Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Tack för maten Mathem!

21 november 2011 (20:57) | Mat | av: Ludmilla

Jag har fått möjlighet att testa en vecka med Mathem!
Jag har tidigare testat Linas Matkasse och var måttligt imponerad. Linas Matkasse innehöll en hel del nya spännande rätter, men tyvärr var de lite för ”annorlunda” för att familjen tillsammans skulle tycka att det var hållbart.

Mathems familjensmatkasse däremot var riktigt bra!
De skriver själva att det ska vara barnvänlig matlagning från grunden, med fräscha råvaror och gärna ekologiskt utan onödiga tillsatser. Målsättningen att det ska ta mindre än 30 minuter att laga rätterna.

Det var snabb- och lättlagade rätter. De flesta rätterna var barnvänliga. Och vi som äter GI kunde också hänga med på det mesta. Råvarorna var märkbart av hög kvalitet. Superfina avokados och mycket krispiga och söta morötter t ex.

Rätterna som var veckan vi testade:

Falukorv, stuvade makaroner och persiljemajs.
Denna rätt var inte GI-anpassad och barnen tyckte inte att stuvade makaroner var någon höjdare. Men majs- och persiljesalladen tyckte alla var god. Den innehöll rödlök, persilja, majs och yoghurt. Fräscht och nyttigt!

Mexikanska tacos

Detta var en riktigt god och uppskattad rätt av oss alla. Fick högsta betyg.
Istället för köttfärs så var det strimlat fläskkött som kryddades med en blandning av lika delar paprikapulver, chilipulver, spiskummin och salt samt vitlök. Guacamole med avokado, lime, tomater och chilipulver. Tortillabröd, koriander, lime och rödlök. Riktigt mumsigt!

Vegetarisk gulaschsoppa med tortillasnittar
Denna soppa bestod av bulgur, morötter, lök, paprika. Till soppan användes tortillabröden med vitlöksfärskost mellan som stektes kort på båda sidorna. Barnen tyckte soppan var helt ok men bröden var bäst.

Spenat och fetapasta med lax
En mycket enkel rätt. Laxen steks några min på varje sida. Färsk spenat steks med fetaost till en röra. Serveras till tagiatelle. Barnen gillar inte fetaost så röran var inte så god för dem, men lax och pasta fungerade.

Marockansk kycklinggryta
Denna gryta doftade gott i hela huset. Det var kycklinglår som stektes med lök. sedan tillsattes tomater, vatten, buljongtärningar, pressad vitlök och kanel. Mot slutet rördes linser ned. Det kan man tro skulle göra det hela mindre ätbart för barnen, men de gillade det! Om man vill kan man strö russin på grytan också. Serveras med bulgur och äppelsallad. Denna rätt gick hem hos oss alla och jag kommer att göra den igen.

Hemsidan är enkel att använda. Det finns många olika alternativ. Man behöver inte ha en prenumeration utan man kan välja att bara köpa enstaka kassar. Det finns olika sorts kassar också. Det finns även t ex helgmatkasse inkl vin eller frukostkasse. Läs mer om färdiga matkassar här…

Du kan också utgå från recept som du väljer ut och lägger ingredienserna i varukorgen. På så sätt kan du komponera din egen matkasse.

Recepten är mestadels enkla att förstå men av och till känns det som att det gått lite snabbt när de skrevs ihop. Det gäller både att vissa saker glöms bort att skrivas ut och att det är enstaka stavfel eller särskrivningar. Men bra att man påminner om att man ska se till att man har vissa saker hemma eller att tina saker till dagen efter.

Sammanfattningsvis så gillade jag Mathems matkasse mycket mer än Linas matkasse och det kommer säkert hända att jag testar den igen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Svante
4 januari, 2012 kl 4 januari 2012 (15:17)

Oj, smaken är som baken. Vi är väldigt nöjda med maten i Linas, fullt förståeligt att det inte passar alla då det inte är vad de flesta skulle kalla vanlig mat. I mina ögon är det dock ingen nackdel, innebär bara att vi får prova på nya saker. Vad vi däremot inte vill är få gammal vanlig mat som vi ätit till ”leda och förbannelse” vilket är anledning till att jag reagerade på våra olika åsikter – menyn du beskrev här hade jag blivit fly förbannad om jag fått hemskickad till mig

Kommentar från Johan
18 februari, 2012 kl 18 februari 2012 (14:59)

Gillade inte Mathems första kasse något vidare om jag ska vara ärlig, men andra veckan så blev det betydligt bättre. Vet inte om det är positivt, men det kan variera från riktigt bra till lite si sådär från vecka till vecka. Linas tycker fortfarande är bäst, men Mathem är inget dåligt alternativ!

Bra Inlägg förresten (tummen upp)! Spana in mina recensioner vet ja.

Skriv någonting