Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Passar på

18 september 2012 (6:15) | att hjälpa andra, sjukvård | av: Ludmilla

Jag passar på att skriva ett inlägg nu när faktiskt bloggen är uppe…

Under tiden att min blogg legat nere så har Helena Lundbäck hunnit operera sig på UCC, dvs den privata kliniken som landstinget i Uppsala inte remitterar henne till trots att de inte själva har någon sådan verksamhet. Hon skriver på sin blogg att man tog bort 2,5 kg tumörmassa och att operationen gick bättre än väntat! Skönt!

Förutom Haile Matheme var det Ilvar Silins som opererade henne. Ilvar stötte jag på vid en av mina blodförgiftningar som mina hårda cellgiftsbehandlingar orsakade mig. Det var här i Uppsala på gyn. Han gjorde ett starkt intryck på mig för att han var så kunnig och förmedlade medmänsklighet och trygghet.

Insamlingen till Helena är idag uppe i 37 200 kr. Det är fantastiskt att så många givmilda människor engagerat sig i Helenas öde och satt in ett bidrag! (Jag känner igen känslan från när vi samlade in pengar till Linda som hade en sista önskan att få resa till NY innan hon dog. Det ordnade vi åt henne!)

Nu är det hela 500 000 kr som behöver samlas in. Det är fruktansvärt mycket pengar. Dessutom är det pengar som skattepengar egentligen skulle finansiera, men det är alltså inte så pga av att det inte finns något avtal mellan Akademiska sjukhuset och UCC. Men faktum är att det inte behövs avtal så det är ett pseudoskäl. Alla andra landsting i Sverige remitterar till UCC eftersom det är landets främsta specialister som arbetar där. Det är en speciell sorts operation för de som har cancer spridd till bukhinnan som de utför.

Vill du också stötta Helena så får du gärna sätta in ett bidrag, litet eller stort, på Nordea: 3039 22 11122.

(För de som undrar: Nej, vi känner inte Helena Lundbäck. Vi har aldrig träffat henne.)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Annica
19 september, 2012 kl 19 september 2012 (19:42)

Skönt att din blogg är tillbaka jag har iallafall inte kunnat läsa den på några dagar nu.
Finns det någon möjlighet för oss som bor utanför Sverige att skänka pengar till Helena?Bor själv i Finland.Du är en förebild som också orkar hjälpa andra efter allt vad du har gått igenom.

Kommentar från Ludmilla
21 september, 2012 kl 21 september 2012 (19:42)

Hej Annika!
Tack för att du följer min blogg och att du vill sätta in pengar. Du kan göra en utlandsöverföring. Du behöver då ange BIC-kod: NDEASESS. Banken heter Nordea. IBAN-nummer: SE8630000000030392211122. Hör av dig igen om det inte fungerar.

Ludmilla

Pingback från Ludmillas Blogg » Värdefullt möte!
14 oktober, 2012 kl 14 oktober 2012 (11:04)

[…] gav 134 478 kr!!! (Hälften från körspelningen och hälften från insättningar på ”vårt” konto. Tack alla som har bidragit! Vi har fått in bidrag från 50 kr till […]

Skriv någonting