Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Teatertips: I morgon ska du bestiga Mount Everest

19 januari 2015 (19:36) | psykiatri, självmord | av: Ludmilla

Vi heter Hanna Jokela och Marielle Gröndahl och tillsammans med vår regissör Theresia Holmstedt-Jensen har vi startat en teaterförening. Därefter har vi skrivit ett manus -föreställningen ”Imorgon ska du bestiga Mount Everest”. Vi har spelat den runt om i Sverige och även på Åland och publiken har  främst bestått vårdpersonal och personer som kommer i kontakt med psykisk ohälsa. De som sett pjäsen menar att den ökar kunskapen och förståelsen kring sjukdomar av detta slag.

Syfte och bakgrund

Vårt syfte är att bryta tystnaden kring, och öka kunskapen om psykisk ohälsa. Pjäsen är informativ, med inriktning mot diagnosen Borderline personlighetsstörning. Den  är till stor del baserad på våra egna erfarenheter av hur det kan vara att leva med diagnos. På 45 minuter beskriver vi en inre själslig resa mellan himmel och helvete, genom teater, sång och dans.

Tv & Radiointervju på Åland: http://www.radiotv.ax/aland-idag/om-psykisk-ohalsa

Skriv någonting