Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Sju sanningar

15 februari 2009 (19:30) | allmänt, arbete, barn, böcker, livet | av: Ludmilla

Jag fick en utmaning av Ulle härom veckan. Jag blir glad för alla utmaningar men det är inte alltid jag antar dem.

I denna utmaning ska jag skriva 7 sanningar om mig själv:

1) Jag är mycket biologiskt intresserad och har grottat ned mig i olika mossors förökningssystem. Nu har jag ärvt Oscars vandrande pinnar (han har tröttnat) som jag mycket intresserat följer varje dag…
2) Jag har ett annat konstigt intresse kanske: Väder. Jag har en massa olika väderstationer som mäter och gör kurvor som man kan följa och kolla statistik. Men sedan www.yr.no kom så behöver man ju ingen väderstation längre. Jag har dock en funktion på min telefon som kan visa 5-dygnsprognos på valfri ort i hela världen…
3) Jag äter GI-mat sedan 2,5 år tillbaka. Jag gick ned 15 kg på 10 veckor och ligger kvar på den vikten. Lätt som en plätt.
4) Jag har jobbat på ett bokförlag och var då både kartritare, illustratör, researcher, redaktör och utbildningskonsulent.
5) Jag har träffat Billy Butt för att jag hade skickat in ett kasettband till hans skivförlag. Det stog ”Billy” på nummerskylten på hans BMW. Detta var innan han blev känd som någon som antastade unga tjejer och åkte i finkan för det. Han gjorde det inte mot mig men han betedde sig rätt märkligt de gånger jag hade kontakt med honom. Inte seriöst.
6) Jag är ateist, men väldigt open minded för allt man inte har tillräckligt med kunskap om ännu.
7) Jag flyttade hemifrån när jag var 15 och fick mitt första barn när jag var 18.

Vad finns det för sanningar om dig?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från ulle
15 februari, 2009 kl 15 februari 2009 (23:22)

Vad kul att du ville anta umaningen! Intressanta svar, du verkar ha hunnit med en hel del!

ulles senaste blogginlägg..Min presentation

Kommentar från MIA
16 februari, 2009 kl 16 februari 2009 (10:11)

hej. jag och min sambo ska börja med GI, jag är lite skeptisk men det ska nog gå bra. har du tips, råd, ideer, recept, va va svårast, nu när du hållit på länge fuskar du nått mm… försöker suga åt mig allt…
(nyutbildad babysim instruktör)

Kommentar från Eva
16 februari, 2009 kl 16 februari 2009 (21:24)

Ha ha……mossors förökningssystem.

Nu snodde du mig i alla fall på ett leende.
🙂

Evas senaste blogginlägg..Återinträde i tjänst …..

Kommentar från Paulina
16 februari, 2009 kl 16 februari 2009 (22:28)

Kul att läsa om ”helt andra” saker om dig, Ludmilla. Jag är imponerad av att du lyckats hålla vikten så länge. Själv bär jag ständigt runt på mina extra fem kilo och kan inte förmå mig att gå ner.

Blev för övrigt inspirerad av din lista och skrev min egen lista utan att ha blivit utmanad av någon. 🙂

Kommentar från Rose-Marie
17 februari, 2009 kl 17 februari 2009 (8:27)

Tack Ludmilla för den väldigt bra vädersidan. Jag har lagt in den som favorit.
Många kramar från norrland

Kommentar från Ludmilla
17 februari, 2009 kl 17 februari 2009 (9:11)

Jag använde Ola Lauritzen och Ulrika Davidssons första bok om GI-metoden när jag började. Den innehåller dels basal information om metoden + bra recept. GIviktkoll.se är också en bra site när man ska börja. Man måste vara konsekvent de första veckorna. Det är viktigt. Nu 2,5 år senare händer det att jag gör undantag, särskilt om man är på semester eller middag.
normalt äter vi som barnen men hoppar över bröd, ris, potatis och pasta. Lycka till!

Kommentar från Katarina
17 februari, 2009 kl 17 februari 2009 (22:30)

Hej,
Av en av livets outgrundliga anledningar hamnade jag på din sida ikväll. Den berör och den är en hyllning till alla mödrars kärlek till sina barn. Den påminner oss om att aldrig ge vika och låta modersinstinkten stå tillbaka, oavsett vad vi har emot oss. Tack för att du delar med dig till världen.
Jag vill ge dig en utmärkelse, som jag hoppas ska sprida en liten gnista av ljus i din bloggvärld. =) Du hittar den på min blogg.
Med önskan om allt gott.
/Katarina

Katarinas senaste blogginlägg..Kväll…

Kommentar från Billy Butt
10 september, 2009 kl 10 september 2009 (9:49)

Jag tycker det är tragiskt synd om dig att du förlorade din dotter, men samtidigt är det väldigt orättvist av dig att ljuga om mig…. att jag skulle ha bettet mig på ett oseriöst sätt…..det där är en lögn och det vet du. Tråkigt att du kände dig tvungen att skaffa sympati genom att förtala mig. Lycka till i din rehabilitering.

Kommentar från Ludmilla
10 september, 2009 kl 10 september 2009 (11:14)

Billy Butt: vad är det du tycker att jag har sagt som inte stämmer????

Kommentar från Jenna
10 september, 2009 kl 10 september 2009 (11:47)

Vill bara fråga vart ni bor? jag har läst allt om linnea och tycks känna igen henne… Kram

Skriv någonting