maj 2011 (13:31)

Ludmilla jag läste och tyckte det var så vackert hur de två systrarna fick ”möta” varandra. Jag tror att allt som varit levande och berört oss finns med oss även när de dött. Min brors son dog i en olyckshändelse innan hans två systrar föddes. Jag vet att de har växt upp i ljuset av sin bror och inte skuggan. Eftersom de två flickorna har varit så älskade för sin egen skull vilket innebär att minnet och kärleken till deras bror som deras föräldrar burit med sig också har kommit flickorna till del. Förmågan att älska kan aldrig reduceras till en person eller ställas i förhållande till andra personer. Kärleken är enkel och ska inte graderas.
Hela din blogg är både vacker och klok. Du är en kvinna att lyssna till. Bahar överraskar i sin inskränkthet men det tror jag att du är klok nog att se. Med massor av varma tankar. Britta

Kommentar från Tina K
13 maj, 2011 kl 13 maj 2011 (20:06)

Britta: Vilken fin och klok kommentar.
Ludmilla: Du är fantastisk!

Kommentar från Sandra
14 maj, 2011 kl 14 maj 2011 (0:14)

BAHAR: Det var nog den sämsta svenskan jag nånsin läst!! Hade du ingen som kunde hjälpa dig? Pinsamt att läsa, både språk- och innehållsmässigt. ”Berätta men inte visa”? En 1½-åring är ju ändå för liten för att förstå innebörden av en grav. Har du själv förlorat ett barn? Tips: Lägg din tid på en svenskakurs istället!

Kommentar från katarina
14 maj, 2011 kl 14 maj 2011 (10:18)

Ludmilla, du har betytt mycket för mig, jag har följt din blogg ända sedan Linnea dog och jag har både försökt ”skänka kraft” genom att tänka på att försöka fylla livet med mer kärlek, inte irritera sig på småsaker, förlåta personer som gör dumma saker, inte minst i mitt privatliv, och jag har även fått kraft. Kraft av dig och ditt generösa sätt att dela med dig av de svåra saker som drabbat dig och hur du visat att det går att leva vidare utan att glömma, förminska eller förneka. Jag hoppas att alla som läser din blogg kan försöka fylla sina hjärtan med kärlek, även när man tycker så helt olika oss andra, som Bahar gör. Den personen är förmodligen fostrad i en annan kultur där man kanske hanterar sorg på ett annat sätt. Jag tror förstås att B har fel, jag tror inte man kan gömma undan sorg och glömma sitt barn. Men fördöm inte, försök förstå, tänk en vänlig tanke, till både Ludmilla, Bahar och alla andra som har haft det svårt. Vänliga tankar blir vänliga ord som blir mer glädje och värme i världen.

Kommentar från Inkan o Ligan
14 maj, 2011 kl 14 maj 2011 (11:57)

Jättefint skrivet tycker jag.
stor Kram från oss

Kommentar från Malin
16 maj, 2011 kl 16 maj 2011 (19:44)

Men tänk att dessa ”troll” ska ploppa upp lite varstans på bloggar.. Jag håller med Ludmilla, det som skrivs är grundat i okunskap // Malin

Kommentar från S
11 augusti, 2011 kl 11 augusti 2011 (20:48)

Lilla Linnéa. Var finns du nu? Är det en bättre plats?
http://www.youtube.com/watch?v=fiIgvnAOpMw

Skriv någonting