Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


MIND behöver fler volontärer

28 januari 2015 (11:30) | att hjälpa andra, självmord | av: Ludmilla

mind

 

 

 

 

 

 

 

 

Mind ska under 2015-2016 starta en suicidpreventiv stödlinje som är öppen dygnet runt. Idag finns det ingen sådan stödlinje i Sverige, vilket är en stor brist eftersom antalet självmord ökar. Vi söker nu volontärer till stödlinjen.

Den nya stödlinjen är en vidareutveckling av Minds uppskattade webbtjänst Självmordsupplysningen. Stödlinjen kommer att erbjuda stöd både via chatt och telefon.

Vi söker därför volontärer som kan bemanna chatt och telefon under olika pass hela dygnet 2 gånger per månad. Personlig lämplighet är avgörande och förtrogenhet med kommunikation på nätet en förutsättning. Det är en fördel om du har kunskap om och utbildning i psykisk hälsa. Du får 3 dagars utbildning och löpande handledning och stöd. Verksamheten genomförs främst vid vårt kontor i Stockholm.

Vi erbjuder en möjlighet att göra en mycket uppskattad medmänsklig insats, under trevliga och utvecklande former. Läs mer och anmäl dig här.

Känner du någon som skulle vara intresserad av att bli volontär?
Tipsa dem gärna om möjligheten!
Välkommen!

Marie-Louise Söderberg
Verksamhetschef

Skriv någonting