Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Tjejjourer – föreläsning

23 maj 2011 (20:36) | att hjälpa andra, självmord | av: Ludmilla

Igår höll jag en föreläsning för Uppsala Tjejjour och Enköpings Tjejjour.

De ville ha mer kunskap om självmord och hur man närmar sig dessa frågor. Det var väldigt bra att se att dessa fantastiskt engagerade tjejer ville veta mer. Under 3 timmar delade jag med mig av mina erfarenheter och fakta om självmord.

Jag blir så imponerad över tjejjourerna som sköts helt ideellt. Tjejer som hjälper andra tjejer.
Man kan ringa, chatta eller ställa frågor i ett forum, helt anonymt om man vill.

På den centrala sidan tjejjouren.se finns en karta där man kan se vilken tjejjour som finns där man bor. Läs mer här…

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Maria
23 maj, 2011 kl 23 maj 2011 (22:20)

Hej Ludmilla!!
Det här är Maria som du hjälpte (du va min hjälte ;)) med överklagan till HSAN angående min lillasyster Evas självmord inne på en psykiatrisk avdelning.
Jag skulle ju höra av mig när jag fick svar på den o det fick jag idag..
Tyvärr så fick jag inte det svar jag ville ha och hade väntat mig..

Förvaltningsrätten valde att avslå överklagandet 🙁
Jag ville bara berätta.. och så vill jag tacka dig än en gång för hjälpen, utan dig så hade jag nog inte orkat ta mig igenom den överklagan just då.. så TACK igen!!

Många kramar Maria

Kommentar från Elin
24 maj, 2011 kl 24 maj 2011 (9:28)

Hej Ludmilla!

Vad roligt att du har skrivit om oss på din blogg och tack för de uppskattande orden! Jag vill passa på att å allas vägnar tacka för en jättebra föreläsning. Det är så inspirerande att lyssna på någon som drivs av sådant engagemang som du gör. Du är fantastisk! Tack!

Massa hälsningar Elin (och Uppsala Tjejjour)

Kommentar från Ludmilla
24 maj, 2011 kl 24 maj 2011 (18:54)

Maria: Vad tråkigt att höra. De är ju mycket mer restriktiva just nu. Kanske har själva processen ändå haft en läkande kraft. Kram
Elin: Tack för dina fina ord! Jag är glad om jag kunde tillföra er något!

Kommentar från Maria
25 maj, 2011 kl 25 maj 2011 (11:53)

Tyvärr så känns det inte riktigt så, jag känner mig mer tom o förkrossad över att vården kan göra så mycket fel utan att någon får ta något ansvar..
Så jag tänker överklaga än en gång o hoppas på ett annat resultat även fast jag förstår att det är rätt så hopplöst..
Men jag känner att jag vill göra ALLT jag kan göra iallafall för att kämpa för min lillasyster, så det är bara att tuffa till sig o kämpa på, igen..

Kommentar från horoskop
26 maj, 2011 kl 26 maj 2011 (13:32)

Jag tycker du gör ett fantastiskt jobb. Däremot undrar jag om det inte läggs mer resurser, med tjejjourer och dylikt, på att förhindra självmord och problem för kvinnor? När det i själva verket är mångt fler män som begår självmord.

Kommentar från Ludmilla
27 maj, 2011 kl 27 maj 2011 (8:36)

Horoskop: Det är en bra och viktig fråga du lyfter. Problemet är ju att män (om man nu får generalisera) ofta har svårare att prata om det de känner. På samma sätt är det färre personer som engagerar sig ideellt i sådana här frågor som tjejjourerna ju gör, bland män. Med andra ord så behövs det att några killar tar initiativet att bilda killjourer.

Skriv någonting