Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


eBUP

10 juli 2014 (8:40) | psykiatri, tonåringar | av: Ludmilla

Barn och ungdomspsykiatrin vid Akademiska sjukhuset är först i landet med att introducera en ny internetbehandling för unga med komplicerad psykiatrisk problematik.
Kommentarer(0)Spara favorit Tipsa kollegaRapportera problem
Syftet med eBUP är att komplettera traditionell vård på mottagning och ge patienterna nya möjligheter att kommunicera med behandlare samt utbyta erfarenhet med andra i samma situation.

– Det nya är att internetbehandlingen även omfattar unga med svåra diagnoser, exempelvis tvångssyndrom och bipolär sjukdom, samt att patienterna erbjuds en kombination av kognitiv beteendeterapi via möte med terapeut och via internet, säger Cecilia Arlinger Karlsson, psykolog och ansvarig behandlare inom eBUP.

Bakgrunden till satsningen är att både unga samt deras anhöriga aktivt söker information på nätet. Internetplattformen kommer att kunna användas för både enskild behandling samt gruppterapi och ge möjlighet för patienterna att chatta med varandra.

Projektet som är ett pilotprojekt, finansierat av Sverige Kommuner och Landsting, SKL, kommer att starta i september.

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Eva
12 juli, 2014 kl 12 juli 2014 (9:15)

Ska verkligen läsa igenom din blogg. Min dotter går på BUP. Deprimerad och mår inte så bra. Följer den nu. Kram Eva

Skriv någonting