Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Grottmännen

1 februari 2009 (13:55) | allmänt, död, sjukdom | av: Ludmilla

Influensan har ju härjat vilt och det är ju uppenbart att det är en en extra ilsken variant. Influensan kulminerar i landet just nu och har drabbat även många bloggare. Själv har jag varit riktigt sänkt senaste fem dagarna och resten av familjen har också varit sjuka.

En iakttagelse som jag har gjort är att de kvinnliga bloggarna med influensa har bloggat extra mycket när de varit sjuka (haft mer tid för det) medan de manliga bloggarna inte har bloggat nästan någonting alls när de varit sjuka.

Känns det igen? -Att män ofta blir nästan ”döende” när de blir sjuka?

Men det är ju helt naturligt. Vi ska inte tycka att våra män är ynkliga, för de gör bara det som är korrekt enligt våra gener. Det är ju en viss delay på utvecklingen och mycket av det vi gör är anpassat efter hur det var för tusentals år sedan.

Grottmannens uppgift var att skydda familjen och att hämta mat. Grottkvinnans uppgift var att stanna hemma och ta hand om barnen och fixa mat. Grottmannen behövde vara stark och snabb, fight-or-flight. Om grottmannen skulle ha en nedsatt förmåga och ändå gå ut i strid skulle ju detta vara förenat med livsfara för mannen och därigenom hela familjens överlevnad. Det bästa han kunde göra var alltså att hellre än att vara nedsatt, bli helt utslagen så att att han gick längst in i grottan och vilade och blev frisk.

Låt männen ligga i grottan till dess de blir friska. Det är nog bäst för oss alla… : ))

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Soulsister
1 februari, 2009 kl 1 februari 2009 (17:28)

Räcker upp handen….har varit däckat i flera dagar, men jobbade i helgen…o nu e ja helt slut! Va skulle ja där o göra???
Nu kommer hela min lediga dag imorgon gå åt till att soooova

kram

Soulsisters senaste blogginlägg..Welcome to my corner of the institution….

Kommentar från Åsa
1 februari, 2009 kl 1 februari 2009 (17:48)

Tror aldrig jag har haft influensa, men jag skulle säkert blogga mer då. 🙂 Fast influensan hoppar jag gärna över att prova.

Har heller aldrig haft en man som skyddar mig och hämtar mat. Det fick jag lust att prova, åtminstone någon som hämtar mat. Undrar om han kan hämta italiensk mat till mig. 🙂

Åsas senaste blogginlägg..Filmtips på tv: Magggie vaknar på balkongen

Kommentar från Helena
1 februari, 2009 kl 1 februari 2009 (18:36)

Just nu skulle jag ha hela världens influensa samtidigt, om jag bara……….fick tllbaka min flicka.Men jag har varken det ena eller det andra, bara ingenting.
Det känns bara så meningslöst och sorgligt, och jag vet att du har det likadant.
det känns som om jag drar ner alla i min omgivning, förlåt för det, men du säger så kloka och tröstande saker TROTS att du nog helst vill kräkas på allt.Tänker på alla mina medsystrar och bröder, men väldigt ofta på dej Ludmilla, för det känns så nära med dej och Linneá på ngt sätt, varför vet jag inte.
skickar i varje fall lite kramar från mej, om än det inte hjälper…men i allafall..
kramar Helena, Hannas mamma

Kommentar från Ronja
1 februari, 2009 kl 1 februari 2009 (19:45)

Jadu. Har sambon här bredvid mig i soffan, mer eller mindre däckad sedan 5 timmar tillbaks pga lite halsont. Ja, jisses.

Kommentar från catarina
1 februari, 2009 kl 1 februari 2009 (21:35)

Ja inget är väl så hemskt som när en karl blir sjuk *fniss* Räcker med lite snuva .
Näe skämt åsido. Influensa är inte att leka med. Jag är en sådan som lyckats med att få det flesta som gått från Honkong nån gång på 60-70 talet till förra årets. Brukar vara en ”duracellkanin” men influensa de nockar verkligen. Å denna galna trötthet efter som varar i veckor. Detta års flunsa sägs ju ska vara rejält elak usch! Men har klarat mig än peppar peppar!! Men massa kramisar till alla drabbade för det är inte trevligt HU!!

catarinas senaste blogginlägg..En hektisk helg

Kommentar från Gerd Eriksson
1 februari, 2009 kl 1 februari 2009 (21:54)

-Att män ofta blir nästan “döende” när de blir sjuka? Mitt i prick!

Nu har alla utom jag varit däckade i familjen. Ska bli skönt att jobba imorgon.

Kram Gerd

Gerd Erikssons senaste blogginlägg..FOPPA SPELAR I MODO!!!

Kommentar från Oscar Wolf
3 februari, 2009 kl 3 februari 2009 (15:50)

Vilken slutledning av din upplevelse av hur många män som bloggat om sin influensa 🙂 Skulle det inte lika gärna vara så att de ignorerar sin influensa likt soulsister och att de därmed är på jobbet istället för att ligga hemma och blogga om det?
Säger inte att det är så men det skulle vara lika troligt 🙂

Pingback från Åsas anteckningar » Blog Archive » Diverse reflektioner.
4 februari, 2009 kl 4 februari 2009 (20:25)

[…] över till morgonen igen. Ser det som en varning,  jag ska vara mer ödmjuk. I sitt blogginlägg Grottmännen, gör Ludmilla iakttagelsen att män bloggar mindre när de är sjuka, kvinnor mer.  Jag tror jag […]

Skriv någonting