Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Sophie 18 månader

27 maj 2011 (8:33) | barn | av: Ludmilla

Älskade lilla Sophie

Det är en konstig tid just nu.

Den 17 maj blev Sophie 1,5 år. Den 11 maj var det 1 år sedan min senaste behandling. På måndag är det 3 år sedan Linnéa dog.

Sophie är en trygg, glad och framåt tjej. Hon är nyfiken, bestämd, social och verbal liten person. Hon förstår väldigt mycket och pratar väldigt mycket.

Jag höll instruktörsutbildning häromdagen och en av presentationerna är just barns utveckling 0-2 år. På 18 månader står det att man kan säga ca 10 ord (baserat på BVC normer). Jag började då räkna Sophies ord och kom upp i ca 250 st. Jag får nog justera presentationen…

Rent motoriskt så springer hon omkring, klättrar och hoppar. Hon kan ännu inte klättra ur spjälsängen, och det är ju bra.

Sophie sover ganska lite. Hon vaknar när huset vaknar på morgonen runt 7. Sedan sover hon 45 – 60 min mitt på dagen. Läggdags är det runt 20, men hon kan hålla sig vaken väldigt länge om det är något som kul som händer.

Mat är hon inte jätteintresserad av. Välling fungerar utmärkt tycker hon. Sophie äter lite småtuggor av mat. Makaroner och gurka är ganska gott. Barnmatsburkar är oftast blä. Lasagne kan gå ned. Men växer gör hon!

Sophie tycker om att läsa böcker, vara ute och leka, simma och att spela pedagogiska spel på IPad eller IPhone.

Sophie har fått plats på Montessoriförskola 24 aug. Samma skola (Glunten) som storebröderna går på och som storasystrarna gått på.

Sophie är väldigt älskad av oss alla. Hon sprider leenden hela dagarna!
Hon är ljus och glädje!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från [kampen tillbaka]
27 maj, 2011 kl 27 maj 2011 (12:48)

Gud vad hon har växt 🙂
hon är så himla gullig !

Kommentar från Marie-Anne
27 maj, 2011 kl 27 maj 2011 (16:17)

En sådan underbar och kavat liten prinsessa ni har i familjen! Jättekul att få en uppdatering av lilla Sophie 🙂

kram till dig från mig

Skriv någonting