Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Årets Medmänniska

7 maj 2012 (20:00) | att hjälpa andra, barn, blogg, Linnéa, sjukvård, tonåringar | av: Ludmilla

Inför middagen

Häromdagen blev jag uppringd av generalsekreteraren för Ronald McDonalds barnfond, Pia Lundgren. Hon berättade att de skulle dela ut ett pris på Mammabloggalan som Alltförföräldrar anordnar. Hon berättade att de ville ge detta pris till mig för det arbete som jag lägger på min blogg.

Självklart var detta hedrande och jag tog med mig min egen mamma till Solna i lördags för att ta emot priset.
Det var en intressant upplevelse att vara med alla dessa mammor som ägnar stor del av dagarna till att blogga. Det är ganska mycket en annan typ av bloggar än denna så det var lite av en ny värld att titta in i. Det delades ut flera priser från Alltförföräldrar till deras mammabloggare och det var många glada mammor som fick diplom.

Min mamma och jag hade en fin kväll tillsammans med Pia och fick även lyssna till en stand-up komiker och Camilla Håkansson som sjöng egna barnvisor och delade ut en CD till alla deltagare.

Det var faktiskt flera personer som kom fram till mig och ville hälsa, som hade kommit i kontakt med mig av olika anledningar, så helt anonym är man tydligen inte. Jag kände igen flera av de som var där. Bland annat Vimmelmamman som jag kom i kontakt med när jag själv hade cancer.

"Motiveringen lyder..."

Bloggpriset – Årets Medmänniska
Ronald McDonald Barnfond arbetar för att hjälpa sjuka barn med familjer och vill med detta pris hylla en av dom många fina insatser som sker dagligen för att hjälpa människor när de behöver det som mest!

Motiveringen:
Vi vill dela ut det till dig för ditt öppna och ärliga sätt att dela med dig av din historia för att öka förståelsen för psykisk ohälsa/ sjukdom, sprida kunskap om behovet av ökade resurser till psykvården, öka kunskapen om självmord och bidra till en minskning av antalet självmord genom din blogg.

Ett fint diplom, blommor och ett silverhjärta.

Mycket hedrande och det känns fint att kunna påverka på detta sätt!
På så sätt har inte Linnéa dött förgäves!

Tack!

Och tack mamma för en mysig kväll!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från SjuSorger
7 maj, 2012 kl 7 maj 2012 (20:33)

Grattis! Du är så begåvad och vacker!

Kommentar från Soulsister
7 maj, 2012 kl 7 maj 2012 (20:34)

Ett STORT grattis till dig Ludmilla. Du är värd priset många gånger om och jag håller med till 100% på den motiveringen!

KRAM från mig

Kommentar från malin -kampen mot friheten.
7 maj, 2012 kl 7 maj 2012 (20:44)

Grattis till prisen fina du! Det är du verkligen värd. Tack för att du delar med dig, det hälper mig på vägen mot ett friskt och värdigt liv. <3

Kommentar från Homosexuell i ett heterosexuellt samhälle
7 maj, 2012 kl 7 maj 2012 (22:27)

Vilken härlig och underbar människa du är! Beundrar dig starkt. KRAMAR!

Kommentar från catarina
7 maj, 2012 kl 7 maj 2012 (23:36)

GRATTIS!! Vad roligt! Det var du verkligen värd. Din blogg är så värdefull då det du berättar är själv upplevt inte bara fakta ur böcker. Så många kan ta del i det du förmedlar både sjuka, anhöriga , vårdpersonal mm. För det är från det sanna histrorierna man lär sig mest. Själv har jag lärt mig massor genom din blogg som anhörig och det är guld !

Kommentar från Annica
9 maj, 2012 kl 9 maj 2012 (9:03)

Grattis!Din blogg behövs verkligen.Att du orkar gå vidare trots allt du gått igenom är otroligt.Önskar dej och din familj allt gott!

Kommentar från Andreas N
9 maj, 2012 kl 9 maj 2012 (14:57)

Grattis Ludmilla! Din blogg gör skillnad!

Kommentar från Antonio
10 maj, 2012 kl 10 maj 2012 (12:22)

Grattis ludmilla! Det är du verkligen värd.

Kommentar från Elin
11 maj, 2012 kl 11 maj 2012 (20:44)

Stort Grattis!! Det är lika normalt att må psykiskt dåligt som att man råkar bryta benet på en isfläck. Det är inget man väljer, det är något som händer. Vem som helst kan hamna där. Jag tror att mycket i hjälpen som finns att få är genom erfarenheter från andra och att våga prata om det…och det gör du på ett fantastiskt bra sätt! Återigen Grattis!!

Kommentar från Marie-Anne
12 maj, 2012 kl 12 maj 2012 (8:39)

STORT grattis 🙂

Skriv någonting