Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Brittsommar

7 oktober 2012 (14:28) | allmänt | av: Ludmilla

Fråga: Varför heter det ”brittsommar”? Har det någon koppling till namnet Britt? Eller har det något med britterna att göra?!!

Svar: Brittsommar kallas en period med varma, soliga och sommarliknande dagar under hösten. Uttrycket hänger samman med den heliga Birgitta och Britta, som har namnsdag den 7 oktober. En del menar därför att det bara är perioder just runt den 7 oktober som kan kallas brittsommar. Men uttrycket har kommit att få en så pass vid betydelse att många pratar om brittsommar redan i slutet av augusti. Britterna (som alltså inte har något med saken att göra) kallar sin motsvarighet för ”Indian summer”.

Ur Klarspråkskollens månadsbrev

Skriv någonting