Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Ung med erfarenhet av hur ett självmord hanterats?

15 oktober 2015 (10:55) | att hjälpa andra, självmord | av: Ludmilla

På socialstyrelsen ska håller man glädjande nog på med ett projekt om händelseanalyser efter självmord bland unga.

Nu letar de efter personer till en informationsfilm:

Eftersom projektet handlar om unga skulle vi gärna vilja inleda filmen med att en ung person berättar något om sina erfarenheter av hur ett självmord har hanterats. Kanske uttala sig i termer av att ingen tog tag i saken och utredde självmordet och eventuellt vilka konsekvenser det fick. Om det är svårt att få tag på en ung person fungerar det bra med en vuxen med liknande erfarenhet. Inspelningen kommer att ske i Stockholm någon dag i vecka 45. Filmen kommer enbart att vara fyra minuter lång så just denna person kanske enbart medverkar cirka 20 sekunder. Det är alltså inte frågan om en stor roll – men en viktig roll! Med tanke på detta kanske det är bra med en person som befinner sig i Stockholmstrakten eller i alla fall någon som har möjlighet att resa till Stockholm under vecka 45. Resekostnader ersätts.

Maila mig eller kommentera här om du vet någon som kan ställa upp! ludmilla@suicidezero.se

Skriv någonting