Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Personlighet styr vilken bantning som lyckas

3 november 2011 (20:56) | vikt | av: Ludmilla

Den amerikanska hjärnforskaren Daniel Amen upptäckte fyra olika personlighetstyper; tvångsmässig, impulsiv, emotionell och orolig, när han undersökte hjärnan hos 66 000 personer som försökte gå ner i vikt. Forskningsresultatet kan avgöra vilken bantningsmetod som passar just dig och din personlighet och din vilja att verkligen gå ned i vikt kan ha mindre betydelse.

Läs mer om vilken personlighet du är och hur du lättast går ned i vikt i den här artikeln…

Jag kan hålla med Antonio Villanueva om att man kan ifrågasätta SvD när de skriver om dessa saker utan att faktagranska det hela. Jag kan inte hitta artiklarna som är grunden till SvDs artikel. SvD hänvisar till den amerikanska artikeln som förefaller vara en direkt kopia på engelska. Översättningen har dessutom blivit fel på sina ställen. Den amerikanska förlagan i sin tur har inte någon källhänvisning alls.

Och ännu värre är att Netdoktor inte heller har någon relevant källa när de tar upp samma ämne utan har SvD som källa.

Det är så lätt att hänvisa och länka fram och tillbaka nuförtiden att det är lätt att bli slirig på vad som egentligen är fakta och vad som någon – vem som helst – lagt ut på nätet…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Christina Carnerö
22 januari, 2015 kl 22 januari 2015 (18:05)

Sitter just nu med övervärme på hela kroppen. Reagerar bl.a. med gråt”lust”. DENNA övervärme-och svettning har inte pågått så länge, kanske ett till två år i svagt stigande volym. Före detta och fortsatt har jag lidit av övervärme under alla vuxna år, typ klimakteriesymtom, dock utan att komma så plötsligt och förvinna likadant. Jag blir varm och förblir så i flera timmar. Detta gör att jag oftast mår mer eller mindre dåligt hos andra människor som inte har öppet fönster. I vuxen ung ålder diagnostiserades jag som en kvinna med för mycket manligt och för litet kvinnligt hormon. I 20årsåldern började min viktökning som jag aldrig rått på riktigt. HJÄLP!

Skriv någonting