Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Adjö det ljuva livet, och att förhindra självmord

18 oktober 2012 (22:39) | självmord | av: Ludmilla

Camilla Henemark har givit ut sin självbiografi tillsammans med journalisten Carina Nuhnstedt. ”Jag har packat resväskan. Jag har bestämt mig för att dö. Jag vill inte leva längre. Jag har regisserat min egen begravning in i minsta detalj. Gästlistan. Musiken. Maten.”

Som en av Sveriges första svarta fotomodeller blev Camilla Henemark snabbt 1980-talets it girl. På 1990-talet fick hon ett stort internationellt genombrott som frontfiguren La Camilla i det extravaganta popbandet Army of Lovers.

Hon var en stilikon och en diva. En scandal beauty som skapade löpsedlar vart än hon drog fram. Alla ville ha en bit av La Camilla och hon delade med sig generöst. De flockades runt henne, från våra största idrotts- och popstjärnor till topparna inom politik och näringsliv, samt så småningom även Kungens innersta krets.

Under 2000-talet dalar Camillas stjärna. Hon faller hårt, rakt ner till samhällets botten – en tillvaro kantad av hemlöshet, psykisk ohälsa och självmordsplaner.

Adjö det ljuva livet är en bok med sina exklusiva inblickar i en glamourös och förbjuden värld en makalös uppgång och fall-historia. Det här är berättelsen om Camillas hisnande liv. Hur hon bestämmer sig för att avsluta det och påbörja ett nytt.

Camilla vill inte ständigt bli sammanknippad med att ha varit kungens älskarinna. Camilla har levt som självmordsbenägen. Hon har försökt att avsluta sitt liv. Hon vet hur det känns att vara på botten av livet. Hon vet också hur det är att vara där så många vill vara: kändisskap, röra sig i de fina kretsarna, vara en pop-idol. Hon har upplevt kontrasterna i livet.

Camilla vill skapa förändring. Bidra med något nytt. Tillföra något.
Camilla, jag och Anders Glisén har ett projekt ihop. ICP, I Care Prevention. Det handlar om att från grunden skapa en förståelse och kunskap om psykisk ohälsa och signaler på att någon inte mår bra. I samhället, i arbetslivet och i skolan. En struktur där vi kan fånga upp de som visar tidiga tecken på att må dåligt. Innan de blir självmordsbenägna.

Om du vill köpa boken kan du göra det här…

Om du vill provläsa boken kan du göra det här…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Sandra Maan
18 oktober, 2012 kl 18 oktober 2012 (22:52)

Undrar om ni behöver hjälp med en som har varit/är självmordsbenägen men har lyckats överleva mot alla odds?

Kommentar från Jerry
20 oktober, 2012 kl 20 oktober 2012 (8:12)

Jag gillar Camilla Henemark. En av få ”oförställda” i kändisvärlden..

Pingback från Adjö det ljuva livet « GoodBadGirl
22 oktober, 2012 kl 22 oktober 2012 (11:33)

[…] Adjö det ljuva livet, och att förhindra självmord   *   Skamlig kväll med Skavlan DelaTwitterFacebookE-postDiggRedditStumbleUponSkriv ut […]

Skriv någonting